9 filme pentru iubitorii de animale
 

9 filme pentru iubitorii de animale

Dacă iubești animalele, nu poți rata aceste filme care ne învață cum pot necuvântătoarele schimba viața oamenilor și relațiile lor în bine!
9 filme pentru iubitorii de animale

Ultima actualizare: 19 octombrie, 2022

Știm că dragostea dintre oameni și animale transcende barierele timpului și spațiului și devine un limbaj universal. Afecțiunea profundă și dăruirea reciprocă s-au reflectat în diferite filme pentru iubitorii de animale. De-a lungul istoriei sale, cinematografia a reușit să reflecte perfect această iubire necondiționată.

Deși există multe filme care evidențiază relațiile care se stabilesc între animalele de companie și oameni, am ales 9 titluri speciale. Te invităm să râzi, să plângi și să afli cum dragostea dintre animale și oameni se bazează pe înțelegere reciprocă!

9 filme pentru iubitorii de animale

1. A dog’s purpose

Protagonistul acestui film emoționant este un câine care trebuie să treacă prin multe vieți și să cunoască diferiți stăpâni. În fiecare dintre ele învață cât de delicată și dificilă poate fi existența umană. Ajungând la sfârșit, povestea ia o întorsătură care dezvăluie puterea pe care o are dragostea atunci când nu cunoaște scuze.

Filmul a avut premiera în 2017. În el joacă, printre alții, Britt Robertson, Dennis Quaid și KJ Apa. Această comedie dramatică te va face să râzi și să plângi în același timp.

Copil care pupă un cățel
Câinii sunt protagoniști ai multor filme și povești emoționante.

2. Okja

Acest film a apărut în 2017 și are un mesaj clar: devenim conștienți de impactul pe care consumul de carne îl are asupra ființelor umane. Este o coproducție a Coreei de Sud și a Statelor Unite care spune povestea lui Okja, un porc de dimensiuni enorme care a devenit o atracție majoră pentru o companie care vinde carne.

Actori precum Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal și Paul Dano dau viață acestei povești care te va face să reflectezi asupra rolului pe care îl joacă oamenii în îngrijirea și conservarea animalelor care sunt destinate consumului uman.

3. Nine lives

Tom Grand este un bărbat care și-a lăsat familia în urmă pentru a intra în afaceri. La scurt timp după ce a cumpărat o pisică pentru fiica sa, omul de afaceri are un accident și intră în comă. Sufletul lui este prins în pisică și proprietarul magazinului de animale de companie îi spune că are o săptămână să se împace cu familia lui, altfel va fi o pisică pentru totdeauna.

Este o poveste care ne învață că familia trebuie să fie pe primul loc. Avându-i ca protagoniști pe Kevin Spacey, Robbie Amell, Jennifer Garner și Christopher Walken, acest film francez este uimitor.

4. Benji

Benji este un remake al filmului cu același nume care a fost lansat în 1974. Este vorba despre un câine fără stăpân care locuiește într-o casă care a fost abandonată în urmă cu 40 de ani. Iubit de toată lumea din oraș, se împrietenește cu doi frați mai mici care sunt răpiți. Benji va face totul pentru a-i ajuta… pot fi salvați cu ajutorul lui?

5. Gibby

Gibby, o maimuță, intră în viața unei adolescente pe nume Katie, cufundată într-o depresie cauzată de o pierdere majoră în viața ei. Nu are chef să meargă la școală, să-și vadă prietenii sau să meargă la ora de gimnastică.

Cu toate acestea, viața ei se va schimba după ce va întâlni animalul de companie al profesorului ei de științe. El îi cere să aibă grijă de Gibby, care o ajută cu dragoste să iasă din starea de depresie. Este o poveste care sugerează efectul pozitiv al animalelor asupra oamenilor.

6. Colț Alb

Nu putem să nu amintim acest film din 1991 care este un adevărat tribut adus prieteniei autentice care se poate naște între oameni și animale. Bazat pe romanul lui Jack London, filmul spune povestea lui Jack Conroy (Ethan Hawke), care trebuie să meargă în Alaska pentru a rezolva probleme legate de moștenirea familiei. Acolo îl întâlnește pe Colț Alb, un lup care îi va deveni prieten.

7. Hachiko

Acest film cu Richard Gere reflectă loialitatea și dragostea pe care un câine le poate simți pentru stăpânul său. Se bazează pe o poveste reală. De fapt, există o statuie a câinelui în onoarea perseverenței și a dăruirii necondiționate față de stăpânul său. Protagonistul adoptă un câine abandonat, care îl așteaptă zilnic în gară să se întoarcă de la serviciu.

8. Life of Pi

Bazată pe evenimente reale, această poveste dezvăluie cum, atunci când oamenii se unesc cu bune intenții, animalele aflate în pericol pot fi ajutate. Ne aflăm în Alaska în anul 1988, când trei balene cenușii sunt prinse sub un strat gros de gheață.

Un jurnalist și activiști de la Greenpeace cheamă companiile petroliere și forțele armate americane în ajutor. Cu Drew Barrymore și John Krasinski în rolurile principale, acest film transmite un mesaj puternic.

Filmele despre animale sunt potrivite pentru orice public și mai ales pentru copii, care au multe de învățat din acestea.

9. Dreamer

Acesta este un film care arată cum sosirea unui animal într-o familie poate reconstrui și întări legăturile dintre membri. Cale și tatăl ei au o relație foarte dificilă. Când proprietarul aduce acasă un cal care este bolnav în stadiu terminal, Cale insistă să încerce să-l vindece.

Ce se va întâmpla cu calul? Vor reuși tatăl și fiica să-și îmbunătățească relația? Te invităm să descoperi cum se termină această poveste, pe cât de tandră, pe atât de emoționantă, care te face să te gândești la propriile relații de familie.

Pregătește un maraton de filme pentru iubitorii de animale!

Filmele cu animale sunt multe și mesajele pe care transmit sunt foarte importante. Dragostea, prietenia, toleranța, perseverența și respectul sunt valori care pot fi împărtășite cu animalele. Avem multe de învățat de la ele și există acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a le oferi o viață mai bună. Te-ai hotărât cu ce film vei începe?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Cousins, M. (2005). Historia del cine. Barcelona: Blume.
  • Lera, J. M. C. (2009). Historia del cine mundial. Filmhistoria online19(2-3).
  • López Montes, C., & Vilela Castro, J. (2016). Estrés detrás de las cámaras.
  • Quintanilla, R. (2008). La protección a los animales.  Revista Electrónica de Veterinaria9(10B), 1-9.
  • Ebert, R. (2006). Grandes peliculas/Great Movies(Vol. 2). Ediciones Robinbook.
  • Guano Riofrío, K. E. (2019). DISEÑO MULTIMEDIA Y CINE DOCUMENTAL SOBRE ANIMALES DE COMPAÑÍA EN SITUACIÓN DE ABANDONO (Bachelor’s thesis, Universidad Tecnológica Indoamérica).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.