Cele 3 semne că iubești cu adevărat acea persoană
 

Cele 3 semne că iubești cu adevărat acea persoană

Ai îndoieli cu privire la ceea ce simți pentru partenerul tău? Află care sunt principalele semne care arată că o persoană simte dragoste adevărată!
Cele 3 semne că iubești cu adevărat acea persoană

Ultima actualizare: 25 februarie, 2022

Există piloni în viață care sunt esențiali pentru fiecare ființă umană. Unul este iubirea, care ne hrănește și ne ghidează pe toate planurile. Cu toate acestea, în anumite momente, s-ar putea să fii inundat de îndoieli și să ai nevoie de semne că iubești cu adevărat acea persoană. Este normal în relații.

Legăturile cu ceilalți suferă anumite schimbări de-a lungul vieții. Distanța, serviciul, copiii… totul are o influență. Fiecare dintre noi se schimbă în funcție de ceea ce a experimentat.

De unde știi că încă ai sentimente pentru cealaltă persoană?

Ce se întâmplă dacă nu simți la fel ca partenerul tău?

Femeie gânditoare și melancolică

Primul pas este să accepți fără teamă posibilitatea că ceea ce simți nu este iubire. Dacă ești dispus să pui capăt relației, ai început deja să fii curajos și să nu te mai păcălești singur.

Nimeni nu este vinovat că nu simte cu aceeași intensitate. Uneori, cineva poate dori mai mult și nu poți să te forțezi să simți lucruri care nu există.

Îndoiala nu este rea. Există etape de înstrăinare în toate cuplurile. Dar asta nu înseamnă că este punctul final, ci poate doar o pauză.

Nu te simți vinovat pentru că reflectezi și ești introspectiv cu privire la sentimentele tale. Important este să accepți realitatea a ceea ce simți și să nu te înșeli.

Cele 3 semne că iubești cu adevărat acea persoană

Iată 3 semne de bază care te vor ajuta să îți clarifici sentimentele:

1. Iubești chiar și în gând

Un indiciu clar că o iubești cu adevărat pe acea persoană este faptul că se află în gândurile tale. Memoria unește, atrage, evocă și hrănește dorința de a fi împreună.

Dacă, dimpotrivă, te gândești la o altă persoană sau îți amintești constant de partenerii tăi anteriori, este timpul să reflectezi. Uneori, există circumstanțe din trecut care nu au fost rezolvate sau așteptări prea mari.

2. Partenerul tău te face mai puternic

A te simți înțeles, liber și în largul tău sunt semne care indică faptul că ai acel sentiment de siguranță. Empatia și respectul sunt atitudini fundamentale pentru ca iubirea să evolueze.

Uneori, pot apărea dificultăți sau diferențe de opinii. Dacă în ciuda acestui lucru încercați să vă înțelegeți și să ajungeți împreună la o soluție prin negociere, este un semn bun. Cel mai important lucru este să vă acceptați unul pe celălalt.

Odată cu dragostea, apare tendința de a fi oameni mai buni și de a evolua atât individual, cât și în cuplu. De exemplu, dorința de a întreprinde noi proiecte, de a-ți decora casa, de a merge la cină la restaurantul tău preferat sau de a călători împreună sunt semne că există dragoste adevărată.

3. Există încredere în celălalt

Daunele pe care gelozia le poate provoca într-un cuplu sunt devastatoare. În fața neîncrederii, trebuie să te oprești și să te gândești. Chiar ai motive să fii gelos sau este ceva care se află doar în mintea ta?

Analizează cum te simți. Un cuplu care se iubește manifestă încredere și știe că, în ciuda trecutului, nu va exista infidelitate.

Semne că iubești cu adevărat acea persoană

Dragostea adevărată este reală, nu o fantezie

Poate părea o afirmație evidentă, dar nu este. Dragostea adevărată, iubirea adevărată, trece prin faze bune și rele. Ai dreptul să ai îndoieli dacă iubești persoana respectivă, să experimentezi suișuri și coborâșuri și uneori chiar să simți atracție față de alte persoane.

Dragostea nu este un sentiment impecabil, ca în filme. Există multe tipuri de relații și multe moduri de a iubi. Important este să-l respecți pe celălalt, să te simți împlinit și fericit alături de el și să vorbești când apar dificultăți. Acestea sunt principalele semne care îți vor arăta că ceea ce simți este dragoste.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2013). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings. https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605
  • Díaz Bolaños, C. D., González Sosa, Y., Rodríguez Rodríguez, R. I., Rodríguez Trueba, J. C., Luján Henríquez, I., & Rodríguez-Mateo, H. (2018). Satisfacción familiar, comunicación e inteligencia emocional. International Journal of Developmental and Educational Psychology. Revista INFAD de Psicología. https://doi.org/10.17060/ijodaep.2018.n1.v1.1171
  • Rohmann, E., Führer, A., & Bierhoff, H. W. (2016). Relationship Satisfaction Across European Cultures: The Role of Love Styles. Cross-Cultural Research. https://doi.org/10.1177/1069397116630950

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.