7 remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială - Doza de Sănătate
 

7 remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială

Consumul de alimente cu proprietăți diuretice este indicat pentru eliminarea lichidelor și a sodiului în exces asociate hipertensiunii arteriale.
7 remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială

Ultima actualizare: 18 noiembrie, 2018

Ai nevoie de remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială? Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme cardiovasculare din lume. Specialiștii o numesc și „ucigașul tăcut” din cauza modului în care această afecțiune se dezvoltă în interiorul corpului.

Conform informațiilor emise de Asociația Americană a Inimii (American Heart Association), unul din trei adulți suferă de hipertensiune arterială. Mai exact, o treime din populația globului este afectată de această problemă de sănătate.

Numărul extrem de ridicat de cazuri de hipertensiune arterială a creat panică în rândul cadrelor medicale din toată lumea. În general, bolnavii nu conștientizează riscurile asociate acestei afecțiuni și nu se tratează corespunzător.

Drept răspuns, specialiștii au început să transmită informații utile publicului, cu scopul de a promova adoptarea unor obiceiuri sănătoase. Pentru a putea ține sub control hipertensiunea arterială și a folosi un tratament adecvat, trebuie să cunoaștem riscurile la care ne expunem dacă suferim de această problemă.

În articolul de azi îți prezentăm șapte remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială, care nu depind de tratamentele medicamentoase.

7 remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială

Migdale crude

Migdalele ca remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială

Grație conținutului de acizi grași omega-3 ce au abilitatea de a reduce nivelul de colesterol și a îmbunătăți funcția cardiacă, o mână de migdale crude pe zi te poate ajuta să previi hipertensiunea arterială.

Deși sunt o sursă semnificativă de grăsimi și calorii, migdalele nu te vor îngrășa. De fapt, grăsimea din compoziția acestora este considerată a fi „benefică” și poate crește masa musculară.

Apă de nucă de cocos

Această băutură delicioasă, revigorantă și hidratantă este perfectă pentru zilele toride de vară în care avem nevoie de un plus de lichide. Apa de nucă de cocos are un conținut semnificativ de potasiu, electroliți și alți nutrienți cu abilitatea de a reduce tensiunea arterială.

Un studiu publicat în Jurnalul medical al Indiilor de Vest (West Indian Medical Journal) a scos la iveală faptul că apa de nucă de cocos este utilă pentru a regla tensiunea arterială atât când aceasta este prea ridicată, cât și când este prea scăzută.

Dintre pacienții cu hipertensiune arterială, 71% au experimentat o scădere a tensiunii în urma consumului de apă de nucă de cocos. În cazul celor care suferă de hipotensiune, apă de nucă de cocos a reglat tensiunea a 29% dintre aceștia.

Ovăz

Remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială cu ovăz

Apreciat grație conținutului ridicat de fibre și nutrienți esențiali, ovăzul este un alt remediu naturist cu abilitatea de a reduce această afecțiune. Un studiu realizat de Universitatea Columbia a demonstrat că, dacă este consumat în mod regulat, ovăzul poate reduce tensiunea arterială cu până la 5%.

Mai mult, același studiu sugerează că ovăzul ne poate ajuta să evităm hipertensiunea arterială și ne oferă protecție împotriva bolilor cardiace.

Curcuma (turmeric)

Curcuma prezintă un compus activ numit curcumină, datorită căruia acest condiment are un efect antioxidant și antiinflamator. Unul dintre principalele beneficii ale curcumei este abilitatea sa de a reduce inflamațiile, ținând sub control tensiunea arterială și alte probleme inflamatorii.

Combinația de curcuma și piper negru are un efect vasodilatator, ideal pentru a îmbunătăți circulația și a menține pereții arteriali deblocați. Mai mult, această combinație acționează ca un anticoagulant natural, putând regla fluxul sanguin.

Smoothie cu lămâie și pătrunjel

Remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială cu lămâie

Grație efectului său diuretic, acest smoothie are abilitatea de a reduce nivelul de colesterol. Atât lămâia, cât și pătrunjelul conțin nutrienți importanți ce facilitează eliminarea excesului de fluide și sodiu, ambele probleme fiind asociate cu hipertensiunea arterială.

Ingrediente

  • 1 lămâie nedecojită
  • 1 mână de pătrunjel
  • 1 pahar (200 ml) apă

Indicații

  • Taie lămâia în felii, fără a îndepărta coaja. Pune feliile într-un robot de bucătărie împreună cu mâna de pătrunjel și apa.
  • Procesează ingredientele timp de câteva secunde. Strecoară smoothie-ul înainte de a-l bea.

Banane

Bananele sunt printre cele mai bune remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială, potasiul din compoziția lor fiind esențial pentru a regla nivelul tensiunii. Te sfătuim să consumi cel puțin două porții de banane pe zi și să adopți o dietă sănătoasă.

Usturoi

Remedii naturiste pentru hipertensiunea arterială cu usturoi

Usturoiul crud a fost utilizat în cadrul medicinei naturiste încă din antichitate, în mare parte datorită concentrației sale ridicate de nutrienți. Grație compușilor de sulf din compoziția acestei plante, consumul a 1-2 căței de usturoi pe zi îmbunătățește circulația sanguină și reduce tensiunea arterială.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.