Decorarea casei toamna: ce ar trebui să luați în considerare?
 

Decorarea casei toamna: ce ar trebui să luați în considerare?

Folosiți texturile și culorile potrivite pentru decorarea casei toamna. Descoperiți cele mai folosite țesături, nuanțe și accesorii!
Decorarea casei toamna: ce ar trebui să luați în considerare?

Ultima actualizare: 19 noiembrie, 2022

Toamna înseamnă nostalgie, frunze căzute și sosirea frigului. Totuși, acest lucru nu trebuie să umbrească stilul casei. Decorarea casei toamna acordă prioritate culorilor calde, țesăturilor plăcute și prezenței elementelor naturale.

Există o gamă întreagă de culori, texturi, lămpi și decorațiuni care se îmbină perfect cu acest anotimp. Luați-vă adio de la căldura verii și așteptați sezonul răcoros cu schimbări elegante în casă. Fără cheltuieli prea mari, puteți folosi un stil decorativ atractiv, care acordă atenție căldurii casei.

Cum să transformați decorul casei toamna?

Vin lunile reci, ploioase și nostalgice ale toamnei și trebuie să reveniți la căldura căminului. Este normal să petreceți mai mult timp în interior când temperaturile scad și soarele apune mai devreme.

Decorul potrivit poate spori bucuria de a sta în casă. Terasele și balcoanele sunt tot mai puțin folosite, iar atenția se îndreaptă spre living și dormitor. Folosirea țesăturilor calde și dispozitivele de încălzire vintage sunt doar câteva idei ingenioase pentru decorarea casei toamna.

Sfaturi pentru decorarea casei toamna

Decor pentru hol
Toamna, este important să aveți un cuier generos pe hol pentru paltoane și geci.

Începe să se întunece mai devreme. Prin urmare, este important să aveți lumini suplimentare care să mențină camerele iluminate mai mult timp. Lămpile sunt alternative perfecte. Perdelele au și ele un rol fundamental. Țesăturile trebuie să fie transparente și fluide.

Pregătirea holului pentru nevoile specifice toamnei

Holul trebuie pregătit pentru agățarea paltoanelor. Cuierele pentru haine și suporturile pentru umbrele vor face ca oaspeții să se simtă confortabil la intrarea în casă. În multe părți ale lumii, toamna este asociată cu creșterea precipitațiilor. A avea un spațiu dedicat pentru a lăsa umbrela este, fără îndoială, un avantaj.

Culorile toamnei

Unul dintre cele mai importante aspecte la stabilirea unui stil decorativ este alegerea gamei de culori. În cazul toamnei, alegeți tonuri neutre, naturale, mai simple decât vara. Griul albul sau muștarul sunt culori ideale, deși puteți folosi și tonuri mai luminoase în funcție de sectorul locuinței și de obiectiv.

  • Pereți. În general, pereții sunt alb, bej și gri. Unii designeri folosesc și verde închis.
  • Mobilă. Canapelele sunt gri și bej. Combinația cu perne maro este foarte reușită. De asemenea, puteți folosi și vișiniu.
  • Accesorii. Păturile, covoarele sau fețele de masă pot include nuanțe de gri pentru a menține atmosfera tomnatică.
  • Alternative. Dacă vă plac culorile puternice, atunci puteți alege roșcat, auriu și muștar. Aceste opțiuni sunt ideale pentru perne și alte accesorii, deoarece se combină perfect cu nuanțele neutre.

Plante pentru decorarea casei toamna

Toamna poate fi un sezon grozav pentru a achiziționa specii noi. De exemplu, floarea soarelui este ideală în acest sezon. În ceea ce privește ghivecele, răchita și alte materiale naturale sunt opțiuni recomandate. Este necesar să țineți cont de amplasarea ghivecelor, deoarece plantele vor necesita lumină naturală și o oarecare distanță de sursele directe de căldură.

Decorarea casei toamna în culori neutre
Plantele pot adăuga o notă de culoare casei toamna.

Tapiţeria

Dacă există posibilitatea reînnoirii tapițeriei, țesăturile în carouri sunt ideale pentru sezonul rece. Tonurile de albastru închis sau verde se combină foarte bine cu pereții neutri.

Materialele

Țesăturile sunt foarte importante. Toamna aduce temperaturi scăzute și ploi. Prin urmare, lângă canapea trebuie păstrate pături călduroase din bumbac, lână sau catifea. Nimic mai plăcut decât un film în confortul unui fotoliu cu o pătură deasupra. Prezența lemnului este importantă datorită culorii și originii sale naturale.

Lumina

Un detaliu principal pentru decorarea casei toamna este regândirea iluminatului. Mulți specialiști recomandă lumânările din ceară naturală sau cele plutitoare.

În ceea ce privește recipientele, borcanele de sticlă sunt întotdeauna o opțiune bună. Dacă aveți mai mult spațiu, lămpile mari cu LED tip felinar oferă naturalețe și eleganță. Pentru a nu neglija complet terasa, folosiți ghirlande luminoase.

Încălzirea

Puneți deoparte ventilatoarele. Este important să efectuați întreținerea corespunzătoare înainte de a începe să utilizați șemineele, sobele sau încălzitoarele electrice. Profitați de sosirea toamnei pentru a vă aproviziona cu lemne de foc și a curăța complet sistemele de încălzire.

Tapetul, perdelele, covoarele și alte detalii pentru decorarea casei toamna

Specialiștii recomandă tapetul pe pereți. Modelele pot evoca peisaje de toamnă. Pădurile galbene, fructele coapte și ramurile goale sunt câteva opțiuni potrivite.

Perdelele trebuie să permită trecerea luminii ziua și să împiedice pierderea căldurii noaptea. Așadar, profitați de draperiile groase. În ceea ce privește covoarele, cele din bumbac sunt ideale în această perioadă a anului. Puteți opta pentru culori neutre, portocaliu, roșcat, maro și bej.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.