Jamsu: în ce constă tehnica de machiaj coreeană?
 

Jamsu: în ce constă tehnica de machiaj coreeană?

Nu fugiți de apă după machiaj. Contrar a ceea ce cred multe femei, hidratarea pielii ajută produsele cosmetice să reziste mai mult pe față.
Jamsu: în ce constă tehnica de machiaj coreeană?

Ultima actualizare: 17 aprilie, 2023

Jamsu este o tehnica de machiaj coreeană care folosește apa rece pentru a sigila fondurile de ten si pudrele. Ca și alte trucuri de frumusețe coreene, Jamsu a devenit viral pe TikTok, unde sunt distribuite videoclipuri care arată că hidratarea pielii contribuie la fixarea produselor.

Acest trend este iubit de persoanele care au tenul gras. Procedura promite ca transpirația nu va diminua efectul mat și nici nu va topi straturile de machiaj. În plus, oferă un aspect oriental fără imperfecțiuni.

Jamsu: succesul machiajului umezit pentru fixare

Termenul jamsu se referă la scufundarea în apă. În lumea K-beauty, jamsu este o tehnică de machiaj. Femeile coreene folosesc jamsu pentru un machiaj de lungă durată, fără strălucire.

Secretul este apa foarte rece care va închide porii și va ajuta fondul de ten și pudra să se îmbine cu pielea, oferind un aspect natural.

Dacă nu aveți o piele foarte sensibilă, puteți adăuga cuburi de gheață în apă pentru a maximiza rezultatul.

Beneficiile tehnicii de machiaj jamsu

Jamsu se aplică de două ori pe săptămână pentru ca pielea să devină catifelată. Pe lângă faptul că ajută la fixarea machiajului, este asociat cu hidratarea feței și cu minimizarea riscului de acnee.

Stropirea cu apă rece este legată de buna circulație a sângelui. Un articol publicat de corporația WebMD indică faptul că apa cu gheață susține fibrele contractile, promovează fermitatea și întărește arteriolele esențiale pentru ca dermul să răspundă la răni.

Cum se aplică tehnica jamsu?

Aveți nevoie de un bol în care puteți introduce fața. Umpleți-l cu apă rece la o temperatură tolerabilă, cu sau fără gheață. Înainte de scufundare, este esențial să vă curățați bine fața.

Dacă tenul este curat, machiajul arată mai bine. Revista Temas para la Educación subliniază faptul că igiena facială zilnică este esențială pentru a scăpa de transpirație, resturile de sebum și substanțele poluante impregnate în timpul zilei. Odată ce pielea este igienizată, continuați cu următorii pași.

1. Aplicați fondul de ten

Începeți cu baza de machiaj și corectorul. Alegeți nuanțe similare tenului. Omiteți buzele. Concentrați-vă pe acoperirea petelor. Folosiți un burete sau o pensulă și aplicați fondul de ten.

2. Sigilați cu pulbere

Puneți suficientă pulbere translucidă sau mată pe toată fața; unele femei optează pentru talc.

3. Înmuiați în apă rece

Timp de o jumătate de minut, introduceți fața în recipientul cu apă rece (urechile rămân afară). După 30 de secunde, scoateți fața din apă.

4. Tamponați ușor

Nu frecați prosopul pe față. Utilizați un prosop absorbant curat și apăsați ușor pentru a șterge apa. Așteptați cel puțin 30 de secunde înainte de următorul pas.

5. Continuați machiajul

Odată ce produsele au fost sigilate și uscate, continuați cu machiajul ochilor, al buzelor și al obrajilor. Rimelul, rujul și fardul de obraz nu trebuie să intre în contact cu apa.

Ce fel de produse sunt potrivite pentru tehnica de machiaj jamsu?

Cremele pentru imperfecțiuni, serurile de corectare a culorii și măștile de față reprezintă trei dintre cele mai cumpărate produse cosmetice din Coreea. Tenul impecabil cu aspect natural este în tendințe.

Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor din Coreea de Sud susține eticheta „cosmetice funcționale”. Acestea sunt recomandate pentru a preveni ridurile, a șterge petele, a crește elasticitatea și a proteja de soare. Deși pentru jamsu este nevoie doar de apă rece, în faza anterioară scufundării, folosiți produse cu eticheta menționată mai sus.

Nu așteptați o anumită zi. Folosiți tehnica de machiaj jamsu și vedeți cât de bine se potrivește cu produsele folosite de obicei!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.