Ochii roșii - ce remedii naturale există? - Doza de Sănătate
 

Ochii roșii - ce remedii naturale există?

Ochii roșii (congestia oculară) pot fi cauzați de numeroși factori, dintre care cei mai comuni sunt alergiile, statul prea mult în fața calculatorului sau pur și simplu frecarea ochilor cu mâinile murdare.
Ochii roșii - ce remedii naturale există?
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 08 noiembrie, 2018

Există mai multe plante medicinale ce te pot ajuta să tratezi ochii roșii. Poți să dai fuga la o farmacie de unde poți cumpăra tot felul de picături pentru ochi, dar nu strică să cunoști și ce remedii incredibile îți stau la dispoziție grație Naturii.

Prevenirea congestiei oculare (ochii roșii) și adoptarea unor obiceiuri sănătoase cu privire la vederea ta, sunt lucruri esențiale. Mai jos îți vom prezenta câteva remedii simple pentru această afecțiune.

Atunci când cunoști proprietățile și modurile de utilizare ale diverselor remedii naturale, ai cu siguranță un atu. Acestea fiind zise, haideți să aflăm mai multe despre ce cauzează roșeața ochilor și cum putem scăpa de ea!

De ce se înroșesc ochii?

În primul rând, înainte de a apela la orice picături pentru ochi sau remedii naturiste, este esențial să știi ce ți-a provocat roșeața ochilor. În caz contrar, este posibil să-ți agravezi starea cu un tratament neadecvat. Iată câteva cauze posibile:

Infecțiile oculare

Anumite alergii pot cauza ochii roșii
  • Cu siguranță că ți s-a mai întâmplat așa ceva cel puțin o dată: o înroșire a albului ochilor, însoțită de durere și iritație în acea zonă. Infecțiile oculare sunt periculoase, deoarece acestea pot evolua în conjunctivită, în cele din urmă răspândindu-se și la celălalt ochi.
  • Infecțiile oculare sunt cauzate de agenți externi, cum ar fi, de exemplu, mici obiectele metalice sau elementele din natura la care ai putea fi alergic (polenul sau chiar praful din aer). De reținut că este foarte important să-ți menții mâinile curate, șansele să-ți infectezi ochii fiind mult mai mari atunci când le ai murdare.
  • Și lentilele de contact pot provoca leziuni oculare grave. Dacă vrei să-ți menții ochii sănătoși, este foarte important să știi cum și când trebuie să folosești lentile de contact, dar și să fii foarte atent să nu te rănești.

Ochii foarte uscați

Ochii pot deveni roșii atunci când sunt uscați
  • Ochii anumitor persoane pur și simplu nu se pot hidrata în mod natural. Aceștia devin uscați și astfel mult mai sensibili la mediul ambiant. Este posibil să suferi de o boală care îți împiedică ochii să se hidrateze în mod adecvat. Medicul este singurul în măsură să ofere un diagnostic exact.

Statul prea mult în fața calculatorului

Ochii roșii atunci când stai prea mult în fața calculatorului
  • Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale înroșirii ochilor. Lumina emisă de acest tip de dispozitive (inclusiv de telefoanele mobile) este foarte periculoasă pentru ochii tăi. Ochii vor deveni iritați, suprasolicitați și este posibil să-ți pierzi chiar și claritatea vederii. Este absolut necesar să iei mici pauze atunci când lucrezi la calculator.

Somnul insuficient

Ochii pot deveni roșii atunci când suferi de insomnie
  • Lipsa somnului poate cu siguranță să provoace congestii oculare grave, precum și apariția pungilor de sub ochi. În plus, somnul insuficient îți slăbește sistemul imunitar, devenind mai vulnerabil la infecții. Organismul tău nu va fi la fel de bine oxigenat și te vei simți rău. Cu siguranță ți s-a întâmplat să te trezești dimineața cu ochii roșii.

Remedii naturiste pentru ochii roșii

Scapă de ochii roșii cu hamamelis

1. Odihnește-ți ochii în mod natural

  • De fiecare dată când ți se întâmplă să ai insomnie sau pur și simplu nu ai reușit să dormi bine, aplică comprese reci și calde pe ochi. Umezește un prosop mic cu apă rece și apoi acoperă-ți ochii cu el pentru câteva minute.  Umezește alt prosop cu apă călduță (nu fierbinte!) și repetă manevra. Acest remediu îți va activa circulația la nivelul ochilor.

Te-ar putea interesa și:

2. Infuzia cu hamamelis

  • Acesta este un remediu foarte simplu. Nu trebuie decât să-ți prepari o infuzie din frunze de hamamelis. Aplică cu puțină vată pe ochiul afectat, timp de câteva secunde. Ochiul tău se va umezi. Hamamelisul este cea mai bună plantă pentru a trata ochii roșii.

3. Feliile de morcov

  • Morcovul este foarte eficient pentru a învinge congestia oculară. Proprietățile sale sunt foarte utile atunci când ai probleme oculare, deci nu ezita să încerci acest remediu. Fierbe un morcov în apă, taie două felii și acoperă-ți ochii cu acestea timp de 10 minute. Repetă acest tratament de 3 ori pe zi, de fiecare dată folosind felii noi. Astfel, congestia și inflamația ochilor tăi vor fi reduse semnificativ.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.