De ce unii bărbați se întâlnesc cu femei în vârstă?
 

De ce unii bărbați se întâlnesc cu femei în vârstă?

În ciuda judecății societății, anumitor bărbați le place să se întâlnească cu femei în vârstă și au relații de succes și pline de satisfacție. Vă spunem motivele care îi determină să facă această alegere.
De ce unii bărbați se întâlnesc cu femei în vârstă?
Elena Sanz

Scris și verificat de psihologul Elena Sanz.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cunoaștem cu toții cazuri de cupluri celebre în care femeia este mult mai în vârstă decât bărbatul. Madonna și Ahlamalik Williams, Shakira și Piqué sau Brigitte și Emmanuel Macron sunt câteva dintre cele mai cunoscute exemple. De ce unii bărbați se întâlnesc cu femei în vârstă?

În ciuda numărului tot mai mare de cupluri cu aceste caracteristici, încă avem tendința să ne întrebăm ce ar fi putut vedea unul la celălalt. La nivel social, acele relații în care bărbatul este mai în vârstă sunt mai bine acceptate datorită avantajului evolutiv perceput.

Cu toate acestea, legăturile dintre bărbați tineri și femei în vârstă sunt adesea de succes și satisfăcătoare. Există mai multe motive importante care îi determină pe bărbați să facă această alegere.

De ce unii bărbați se întâlnesc cu femei în vârstă?

Cuplu cu persoane de vârste opuse

Următoarele sunt probabil cele mai comune motive pentru care atât de mulți bărbați tineri aleg și se bucură de o relație cu o femeie mai în vârstă.

Inteligență emoțională

Unul dintre cele mai atractive aspecte ale femeilor în vârstă este inteligența lor emoțională. În comparație cu femeile tinere, acestea tind să-și gestioneze mai bine emoțiile. Este mai puțin probabil să fie copleșite de sentimente negative și, în general, se confruntă mai rar cu eșecurile și dezacordurile.

Nu acționează copilăresc, nu recurg la șantaj emoțional și evită dramatismul. Sunt mai capabile să înțeleagă, să accepte și să gestioneze ceea ce simt, precum și să se exprime și să comunice calm și clar. Acest lucru este întotdeauna pozitiv într-o relație amoroasă.

Independenţă

Femeie îmbrăcată în roșu

Femeile în vârstă sunt mult mai independente și mai încrezătoare în sine. Experiențele trăite de-a lungul anilor le-au permis să dobândească și să dezvolte resurse, să se provoace pe sine și să demonstreze cât de capabile și valoroase sunt. Nu au nevoie și nu caută pe nimeni care să le umple golurile și nu-și pun fericirea în mâinile altora.

Cu alte cuvinte: nu au nevoie de partener, ci îl preferă, îl aleg pentru a împărtăși momente unice. Siguranța, hotărârea și autonomia pot fi foarte atractive. În schimb, o femeie mai tânără poate să nu fi atins încă acea independență emoțională și poate fi mai nesigură, pretențioasă și intransigentă în relație.

Presiune și așteptări mai scăzute

Un alt motiv important pentru care unii bărbați se întâlnesc cu femei în vârstă este faptul că acestea pun mai puțină presiune asupra relației. Au parcurs deja un drum al vieții, au avut mai multe relații și experiențe.

În cele mai multe cazuri, au o carieră profesională consolidată, s-ar putea să fi trecut deja prin angajament, căsătorie și maternitate. Acum, după ce au trăit și experimentat totul, nu caută decât să se bucure. Nu mai au așteptări care cresc presiunea asupra cuplului.

De asemenea, au învățat să nu-și idealizeze partenerii sentimentali. Sunt capabile să-l vadă pe celălalt așa cum este și nu mai așteaptă perfecțiunea nerealistă. Dimpotrivă, apreciază și se bucură de o persoană reală.

Experiență sexuală mai mare

Putem crede că femeile mai tinere au un avantaj datorită aspectului lor fizic și că au o imagine mai atractivă. Cu toate acestea, cele mai în vârstă au un mare punct în favoarea lor: experiența.

Maturitatea pe care o aduc anii le permite femeilor să se simtă mult mai încrezătoare în corpul lor, să renunțe la complexele inutile și, mai presus de toate, să știe ce vor și cum să ceară.

Există mai puține tabuuri și nesiguranțe și o mai mare asertivitate sexuală. Aceste femei sunt mai conștiente și mai libere în dorințele și preferințele lor și nu se tem să le comunice partenerului. Astfel, întâlnirile sexuale devin mai spontane și mai satisfăcătoare.

Succes în cucerire

În cele din urmă, bărbații care ies cu femei în vârstă pot avea un stimulent suplimentar: acest tip de relație contribuie la creșterea stimei de sine. Cumva, întâlnirile cu aceste tipuri de femei încrezătoare, hotărâte, independente și care știu ce își doresc reprezintă un succes.

Bărbații care se întâlnesc cu femei în vârstă experimentează relații de succes și pline de satisfacții

Pe scurt, acest tip de relație criticată social este la fel de valabil ca oricare altul și are șanse mari să aibă succes; de fapt, cel mai mare impediment este judecata socială.

Contrar a ceea ce putem crede, bărbații înșiși sunt cei care caută femei mai în vârstă. A venit vremea să ne eliberăm de prejudecăți și stereotipuri și să le permitem altora să fie liberi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.