5 greșeli la spălarea jachetelor de puf care le afectează calitatea
 

5 greșeli la spălarea jachetelor de puf care le afectează calitatea

Evitați greșelile la spălarea jachetelor de puf pentru a nu le deteriora! Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să aveți jachete impecabile.
5 greșeli la spălarea jachetelor de puf care le afectează calitatea

Ultima actualizare: 14 martie, 2023

Știți care sunt greșelile pe care ar trebui să le evitați la spălarea jachetelor de puf? Aceste articole sunt foarte utile, dar când vine vorba de spălare, generează teamă, pentru că se pot deteriora rapid. Un proces greșit de spălare va avea ca rezultat o jachetă de puf turtită și deformată.

Din ce sunt făcute aceste tipuri de jachete?

Deși pare evident, nu este. Aceste tipuri de jachete sunt umplute, în unele cazuri, cu pene naturale care pot fi de rață sau gâscă. Altele au o umplutură care simulează penele naturale, dar este fabricată din fibre sintetice, cum ar fi poliesterul.

În funcție de umplutură, jachetele sunt mai mult sau mai puțin dificil de spălat. Cu toate acestea, trebuie să aveți mereu grijă de ele pentru a preveni aglomerarea umpluturii și deformarea.

Un început bun este să citiți instrucțiunile de spălare de pe etichetă. Îngrijirea optimă garantează funcționalitatea jachetelor în sezonul rece.

Cele 5 greșeli la spălarea jachetelor de puf care le afectează calitatea

Dacă aveți jachete din puf și vreți să reziste mult timp, învățați să le spălați fără a le deteriora. Pentru a realiza acest lucru, avem o listă de 5 greșeli de evitat.

1. Spălare fără verificare

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem atunci când spălăm jachetele este să le aruncăm în mașina de spălat fără a le verifica. Nu trebuie să existe nimic în interiorul buzunarelor. Închideți toate fermoarele și capsele și întoarceți-le pe dos.

Femeie care face greșeli la spălarea jachetelor de puf
Una dintre greșelile pe care la faceți când vă spălați jachetele de puf este să nu închideți fermoarele.

2. Amestecarea jachetelor cu alte haine

După cum am menționat, jachetele de puf sunt realizate într-un mod special și căptușeala lor necesită o îngrijire diferită. Amestecarea cu alte haine este o greșeală pe care ar trebui să o evitați.

Sortați hainele în funcție de materialul lor și spălați-le la programe specifice.

3. Folosirea programelor greșite greșit

Una dintre cele mai frecvente greșeli la spălarea jachetelor de puf este selectarea unui program greșit. Selectați un ciclu delicat, deoarece este nevoie de o clătire profundă. Folosiți apă rece.

Evitați cu orice preț să folosiți apă caldă.

4. Folosirea balsamului de rufe

Majoritatea oamenilor folosesc balsam pentru a spăla rufele, dar în cazul jachetelor de puf este o greșeală. Folosiți doar un detergent pentru haine delicate.

Balsamul de rufe dăunează căptușelii.

5. Centrifugarea excesivă și uscarea greșită

Ultima dintre cele mai frecvente greșeli făcute la spălarea jachetelor de puf este stoarcerea excesivă. Folosiți maxim 400 de rotații pentru ca puful să nu se strângă.

În cazul uscării automate, evitați deteriorarea cu un truc simplu: puneți două până la trei mingi de tenis în interiorul uscătorului. Acest lucru face ca puful să fie distribuit uniform.

Pentru a proteja forma jachetelor, uscați-le pe o suprafață plană în aer liber, dar nu în bătaia razelor solare.

Geacă de puf și pene
Nu exagerați cu centrifugarea și uscarea jachetelor cu puf și pene.

Recomandări pentru spălarea manuală a jachetelor de puf

Acum că știți care sunt greșelile pe care ar trebui să le evitați la spălarea jachetelor de puf, vă oferim câteva recomandări pentru spălarea manuală:

  • Utilizați întotdeauna apă rece. Umpleți cada sau un lighean mare cu apă rece.
  • Folosiți un detergent pentru haine delicate. Alegeți un sortiment lichid.
  • Nu folosiți prea multă forță atunci când curățați petele de pe jachetă. Folosiți mișcări continue, dar ușoare.
  • Clătiți foarte bine detergentul cu apă rece.
  • Strângeți jacheta prin compresii ușoare. Nu o răsuciți.
  • Nu întindeți jacheta imediat. Puneți-o pe un loc plat, precum masa de călcat. Întoarceți-o de câteva ori.

Evitați greșelile pe care le-am menționat mai sus. Veți observa că nu este greu deloc să spălați jachetele cu pene și puf!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.