Longevitate… 6 sfaturi și o rețetă secretă!

· 22 ianuarie 2016

Mulți dintre noi s-au întrebat cel puțin o dată: care este secretul legat de longevitate? Adevărul este că longevitatea înseamnă obiceiuri sănătoase ce fac diferența și ne ajută organismul să funcționeze optim pentru a trăi mai mult.

Știți ce mâncați în fiecare zi? Faceți activități fizice? Aveți bună dispoziție? Știți care sunt cele mai bune alimente pentru organism? Dacă nu v-ați pus încă aceste întrebări, probabil nu știți care este secretul longevității și ce puteți mânca zilnic pentru a vă crește speranța de viață.

Sfaturi pentru longevitate

Mențineți o dietă sănătoasă

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru a vă bucura de mai mulți ani de viață este menținerea unei diete sănătoase. Este important să creșteți consumul de alimente bogate în antioxidanți, fructe, legume, cereale integrale și carne slabă. Aveți grijă cu mâncărurile ce conțin prea multe calorii și evitați zahărul, făina și alte produse rafinate.

Serviți un mic dejun sănătos

Mic dejun sănătos pentru longevitate

Deși am mai vorbit despre dietele sănătoase, punem accentul pe micul dejun deoarece este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Diferite studii au arătat că un mic dejun sănătos este cheia prevenirii obezității și a diabetului. Această masă de la începutul zilei accelerează metabolismul, îmbunătățește digestia și vă dă energia necesară pentru a începe ziua într-un mod optim.

Faceți exerciții fizice

Vă recomandăm din nou să faceți exerciții fizice în mod regulat pentru a avea o sănătate de fier și o siluetă de invidiat. Exercițiile sunt cheia către longevitate, deoarece vă conferă o stare de bine, fizică și emoțională. Nu trebuie să stați ore în șir în sala de fitness, experții recomandă ședințe de 30 de minute pe zi pentru a adăuga până la trei ani vieții voastre.

Dormiți suficient

Somn liniștit și suficient pentru longevitate

Lipsa somnului poate reduce semnificativ calitatea vieții. Este foarte important să învățați cum să vă optimizați obiceiurile legate de somn pentru a preveni problemele de sănătate, fizice și emoționale. Potrivit diferitelor studii, lipsa somnului crește riscul de a suferi de cancer, boli de inimă, diabet și obezitate.

Mențineți o bună igienă orală

Așa cum spune doctorul Michael Roizen în cartea lui, The Real Age Makeover, o bună igienă orală poate adăuga 6,4 ani vieții. Igiena orală precară vă poate provoca afecțiuni ale gingiilor, precum gingivita și abcesul dentar. Drept urmare, arterele se pot îngusta, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale bolilor cardiace. Așadar, vă recomandăm să vă spălați pe dinți de câteva ori pe zi și să folosiți ața dentară.

Întreprindeți activități mentale

Conexiuni și procese mentale pentru longevitate

Este important să vă mențineți memoria activă pentru longevitate, deoarece în acest mod vă veți bucura și de calitatea anilor vieții. Vă puteți exersa memoria cu activități intelectuale ce vă motivează curiozitatea și procesele gândirii.

Cocktail secret pentru longevitate

În afară de sfaturile de mai sus pentru a crește numărul anilor din viață, puteți încerca și următoarea băutură, ce conține ingrediente foarte bune pentru sănătate.

Acest cocktail puternic se poate consuma în fiecare zi pe stomacul gol pentru protejarea inimii și vaselor de sânge. Drept urmare, puteți preveni multe afecțiuni cardiovasculare. Este foarte ușor de preparat, iar consumul frecvent al acestuia vă va ajuta să vă mențineți sănătoși pentru a beneficia și de longevitate.

Ingrediente

  • 2 litri de vin roșu
  • 200 grame de miere
  • 100 grame frunze proaspete de urzică
  • 100 grame frunze proaspete de urzică moartă

Instrucțiuni

  • Puneți vinul, frunzele de urzică și frunzele de urzică moartă într-un borcan sau castron.
  • Lăsați amestecul la macerat timp de 24 de ore. După aceea, strecurați lichidul și puneți-l la foc mediu.
  • Când începe să fiarbă, adăugați mierea și, imediat ce s-a dizolvat, luați vasul de pe foc.
  • Turnați lichidul într-o sticlă și beți o cană în fiecare dimineață pe stomacul gol.
  • Are un gust delicios, iar în câteva săptămâni veți observa schimbările și vă veți simți mai sănătoși.