Îngrijirea inversă a pielii: ce este și care este procedura
 

Îngrijirea inversă a pielii: ce este și care este procedura

Ce s-ar întâmpla dacă nu am mai respecta ordinea în care aplicăm produsele de îngrijire facială? Aceasta este o practică populară pe rețelele de socializare.
Îngrijirea inversă a pielii: ce este și care este procedura
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Îngrijirea pielii feței are anumiți pași. Esența este curățarea, tonifierea și hidratarea. Îngrijirea inversă a pielii a inversat tiparul. Acum, unii oameni urmează pașii în sens invers în speranța de a obține efecte mai bune pentru sănătatea pielii.

Această metodă este populară pe rețelele sociale (RRSS), deoarece mulți bloggeri arată pas cu pas modul invers în care își răsfață fața. Principalul avantaj? Nu presupune o cheltuială plus, ci doar o organizare diferită. Cât de eficientă este tehnica? Care sunt avantajele sale? Aflați mai jos!

Ce este îngrijirea inversă a pielii?

Îngrijirea inversă a pielii se referă la schimbarea ordinii în care aplicați substanțele pentru a vă curăța și îngriji pielea, plecând de la teoria care sugerează să aplicăm mai întâi produsele fluide, apoi cele dense.

Conform acestei teorii, mai întâi se folosesc cremele, apoi tonerele. Moda a pornit de la Ava Lee, un creator de conținut coreean care a postat tutorialele de îngrijire inversă până când a obținut sprijinul a mii de urmăritori. Argumentul lui Lee este faptul că această secvență inversă este eficientă în vindecarea pielii afectate de temperaturile scăzute.

Ava Lee susține că, atunci când începem cu loțiuni și nu cu toner, oferim pielii feței un strat rezistent de hidratare.

Se spune că acest mod de îngrijire a pielii are efecte imediate. Recomandarea dermatologilor este însă să așteptăm cel puțin 10 minute pentru ca hidratarea să fie completă înainte de a aplica restul substanțelor, care vor fi mai bine asimilate.

Fiind un tratament apărut pe internet, nu este susținut încă de medici.

Femeie care folosește ulei esenșial
Această tehnică propune utilizarea produselor de îngrijire a feței în sens invers.

Cum se folosește îngrijirea inversă a pielii?

Rutinele comune de îngrijire a pielii încep cu aplicarea tonerului, deoarece este cea mai ușoară formulă. Continuă cu amestecuri mai grele, precum seruri și creme hidratante. Hidratarea este foarte importantă ca remediu împotriva frigului și ca pregătire pentru ceea ce urmează.

Offarm afirmă că, dacă epiderma își reduce capacitatea de reținere a apei, pe piele apar simptome de uscăciune, precum:

  • Riduri
  • Descuamare
  • Lipsă de tonus
  • Aspect obosit

1. Hidratați cu cremă

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să întindeți pe față un strat generos de cremă hidratantă. Potrivit Academiei Spaniole de Dermatologie și Venerologie, acest lucru menține nivelul adecvat de hidratare și restabilește funcția de barieră a stratului cornos.

Alegeți o cremă hidratantă cu protecție solară sau folosiți două produse separate, deoarece radiațiile UV deshidratează puternic pielea. Textura substanței trebuie să corespundă tipului de piele și climatului.

2. Aplicați toner facial

După absorbția cremei, treceți la toner. Acesta are multiple avantaje, inclusiv eliminarea impurităților și a celulelor moarte. Oferă și un plus de hidratare.

Deși pe piață există multe mărci de toner facial, puteți să le folosiți pe cele preparate cu compuși naturali. Cele fără alcool, fără parfumuri și cu ingrediente active sunt mai bune.

O recenzie a produselor pentru piele, creată de Ars Pharmaceutica, subliniază derivații din plante sunt siguri pentru sănătate și reprezintă o sursă importantă de metaboliți secundari, utilizați ca materie primă în producția de produse cosmetice pentru piele.

Înmuiați discheta de bumbac în lichid și aplicați tonerul cu mișcări blânde pe față. Așteptați 15 minute.

3. Rehidratați

Ultima procedură este repetarea aplicării cremei hidratante, dar numai pe obraji. Unii optează pentru creme pe bază de apă, acestea putând reface stratul superior al pielii.

Nu uitați să aplicați protecție solară înainte de a continua cu machiajul, mai ales dacă formula de hidratare nu include niciun factor de protecție.

Îngrijirea inversă a pielii are vreo contraindicație?

Adepții acestei rutine subliniază puterea ei de refacere în caz de piele uscată. Alții susțin că formulele ușoare aplicate la urmă nu își vor mai face treaba.

Nu înseamnă că nu vor exista efecte, dar tonerele și serurile vor ajunge mai greu în profunzimea pielii dacă trebuie să treacă printr-o peliculă de cremă. În favoarea sa, îngrijirea inversă a pielii susține hidratarea profundă.

Îngrijirea inversă a pielii este benefică

Cum să faceți ca rutina de îngrijire inversă a pielii să fie mai sigură?

Indiferent dacă urmați rutina tradițională sau cea inversă, siguranța pielii este garantată atât timp folosiți doar produse de calitate, relevante pentru fiecare nevoie. Acestea trebuie să fie aprobate dermatologic.

Prin urmare, este esențial să cunoașteți tipul de piele și ingredientele produselor cosmetice. De asemenea, trebuie să fii dați dovadă de consecvență pentru ca tenul să-și păstreze aspectul sănătos.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.