Descoperă 3 trucuri simple pentru a slăbi - Doza de Sănătate
 

Descoperă 3 trucuri simple pentru a slăbi

Ai nevoie de câteva trucuri și remedii naturiste pentru a pierde rapid în greutate? În articolul de azi îți propunem 3 variante foarte simple!
Descoperă 3 trucuri simple pentru a slăbi
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Nu ducem lipsa de trucuri simple pentru a slăbi. Cele mai populare sunt antrenamentele și dietele speciale. Deși aceste măsuri sunt recomandate cel mai des, avem la dispoziție și alte moduri de a pierde în greutate pe care merită să le luăm în considerare.

Reține faptul că următoarele 3 trucuri simple pentru a slăbi pot completa o dietă sănătoasă și o rutină de exerciții, dar ele nu sunt indispensabile. Dacă vrei să începi să slăbești, ține cont de ceea ce este recomandat să faci. De asemenea, adoptă și alte obiceiuri sănătoase.

Factori de reținut atunci când încercăm să slăbim

Când vine vorba de a pierde în greutate, ce aspect te interesează cel mai mult?

  • Comoditatea?
  • Eficiența?
  • Bunăstarea ta?
  • Rapiditatea?

Nu uita, este aproape imposibil să găsești o metodă de a slăbi care satisface toate aceste nevoi simultan. Fă o prioritate din factorul cel mai important pentru tine.

3 trucuri simple pentru a slăbi

1. Respirația

Trucuri simple pentru a slăbi în mod natural

Da, respirația reprezintă una dintre cele mai simple modalități de a pierde în greutate. Deși pare a fi imposibil, respirând adânc și conștient, ne putem antrena corpul într-un mod subtil, dar eficient.

Din acest motiv, este important să avem grijă cum respirăm când mergem la sală. Respiră abdominal (nu toracic) și expiră ritmic. Respirația adâncă fortifică abdomenul, subțiind talia.

2. Alternarea temperaturii apei la duș

Trucuri simple pentru a slăbi când faci duș

Și alternarea temperaturii apei la duș intră în categoria de trucuri simple pentru a slăbi. De ce? În primul rând, poți încerca acest truc la tine acasă. Nu trebuie să recurgi la măsuri speciale sau la metode neobișnuite.

Incluzând dușurile calde și reci în rutina ta zilnică, vei slăbi rapid. Alternarea temperaturii apei la duș stimulează arderea grăsimii corporale. Desigur, dacă utilizezi și alte trucuri simple pentru a slăbi, vei obține rezultate mai bune.

Această practică presupune ca temperatura apei să alterneze între foarte rece și foarte caldă. Schimbarea trebuie să aibă loc în doar câteva secunde în timp ce faci duș.

Petrece 3-4 minute spălându-te cu apă caldă (temperatura maximă pe care o poți tolera). Apoi, spală-te cu apă rece timp de 3-4 minute.

Cu alte cuvinte, temperatura apei va varia între 23 și 24 °C (valoarea minimă) și 40 °C (valoarea maximă).

Pe lângă faptul că vei scăpa de kilogramele în plus și îți vei ajuta corpul să ardă mai multe calorii și grăsime, acest tip de duș îți va îmbunătăți circulația sanguină.

Totodată, vei putea trata următoarele probleme:

  • Celulita
  • Hipertensiunea arterială
  • Durerile musculare
  • Aritmia

3. Masajele, pe lista de trucuri simple pentru a slăbi

Femeie care folosește trucuri simple pentru a slăbi

Cel de-al treilea mod de a pierde ușor în greutate constă în a te masa (sau a ruga pe cineva să facă asta). Obiectivul tău este să deplasezi grăsimea prin masaj.

Poți să-ți masezi întreg corpul cu ajutorul ventuzelor. O altă variantă este să optezi pentru masaje cu uleiuri esențiale, unguente relaxante și nu numai.

Diferitele tipuri de masaj pe care le ai la dispoziție au un scop unic: să descompună micile depozite de grăsime care tind să se formeze în anumite regiuni ale corpului. Cele mai vulnerabile locuri sunt abdomenul, coapsele, brațele, șoldurile și fesele, printre altele.

Masajele cu ventuze sau mici ciupituri îmbunătățesc circulația sanguină la nivelul regiunii vizate. Această terapie poate îmbunătăți și mișcările intestinale.

Având mișcări intestinale corecte, corpul nostru va putea elimina grăsimile inutile. Te poți bucura de un asemenea masaj la tine acasă sau la un spa.

Reține însă că sesiunile de masaj trebuie să fie sistematice și continue. Dacă urmezi acești pași, îți va fi foarte ușor să pierzi în greutate.

Există multe trucuri simple pentru a slăbi pe care le poți pune în aplicare chiar acum. Trebuie doar să ai suficientă voință și o atitudine pozitivă. Poți s-o faci!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ans AH., Anjum I., Satija V., Inayat A., et al., Neurohormonal regulation of appetite and its relationship with stress: a mini literature review. Cureus, 2018.
  • Ajjimaporn A., Chaunchaiyakul R., Pitsamai S., Widjaja W., Effect of cold shower on recovery from high intensity cycling in the heat. J Strength Cond Res, 2019. 33 (8): 2233-2240.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.