Două idei creative pentru pahare luminate - Doza de Sănătate
 

Două idei creative pentru pahare luminate

Învață cum să îți faci niște pahare luminate pentru a-ți decora camera într-un mod plăcut și deosebit. Ține cont de ideile de mai jos!
Două idei creative pentru pahare luminate

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Paharele luminate sunt un element decorativ extrem de versatil. În plus, găsirea unor modalități inedite de a decora și recicla diverse materiale este o metodă excelentă de relaxare! Iată câteva idei creative pentru pahare luminate.

Când vine vorba de dezvoltarea creativității, nu este necesar să cumperi materiale scumpe. Poți opta întotdeauna pentru refolosirea produselor pe care le ai deja la îndemână. În general, cele mai utile și ofertante sunt obiectele de plastic, dar poți utiliza, de asemenea, sticlă, hârtie sau chiar carton.

În acest articol îți prezentăm câteva idei creative pentru pahare luminate.

Idei creative pentru pahare luminate

1. Îngeri luminoși

Idei creative pentru pahare luminate de hârtie

Materiale

 • 1 creion
 • Hârtie cerată
 • Pahare de hârtie
 • 1 cutie de creioane colorate
 • Carioci
 • Bandă adezivă transparentă sau lipici
 • Beculețe LED (dacă se poate, fără fire)

Instrucțiuni (pentru hainele îngerașului)

 1. Înclină paharul pe hârtia cerată și trasează conturul exteriorului acestuia. Vei obține o formă curbată care se pliază pe pahar.
 2. Taie șablonul. Ai grijă să nu tai exact pe linia trasată, ci la o distanță de 1,5 centimetri.
 3. Colorează hârtia cerată oricum dorești. 
 4. Împăturește hârtia ca un evantai. În acest fel, vei oferi mai mult volum îngerului.
 5. După ce ai împăturit hârtia, taie mai multe forme geometrice (oricât de multe dorești). 
 6. Deschide hârtia și continuă procesul de decorare. Colorează marginile și adaugă orice alte elemente decorative cu ajutorul cariocilor. Ideea este să imiți modelul unui material textil, cum ar fi dantela.

Instrucțiuni (pentru aripile și fața îngerașului)

 1. Ia o altă foaie de hârtie cerată și desenează fața îngerașului. Poți opta pentru un stil minimalist sau cât se poate de detaliat. Nu ezita să optezi pentru prima variantă, în cazul în care pasul anterior a fost mai elaborat.
 2. Marchează marginile cu carioca, dar și fiecare parte a feței, pentru a putea vedea tot ce ai desenat.
 3. Colorează după bunul plac.
 4. Repetă pasul pentru a decora aripile.
 5. Lipește fiecare parte pe pahar cu banda transparentă sau cu câteva picături de lipici. Pune beculețele LED sub pahar pentru ca îngerașul să fie luminat. 

Gata, ai creat o decorațiune frumoasă pe care o poți pune în orice colț al casei. Nu este necesar să o folosești doar de Crăciun. Acest lucru depinde doar de stilul pentru care optezi.

2. Rame luminoase

Idei creative pentru pahare luminate de sticlă

La baza celei de-a doua idei creative pentru pahare luminate stă dorința și nevoia de a imortaliza amintirile create de-a lungul anilor. În ziua de azi, puține persoane mai imprimă fotografii, preferând să le păstreze în albumele din telefonul mobil. Prin urmare, credem că a venit momentul să ne afișăm toate amintirile frumoase!

Materiale

 • Riglă
 • Foarfece
 • Fotografii
 • Hârtie pergament
 • Pahare de sticlă
 • Bandă dublu adezivă
 • Lumânări (obișnuite sau pe baterii)

Înainte de a trece la oricare dintre pașii de mai jos, îți oferim câteva recomandări pentru a-ți ușura munca. Ideea este să îți dezvolți creativitatea și să expui o amintire dragă și importantă.

Îți recomandăm să folosești poze pe orizontală, pentru a acoperi tot paharul și pentru ca lumânarea să lumineze întreaga imagine. Dacă imprimi o poză alb negru pe hârtie pergament, aceasta va căpăta o notă nostalgică.

Instrucțiuni

 1. Taie fotografia cu atenție pentru a avea aceeași înălțime ca paharul și pentru ca marginile sale să se potrivească perfect.
 2. După ce ai pus poza pe pahar, lipește-o cu banda adezivă.
 3. Dacă paharul este foarte mare, este posibil să ai nevoie de mai multe poze pentru a acoperi toată suprafața.
 4. După ce ai lipit fotografia, pune lumânarea stinsă în interiorul paharului.

Partea cea mai bună este că lumânarea va arăta bine oriunde. Aceasta va ieși în evidență fie datorită luminii, fie prin simpla sa prezență. Îți recomandăm să folosești o lumânare parfumată pentru a oferi paharului un plus de frumusețe și parfum.

Un alt fapt interesant este că paharele luminate realizate conform instrucțiunilor de mai sus sunt decorațiuni excelente pentru reuniunile cu prietenii atât în interior, cât și afară.

Poți veni și tu cu alte idei creative pentru pahare luminate!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.