Cum știi dacă partenerul este încă îndrăgostit de fosta
 

Cum știi dacă partenerul este încă îndrăgostit de fosta

Observi comportamente ciudate care indică faptul că partenerul ar putea fi încă îndrăgostit de fosta? Află care sunt cele mai importante semne de avertizare!
Cum știi dacă partenerul este încă îndrăgostit de fosta

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Este normal să te întrebi la un moment dat dacă partenerul tău este încă îndrăgostit de fosta. Cu toate acestea, dacă frica a devenit un gând constant, ar trebui să te oprești și să reflectezi.

Este posibil să exagerezi cu gelozia sau nesiguranța. Trebuie să ai în vedere faptul că, în anumite cazuri, poate fi normal ca celălalt să continue să aibă contact cu o dragoste veche. Totuși, dacă acest lucru continuă și vezi lucruri care nu par normale, fii atentă.

Cum știi dacă partenerul este încă îndrăgostit de fosta?

Păstrează fotografiile și cadourile de la fosta

Fotografii cu fosta

Dacă refuzi să scapi de fotografiile și cadourile de la fostul partener, sunt șanse mari să ai în continuare sentimente puternice sau cel puțin să nu știi cum să rupi legătura complet. Relația aceea din trecut face parte din viața și istoria ta. Aceste detalii nu pot fi întotdeauna șterse instantaneu.

Dacă relația ta nouă abia începe, încearcă să ai puțină răbdare pentru ca partenerul tău să poată închide singur acest capitol. Vorbește despre asta într-un mod pozitiv și evită presiunea.

Fă-ți griji dacă:

 • Ai o relație de câteva luni și partenerul tău are fotografii cu fosta în cameră sau pe mobil.
 • Îi este greu să scape de hainele sau obiectele care au aparținut fostei.

Mai are numărul ei de mobil?

Mulți foști parteneri sunt încă prieteni, chiar dacă relația se termină. Este neobișnuit, dar mulți reușesc să facă asta.

Faptul că partenerul tău păstrează numărul fostei poate indica faptul că este capabil să aibă o relație matură. Cu toate acestea, este necesar să știi să identifici dacă această comunicare reprezintă un pericol.

Fă-ți griji dacă:

 • Comunică prin apeluri sau mesaje în mod constant.
 • Vorbește cu fosta la telefon.
 • Există mesaje compromițătoare.

Vorbește constant despre fosta

Este normal ca atât tu, cât și partenerul tău actual să vorbiți despre foștii parteneri la un moment dat. Este inevitabil în anumite situații. Cu toate acestea, dacă foștii parteneri apar în multe subiecte de conversație, este foarte probabil să existe în continuare sentimente speciale.

Fă-ți griji dacă:

 • Îți povestește cât de uimitoare a fost vechea lui relație și cât de mult s-a distrat.
 • Îți vorbește despre calitățile fostei și chiar te compară cu ea.
 • Fiecare subiect sau experiență pe care o trăiți este un motiv pentru ca el să-și amintească de fosta.

Este în contact cu familia fostei

Dacă partenerul tău actual a avut o relație romantică de lungă durată, este probabil să aibă legături de prietenie cu familia fostei. Prin urmare, este normal ca, de exemplu, să îi trimită un mesaj fostei soacre de ziua ei sau de Crăciun.

De asemenea, situația trebuie abordată cu foarte mult calm dacă sunt copii implicați. Este normal ca persoana respectivă să aibă o relație bună cu foștii socri sau cu alte rude.

Fă-ți griji dacă:

 • Se întâlnește să bea bere de câteva ori pe lună cu foștii cumnați.
 • Continuă să meargă la adunările de familie ale fostei sale iubite.
 • Merge constant la cină în casa foștilor săi socri.

Se văd des

Partenerul este încă îndrăgostit de fosta

Dacă partenerul tău actual se vede des cu fosta, ar trebui să fii îngrijorată. Nu este normal.

Dacă sunt copii implicați, lucrează împreună sau dacă se întâlnesc întâmplător, lucrurile sunt diferite. Dar, nu trebuie să accepți asta atunci când devine ceva frecvent.

Fă-ți griji dacă:

 • Se întâlnesc la cafea o dată sau de mai multe ori pe săptămână.
 • Insistă să se vadă, deși nu au motive importante pentru a face acest lucru.
 • Partenerul acordă prioritate sprijinirii acelei persoane în loc să fie cu tine.
 • Anulează o întâlnire sau plănuiește să-și vadă fosta iubita.
 • Îți spune că este cu prietenii lui, dar este cu fosta.

Nu uită zilele speciale

Dacă observi că partenerul tău continuă să-și amintească de zilele care aveau o semnificație specială în vechea relație, este un semnal de alarmă. Dacă acea zi este însoțită și de un mesaj, un apel sau un alt detaliu, ceva nu este în regulă.

Profită de ocazie și spune-i sincer impresia pe care ți-o provoacă comportamentul său. Redefiniți relația și luați decizii împreună.

Fă-ți griji dacă:

 • Îi face cadouri fostei.
 • Îți menționează sensul pe care o anumită zi îl avea pentru ei.
 • Distribuie o fotografie pe rețelele de socializare amintindu-și de un moment special.

Lasă totul baltă când fosta cere ajutor

Uneori, relațiile de dragoste se termină, dar rămân legături de dependență care sunt mai greu de întrerupt. Se întâmplă adesea între persoane care au fost împreună mult timp. La început și dacă au copii împreună, este logic să existe gesturi de solidaritate.

Dacă partenerul tău întrerupe o întâlnire de lucru fugind la fosta într-o situație de urgență, cum ar fi o pană auto sau o baterie de mașină descărcată, ceva este în neregulă. Este o atitudine care pare să dezvăluie nevoia de a asigura în continuare protecția celuilalt. Denotă sentimente sau cel puțin confuzie cu privire la termenii acelei relații. Acestea sunt lucruri ușor de rezolvat și orice membru al familiei sau prieten ar putea ajuta într-o astfel de situație.

Fă-ți griji dacă:

 • Partenerul răspunde mereu atunci când fosta cere ajutor.
 • Simte nevoia să-i asigure nevoile.
 • Manifestă preocupare constantă pentru bunăstarea ei.

Încrederea este cheia pentru a ști dacă partenerul tău este încă îndrăgostit de fosta

Ai motive să crezi că partenerul tău este încă îndrăgostit de fosta? Vorbește cu el despre preocupările sale. Exprimă ceea ce simți și roagă-l să-ți vorbească sincer. Pregătește-te pentru posibilele scenarii și asumă-ți cu maturitate conversația, pentru ca gelozia să nu prevaleze.

O relație bazată pe minciuni și lipsă de încredere este sortită eșecului. Amândoi meritați să fiți alături de cineva care vă iubește și vă prețuiește.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.