Laptele cu miere – 7 motive pentru a-l consuma - Doza de Sănătate
 

Laptele cu miere – 7 motive pentru a-l consuma

Pe lângă faptul că ameliorează durerea în gât, amestecul de lapte și miere ne crește rezistența fizică și combate insomnia.
Laptele cu miere – 7 motive pentru a-l consuma

Ultima actualizare: 09 Februarie, 2019

Laptele cu miere este o băutură delicioasă. Deși probabil pare greu de crezut, această combinație ideală pentru a satisface pofta de dulce ne poate ajuta și să dormim mai bine.

Deoarece oferă numeroase beneficii pentru sănătate, în articolul de azi îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre laptele cu miere.

Mierea a fost utilizată ca remediu naturist pentru a trata diverse boli pentru mult timp. Principalele beneficii ale acestui ingredient se datorează proprietăților sale antibacteriene, antioxidante și antifungice. Mai mult, mierea are un efect calmant și antiinflamator, drept pentru care este utilă pentru a combate problemele respiratorii.

Popularitatea străveche a laptelui se datorează conținutului său de vitamina A, B și D, precum și de minerale cum ar fi calciul. În plus, această băutură este bogată în proteine animale și acid lactic.

Datorită tuturor acestor beneficii, laptele cu miere ne poate ajuta să ne protejăm sănătatea. În cele ce urmează îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest subiect.

7 motive pentru care laptele cu miere nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică

Laptele cu miere turnat în pahar

1. Protejează pielea

Atât laptele, cât și mierea au proprietăți depurative și antimicrobiene, drept pentru care constituie o combinație ideală. De fapt, multe produse de înfrumusețare includ aceste două ingrediente în componența lor. Combinându-le, laptele și mierea te ajută să ai o piele sănătoasă și radiantă.

Laptele cu miere ajută pielea din interior. Dacă vrei, poți chiar să faci o baie în lapte cu miere. Urmează pașii de mai jos:

 • Amestecă cantități egale de lapte și miere cu apa de baie.
 • Înmoaie-ți corpul în cadă pentru intervalul de timp pe care îl dedici în mod obișnuit băilor.

Băile cu lapte și miere îți hrănesc corpul din exterior cu nutrienți benefici.

2. Ajută digestia

Mierea are proprietăți prebiotice. Astfel, acest aliment stimulează creșterea și dezvoltarea bacteriilor benefice, ajutând intestinele și sistemul digestiv. De asemenea, prebioticele stimulează bifidobacteriile, un tip de proteine aflate în componența laptelui.

Nu în ultimul rând, carbohidrații și oligozaharidele din miere contribuie la dezvoltarea bacteriilor benefice. Acești compuși mențin sănătatea bacteriilor și susțin buna funcționare a tractului digestiv.

Drept rezultat, laptele cu miere te ajută să eviți probleme ca:

 • Constipația
 • Crampele
 • Balonarea
 • Bacteriile nocive

3. Îți crește rezistența fizică

Laptele cu miere oferă energie pentru a face mișcare

Consumat în fiecare dimineață, laptele cu miere va crește semnificativ rezistența corpului. Acest beneficiu se datorează proteinelor din componența laptelui și carbohidraților din componența mierii. Ambii nutrienți sunt esențiali pentru a stimula metabolismul.

Consumul zilnic de lapte cu miere este un obicei foarte sănătos, indiferent de vârstă. Datorită enzimelor conținute de această combinație, proteinele animale din lapte se descompun în aminoacizi de bază. Aceștia sunt nutrienți pe care organismul uman îi poate folosi.

Materialul rezidual obținut în urma procesului de mai sus este oxidat ca energie utilizabilă.

4. Susține sănătatea oaselor

Printre altele, laptele cu miere te ajută să ai oase sănătoase

Mierea are abilitatea incredibilă de a transporta nutrienți. Aceasta poate aproviziona orice regiune a organismului cu nutrienți, în special calciu. Practic, putem spune că mierea facilitează absorbția calciului.

Laptele este o sursă bogată de calciu. Combinându-l cu miere, îi oferi organismului tău toți nutrienții de care are nevoie pentru a-ți proteja sănătatea oaselor. Deoarece optimizează absorbția calciului, laptele cu miere previne în mod eficient boli asociate cu înaintarea în vârstă, ca osteoporoza și inflamațiile articulare.

5. Combate insomnia

Consumul de lapte cald cu miere înainte de culcare reprezintă unul din cele mai celebre moduri de a combate insomnia. Analizând componentele acestor două ingrediente, putem constata faptul că ambele sunt utile pentru a trata problemele de somn. Combinate, efectele lor benefice sunt amplificate.

 • Mierea este un ingredient foarte dulce. Ea te ajută să ții sub control producția de insulină a corpului, ajutând creierul să secrete mai mult triptofan. Această substanță chimică este ulterior convertită în serotonină, un hormon care te ajută să adormi.
 • Laptele cald calmează stomacul. Acest beneficiu se datorează temperaturii sale. Așadar, este indicat să bei lapte cald înainte de culcare

6. Are proprietăți anti-îmbătrânire

Laptele cu miere este ideak pentru tenul uscat

Laptele cu miere este o combinație benefică pentru întreg organismul, ajutând corpul să fie mai agil și tânăr. Antioxidanții din această combinație atacă radicalii liberi, ce au un efect major asupra tuturor sistemelor din organism. Printre altele, radicalii liberi degradează pielea, producând atât riduri, cât și pete. În plus, aceștia degradează organismul în întregime.

Dacă vrei să arăți și să te simți tânăr pentru cât mai mult timp posibil, laptele cu miere îți va fi de mare folos.

7. Are proprietăți antibacteriene

Consumat regulat, laptele cu miere are un efect benefic asupra anumitor tipuri de bacterii. Când bei această băutură caldă, combați probleme cum ar fi constipația sau gazele intestinale. Laptele cu miere îți poate ajuta și sistemul respirator atunci când ești răcit.

Nu ezita să profiți de beneficiile incredibile ale acestor două produse naturale. De asemenea, ai grijă să urmezi o dietă echilibrată și să adopți obiceiuri sănătoase. Fă suficientă mișcare și evită tutunul, astfel încât să profiți la maxim de efectele laptelui cu miere.

S-ar putea să te intereseze...
Probioticele și prebioticele – câteva informații utile
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Probioticele și prebioticele – câteva informații utile

Deși multe persoane tind să le încurce, probioticele și prebioticele nu sunt identice, iar fiecare dintre acestea oferă beneficii distincte.  • Abdulwahid Ajibola, Joseph P Chamunorwa, y Kennedy H Erlwanger, “Nutraceutical values of natural honey and its contribution to human health and wealth”, Nutr Metab (Lond). 2012; 9: 61.
  • Gheldof N, Wang XH, Engeseth NJ. “Buckwheat honey increases serum antioxidant capacity in humans”, J Agric Food Chem. 2003 Feb 26;51(5):1500-5.
  • Paul IM1, Beiler J, McMonagle A, Shaffer ML, Duda L, Berlin CM Jr., “Effect of honey, dextromethorphan, and no treatment on nocturnal cough and sleep quality for coughing children and their parents”, Arch Pediatr Adolesc Med. 2007 Dec;161(12):1140-6.
  • Josse AR, Phillips SM., “Impact of milk consumption and resistance training on body composition of female athletes”, Med Sport Sci. 2012;59:94-103.
  • Nikki C. Bush, Jessica A. Alvarez, Suzanne S. Choquette, Gary R. Hunter, Robert A. Oster, Betty E. Darnell, y Barbara A. Gower“Dietary calcium intake is associated with less gain in intra-abdominal adipose tissue over 1 yr”, Obesity (Silver Spring), 2010 Nov; 18(11): 2101–2104.