Decorarea cu plante artificiale: avantaje și dezavantaje
 

Decorarea cu plante artificiale: avantaje și dezavantaje

Când decorați casa, vă gândiți mai întâi la plante naturale, nu la cele artificiale. Dar ce ziceți de avantajele plantelor artificiale?
Decorarea cu plante artificiale: avantaje și dezavantaje

Ultima actualizare: 01 februarie, 2023

Cei care iubesc culorile vibrante ale naturii nu pot rata ocazia de a folosi plante în decorarea locuinței. Primul lucru care ne vine în minte este decorarea cu plante naturale, nu artificiale. La urma urmei, ce este mai bun decât natura pentru a da o notă originală?

Cu toate acestea, din diferite motive, integrarea plantelor naturale în interiorul casei nu este întotdeauna posibilă. Poate că nu avem timp să avem grijă de ele sau poate că mediul nu este cel mai potrivit. Deci, cum putem profita de plantele artificiale? Să aruncăm o privire mai atentă la decorarea cu plante artificiale!

Decorarea cu plante artificiale: care sunt avantajele lor?

Datorită tehnologiei, plantele sau florile artificiale arată similar cu cele naturale, așa că este greu să facem diferența. Acesta, fără îndoială, este unul dintre motivele pentru care au devenit atât de populare.

1. Plantele artificiale necesită foarte puțină îngrijire

Puteți pleca în vacanță fără a vă face griji cu privire la udarea plantelor. În plus, puteți uita de întreținerea regulată de care au nevoie plantele naturale, cum ar fi udarea, fertilizarea, transplantarea sau tratamentul bolilor. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este le ștergeți de praf.

Decorarea cu plante artificiale în balcon
Unul dintre principalele avantaje ale decorării cu plante artificiale este faptul că acestea nu au nevoie de îngrijire.

2. Nu mor

Plantele naturale își schimbă starea constant; într-un anotimp înfloresc, în altul se ofilesc. De multe ori, nici nu au flori. Nu veți avea această problemă când decorați cu plante artificiale. Culoarea și aspectul plantelor artificiale rezistă mult mai mult.

3. Nu sunt atât de atractive pentru animalele de companie

Cei care au animale de companie pot confirma că acestora le place să se joace cu plantele sau să scoată pământul din ghivece. Acest lucru se explică adesea prin mirosul plantelor naturale și al solului, care trezește sensibilitatea olfactivă a animalelor de companie. Este un comportament natural.

Animalele vor înțelege că plantele artificiale fac parte din decor și își vor pierde interesul. În plus, datorită materialului, este mai dificil pentru animalele de companie să le deterioreze.

4. Sunt hipoalergenice

Unele plante naturale pot provoca alergii. Dacă aveți alergie la polen, cea mai buna variantă sunt plantele artificiale. Nu există nicio îndoială!

Deși există opțiuni naturale care provoacă rar alergii, cea mai sigură alternativă este utilizarea plantelor artificiale. Desigur, acestea trebuie curățate în mod regulat pentru a preveni acumularea de praf.

5. Plantele artificiale pot fi puse în orice spațiu

Majoritatea plantelor naturale necesită condiții specifice: semiumbră, lumina soarelui, umbră, etc. Prin urmare, nu le veți putea pune oriunde. Trebuie să căutați spații care să corespundă cerințelor lor. În schimb, plantele artificiale pot fi puse oriunde doriți.

6. Nu atrag insectele

Insectele sunt foarte atrase de flori. Unii oameni le evită folosind repelente specifice. Florile artificiale nu au miros sau caracteristici care să le facă atractive pentru insecte.

7. Se pot adapta la orice stil

Există multe forme, culori, dimensiuni și stiluri. Majoritatea plantelor artificiale sunt realizate din materiale flexibile și maleabile. Le puteți muta sau roti după cum doriți. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a vă juca și de a crea decorul perfect.

Dezavantajele plantelor artificiale

Plantele sau florile artificiale au dezavantajele lor.

1. Sunt din plastic

Aceste plante sunt din plastic și reprezintă o problemă atunci când trebuie aruncate. Dacă vreți să protejați mediul, s-ar putea să vă întrebați dacă sunt o opțiune bună, deoarece mai devreme sau mai târziu vor fi aruncate la coșul de gunoi.

2. Nu au miros

Mulți oameni preferă plantele naturale grație mirosului pe care îl emană. Plante artificiale nu au miros. Pot fi parfumate cu diverse produse, dar nu este același lucru.

3. Nu cresc și nu se schimbă

Platele artificiale vor avea întotdeauna aceeași dimensiune, formă și culoare, cu excepția cazului în care le schimbați și achiziționați altele. Dacă vă plac schimbările constante, aceasta este o problemă..

4. Dacă sunt ieftine, au multe dezavantaje

Multe dintre plantele artificiale ieftine sunt de proastă calitate. Acestea au un miros foarte puternic ce poate fi neplăcut și o rezistență scăzută în timp.

Coș cu flori
Materialele plantelor artificiale se deteriorează, acumulează praf și emană mirosuri neplăcute.

5. Acumulează mult praf

Deoarece sunt statice, acumulează mult praf și trebuie să le spălați des cu apă și săpun.

De ce să alegi decorarea cu plante artificiale?

Dacă ne oprim puțin, ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor. Alegerea depinde de voi, de stilul vostru de viață și de nevoile individuale. Toate plantele – artificiale sau nu – sunt elemente esențiale pentru a înfrumuseța casa.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.