4 exerciții pentru mărirea penisului și sfaturi de siguranță
 

4 exerciții pentru mărirea penisului și sfaturi de siguranță

Dacă vrei să-ți mărești dimensiunea penisului, aceste exerciții și recomandări te-ar putea ajuta. Citește mai departe și află cum să o faci în siguranță!
4 exerciții pentru mărirea penisului și sfaturi de siguranță

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Mărirea penisului rămâne un subiect controversat. În acest articol, vei găsi 4 exerciții pentru mărirea penisului și sfaturi medicale de siguranță pentru a le executa corect.

A avea un penis mare este o preocupare pentru bărbați. Dezvoltarea pornografiei și accesul ușor la aceasta au făcut ca milioane de oameni să aibă o concepție greșită despre cum ar trebui să arate un penis erect.

Ce este și cum funcționează cele 4 exerciții pentru mărirea penisului?

Întinderea sau alungirea penisului se referă la utilizarea unor metode non-invazive (exerciții cu mâinile), dispozitive mecanice (pompe de vacuum pentru penis) sau proceduri chirurgicale pentru a prelungi penisul.

Aceste alternative sunt populare printre persoanele care suferă de sindromul penisului scurt sau printre cei care nu sunt mulțumiți de dimensiunea proprie. Potrivit unui raport al revistei de specialitate în urologie BJU International, lungimea medie a penisului în repaus este de 9,16 centimetri; iar când este erect are 13,12 centimetri.

Este important să ai așteptări realiste cu privire la aceste exerciții pentru mărirea penisului. Deși există dovezi care sugerează că acestea pot ajuta la redimensionare, rezultatele sunt minime și temporare. Deci nu vor exista schimbări bruște.

Precauții și sfaturi de siguranță

Este important de remarcat faptul că majoritatea dovezilor privind exercițiile pentru mărirea penisului sunt anecdotice. O cercetare din 2010 de la Universitatea din Torino a ajuns la următoarea concluzie:

Procedurile chirurgicale de faloplastie de prelungire se caracterizează prin indicații prost definite și o rată inacceptabil de mare a complicațiilor. Tehnicile non-chirurgicale nu sunt susținute de dovezi științifice.

Exercițiile de mărire a penisului nu sunt nocive, atât timp cât acestea sunt făcute cu atenție. Consultă medicul înainte de a începe să le faci în mod constant.

Iată câteva sfaturi de siguranță:

 • Exercițiile trebuie efectuate numai cu penisul în stare flască.
 • Poți folosi puțin ulei, cremă sau lubrifiant ușor pentru a facilita mișcările.
 • Practică exercițiile o dată sau de două ori pe săptămână, dar nu mai mult, pentru a evita accidentarea.
 • Dacă întinderea provoacă durere, oprește-te
 • Alege o poziție confortabilă.
 • Solicită asistență medicală dacă simți durere sau observi orice modificare atunci când ai o erecție.

Bărbat care are nevoie de exerciții pentru mărirea penisului

Exerciții pentru mărirea penisului

Înainte de a lua decizia de a cumpăra o pompă de vid sau de a investi în intervenții chirurgicale, exercițiile manuale sunt o idee bună pentru a începe sarcina de a mări penisul acasă. Este necesară doar puțină precauție pentru a evita rănirea organului.

Scopul din spatele acestor exerciții este de a întinde pielea liberă a penisului și de a crea micro-rupturi în țesut. Acest lucru face ca penisul să pară mai mare pe măsură ce se vindecă.

1. Metoda tradițională

 1. Prinde capul penisului între degetul mare și arătător.
 2. Trage penisul în sus, întinzându-l timp de 10 până la 20 de secunde.
 3. Acum trage penisul spre dreapta timp de 10 până la 20 de secunde și apoi spre stânga pentru aceeași perioadă de timp.
 4. Repetă acești trei pași timp de cel mult 5 minute, de 2 ori pe zi.

2. Variaţia metodei tradiţionale

 1. Prinde capul penisului ca în exercițiul anterior.
 2. Întinde penisul în sus în timp ce apeși baza acestuia.
 3. Menține poziția timp de 10 până la 20 de secunde.
 4. Repetă pașii, de data aceasta trăgând penisul spre stânga și aplicând presiune pe partea dreaptă a bazei.
 5. Acum, trage penisul spre dreapta, menținând presiune pe baza stângă.
 6. Poți efectua acest exercițiu doar 2 minute o dată pe zi.

3. Metoda jelquing

 1. Pentru acest exercițiu specific, penisul trebuie să fie erect în proporție de 50% până la 75%. Dacă este complet erect, te poți răni.
 2. Cu degetul arătător și degetul mare formează litera O.
 3. Cu ambele degete, prinde ferm baza penisului, aplicând o presiune ușoară.
 4. Începe prin a te deplasa în sus de la baza penisului până la vârf, menținând presiunea.
 5. Repetă procesul timp de 20-30 de minute o dată pe zi.

4. Pompa de vid pentru mărirea penisului

 1. Pune penisul lubrifiat și flasc în camera umplută cu aer.
 2. Utilizează pompa pentru a aspira aerul din cameră. Această presiune crescută va atrage sânge în penis, determinând o erecție.
 3. Când penisul este erect, pune inelul sau clema inclusă în dispozitiv pentru a menține erecția până la 30 de minute. Poți face sex sau te poți masturba.
 4. Scoate inelul și odihnește-te.
Exerciții pentru mărirea penisului acasă

Când încep să fie vizibile rezultatele?

Nu există informații medicale detaliate care să sugereze un interval de timp specific. Totul depinde de practicarea corectă a întinderii.

Rapoartele anecdotice sugerează că utilizarea zilnică a unei pompe de vid poate vedea rezultate mult mai rapide decât metodele non-invazive. Dar nu există cercetări medicale care să confirme acest aspect.

Riscurile exercițiilor de mărire a penisului

Exercițiile de mărire a penisului creează micro-rupturi în țesut, permițând creșterea dimensiunii. Cu toate acestea, este necesar să le efectuezi cu precauție și aplicând presiunea necesară pentru a evita complicațiile majore.

Iată câteva riscuri:

 • Leziuni ale ligamentelor care leagă penisul de corp
 • Dificultate în menținerea erecției
 • Echimoze minore, decolorare sau iritare
 • Amorțeală de moment
 • Ruptura oricărei vene

Dacă oricare dintre aceste complicații durează câteva zile, consultă imediat medicul și oprește exercițiile. Forța excesivă poate provoca o pierdere bruscă și dureroasă a erecției, de aceea este indicat să urmezi toate măsurile de precauție aferente.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.