10 sfaturi pentru a curăța ficatul - Doza de Sănătate
 

10 sfaturi pentru a curăța ficatul

Știai că una din cele mai bune modalități pentru a-ți curăța ficatul—dar și rinichii—este pur și simplu să bei apă?
10 sfaturi pentru a curăța ficatul
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Ficatul este unul din cele mai importante organe din corp, îndeplinind numeroase funcții necesare pentru sănătate. Acest organ vital are rolul de a curăța organismul, eliminând toxinele ce se acumulează. Descoperă în rândurile de mai jos 10 sfaturi pentru a curăța ficatul!

Deși ficatul curăță în mod regulat organismul, din când în când și acesta trebuie să fie curățat pentru a putea funcționa corect. Un consum excesiv de alimente procesate sau alcool, expunerea la produse chimice sau poluare sunt doar câțiva factori ce pot suprasolicita ficatul și preveni funcționarea normală a acestuia.

Atunci când toxinele se acumulează în ficat, devenim vulnerabili la mai multe probleme de sănătate. Așadar, vrei să afli câteva sfaturi pentru a curăța ficatul în mod natural? Dacă da, citește în continuare!

10 sfaturi pentru a curăța ficatul

Bea zeamă de lămâie!

Pentru a curăța ficatul și a îmbunătăți digestia, amestecă apă caldă cu zeamă de lămâie și bea acest lichid în fiecare zi. Un pahar de apă caldă și zeamă de lămâie pe stomacul gol este tot ce-ți trebuie pentru a elimina toxinele ce s-au acumulat în ficat, a-ți îmbunătăți digestia și a preveni constipația.

Mănâncă avocado!

Sfaturi pentru a curăța ficatul cu avocado

Fructele de avocado sunt cunoscute în toată lumea ca alimente recomandate pentru frumusețea și sănătatea noastră. Bogat în grăsimi vegetale sănătoase, fructul de avocado poate proteja ficatul. Un studiu efectuat în Japonia a demonstrat că aceste fructe pot proteja ficatul de toxine precum galactozamina.

Consumă turmeric!

Curcuma (sau turmericul) este un condiment cu proprietăți antiinflamatoare ce poate preveni cancerul și îmbunătăți sănătatea ficatului. În plus, acest condiment stimulează metabolismul.

Bea mai multă apă!

Apă rece pentru sănătatea ficatului

Una dintre cele mai bune modalități de a-ți menține ficatul curat este să bei 6-8 pahare de apă simplă în fiecare zi. În plus, apa te poate ajuta să-ți cureți rinichii și  chiar să slăbești.

Evită alimentele procesate!

Te sfătuim să eviți făina rafinată, zahărul și orice alte alimente procesate, pentru că ficatul tău le va transforma în grăsime și colesterol. Grăsimea se va acumula în regiunea abdomenului, a feselor, a coapselor, a spatelui, etc. În plus, nivelurile ridicate de trigliceride au fost asociate cu o predispoziție mai mare față de bolile cardiovasculare.

Încearcă rădăcina de păpădie!

Sfaturi pentru a curăța ficatul cu ceai de păpădie

Una dintre utilizările curative cele mai populare ale rădăcinii de păpădie este curățarea ficatului. De fapt, de-a lungul istoriei rădăcina de păpădie a fost folosită deseori ca leac pentru bolile hepatice. Te sfătuim să-ți prepari un ceai din această rădăcină.

Mănâncă usturoi!

Un cățel de usturoi mic are proprietăți medicinale ce pot întări sistemul imunitar și proteja împotriva virușilor și bacteriilor. În plus, usturoiul conține urme de sulf, ce pot activa anumite enzime ce stimulează ficatul.

Mănâncă varză de Bruxelles!

Deși majoritatea persoanelor nu ar spune că varza de Bruxelles este leguma lor favorită, aceasta ne oferă numeroase beneficii pe care nu ar trebui să le ignorăm. Varza de Bruxelles are un conținut bogat de glucozinolat, un compus de sulf ce poate proteja organismul de chimicalele și toxinele nocive.

Bea ceai verde!

Sfaturi pentru a curăța ficatul cu ceai de mentă

Mai multe studii au demonstrat că ceaiul verde poate curăța ficatul și proteja împotriva efectelor nocive ale alcoolului, tumorilor sau hepatitei. Ceaiul verde are un conținut bogat de catechine, ce îi permit să fie eficient împotriva cancerului și să ajute la eliminarea grăsimilor ce se acumulează în ficat.

Curăță-ți ficatul cu un smoothie!

Atunci când prea multe toxine sau grăsimi se acumulează în ficat, trebuie să îi acorzi acestui organ vital puțin ajutor pentru a se putea curăța. Mai jos îți vom prezenta o rețetă pentru un smoothie incredibil ce îți va curăța ficatul, îmbunătăți digestia și te va ajuta să slăbești.

Ingrediente

  • 2 frunze de aloe vera
  • Zeamă de lămâie
  • 1 crenguță de mentă
  • 1 linguriță de turmeric
  • Jumătate de litru de apă rece

Cum îl prepar?

Scoate pulpa din cele două frunze de aloe vera și pune-o într-un mixer împreună cu toate celelalte ingrediente. Amestecă bine până când obții un lichid omogen și bea-l pe stomacul gol. Urmează totodată și celelalte sfaturi pentru a curăța ficatul!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.