6 sfaturi pentru longevitate și o rețetă secretă! - Doza de Sănătate
 

6 sfaturi pentru longevitate și o rețetă secretă!

Oare ce sfaturi pentru longevitate ai putea primi? Dacă nu știi răspunsul, îți prezentăm câteva obiceiuri sănătoase și o rețetă... secretă!
6 sfaturi pentru longevitate și o rețetă secretă!

Ultima actualizare: 17 ianuarie, 2019

Mulți dintre noi s-au întrebat cel puțin o dată: ce sfaturi pentru longevitate am putea primi? Adevărul este că longevitatea înseamnă obiceiuri sănătoase ce fac diferența și îți ajută organismul să funcționeze optim pentru a trăi mai mult.

Știi ce mănânci în fiecare zi? Faci activități fizice? Ai bună dispoziție? Știi care sunt cele mai bune alimente pentru organism? Dacă nu ți-ai pus încă aceste întrebări, probabil nu știi care este secretul longevității și ce poți mânca zilnic pentru a-ți crește speranța de viață.

Sfaturi pentru longevitate

Menține-ți o dietă sănătoasă

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru longevitate este menținerea unei diete sănătoase. Este important să crești consumul de alimente bogate în antioxidanți, fructe, legume, cereale integrale și carne slabă. Ai grijă cu mâncărurile ce conțin prea multe calorii și evită zahărul, făina și alte produse rafinate.

Servește un mic dejun sănătos

Sfaturi pentru longevitate - ia un mic dejun sănătos

Deși am mai vorbit despre dietele sănătoase, punem accentul pe micul dejun deoarece este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Diferite studii au arătat că un mic dejun sănătos este cheia prevenirii obezității și a diabetului. Această masă de la începutul zilei accelerează metabolismul, îmbunătățește digestia și îți dă energia necesară pentru a începe ziua într-un mod optim.

Fă exerciții fizice

Îți recomandăm din nou să faci exerciții fizice în mod regulat pentru a avea o sănătate de fier și o siluetă de invidiat. Exercițiile sunt cheia către longevitate, deoarece îți conferă o stare de bine, fizică și emoțională. Nu trebuie să stai ore în șir în sala de fitness, experții recomandă ședințe de 30 de minute pe zi pentru a adăuga până la trei ani vieții tale.

Dormi suficient

Sfaturi pentru longevitate - dormi liniștit și suficient

Lipsa somnului poate reduce semnificativ calitatea vieții. Este foarte important să înveți cum să îți optimizați obiceiurile legate de somn pentru a preveni problemele de sănătate, fizice și emoționale. Potrivit diferitelor studii, lipsa somnului crește riscul de a suferi de cancer, boli de inimă, diabet și obezitate.

Menține-ți o bună igienă orală

Poate unul dintre cele mai neașteptate sfaturi pentru longevitate este menținerea unei bune igiene orale. Așa cum spune doctorul Michael Roizen în cartea lui, The Real Age Makeover, o bună igienă orală poate adăuga 6,4 ani vieții.

Igiena orală precară vă poate provoca afecțiuni ale gingiilor, precum gingivita și abcesul dentar. Drept urmare, arterele se pot îngusta, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale bolilor cardiace. Așadar, îți recomandăm să te speli pe dinți de câteva ori pe zi și să foloești ața dentară.

Întreprinde activități mentale

Sfaturi pentru longevitate - pune-ți mintea la treabă

Este important să îți menți memoria activă pentru longevitate, deoarece în acest mod te vei bucura și de calitatea anilor vieții. Îți puteți exersa memoria cu activități intelectuale ce îți motivează curiozitatea și procesele gândirii.

Cocktail secret pentru longevitate

În afară de sfaturile de mai sus pentru a crește numărul anilor de viață, poți încerca și următoarea băutură, ce conține ingrediente foarte bune pentru sănătate.

Acest cocktail puternic se poate consuma în fiecare zi pe stomacul gol pentru protejarea inimii și vaselor de sânge. Drept urmare, poți preveni multe afecțiuni cardiovasculare. Este foarte ușor de preparat, iar consumul frecvent al acestuia te va ajuta să fii sănătos pentru a beneficia și de longevitate.

Ingrediente

  • 2 litri de vin roșu
  • 200 grame de miere
  • 100 grame frunze proaspete de urzică
  • 100 grame frunze proaspete de urzică moartă

Instrucțiuni

  • Pune vinul, frunzele de urzică și frunzele de urzică moartă într-un borcan sau castron.
  • Lăasă amestecul la macerat timp de 24 de ore. După aceea, strecoară lichidul și pune-l la foc mediu.
  • Când începe să fiarbă, adaugă mierea și, imediat ce s-a dizolvat, ia vasul de pe foc.
  • Toarnă lichidul într-o sticlă și bea o cană în fiecare dimineață pe stomacul gol.
  • Are un gust delicios, iar în câteva săptămâni vei observa schimbările și te vei simți mai sănătos.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.