5 tipuri de exerciții care îți îmbunătățesc viața - Doza de Sănătate
 

5 tipuri de exerciții care îți îmbunătățesc viața

Unele dintre aceste exerciții, cum ar fi urcatul scărilor sau mersul pe jos, nu sunt deloc dificile și pot fi adăugate ușor în rutina zilnică, fără a impune schimbări majore. 
5 tipuri de exerciții care îți îmbunătățesc viața
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Există anumite exerciții care îți îmbunătățesc viața fără să îți dai seama. Nu este nevoie să mergi la sala de fitness, însă dacă simți nevoia să faci acest lucru, nu este nicio problemă!

Corpul nostru este copleșit de griji, stres și mâncăruri nesănătoase. Cu toate acestea, exercițiile fizice ne ajută, în general, să ne apărăm de toți factorii dăunători. Când facem mișcare, ne simțim mai optimiști, mai motivați și mai fericiți. Însă cum putem include activitățile fizice în viața de zi cu zi?

Exerciții care îți îmbunătățesc viața

Pentru a integra sportul în rutina zilnică, la fel ca spălatul pe față dimineața, este important să alegi cele mai bune exerciții. În acest articol îți prezentăm câteva dintre cele mai utile.

1. Urcatul scărilor

Exerciții care îți îmbunătățesc viața precum urcatul scărilor

Urcatul scărilor îți întărește mușchii picioarelor și ai feselor și îți mărește rezistența fizică. Deși multe persoane locuiesc în blocuri cu scări, majoritatea preferă să ia liftul.

Decizia conștientă de a urca sau a coborî scările îți permite să adopți un obicei sănătos care provoacă schimbări pozitive pe termen lung. Mai exact, acest exercițiu îți mărește rezistența, agilitatea și optimismul.

2. Mersul pe jos sau alergatul în natură

Dacă nu îți place să alergi sau obosești prea ușor, mersul pe jos este o opțiune excelentă pentru a-ți îmbunătăți sănătatea. Chiar dacă obișnuiești să mergi la sală, este bine să îți faci timp și pentru exerciții fizice desfășurate în natură.

Când te afli în natură, te distanțezi de mediul urban, unde totul se petrece într-un ritm foarte rapid, oamenii sunt pe „pilot automat”, iar stresul se simte în aer.

O oră de mers pe jos sau alergat este de ajuns. Aceste exerciții îți limpezesc mintea, îți oferă energie și te eliberează de stres. Drept urmare, îți îmbunătățești starea generală.

3. Exerciții pentru abdomen

Exerciții care îți îmbunătățesc viața precum abdomenele

Deși pare ciudat, abdomenele sunt exerciții care îți îmbunătățesc viața. Motivul este foarte simplu.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să stai întins(ă) pe podea sau în pat și să îți vină greu să te ridici pentru că nu ai un abdomen suficient de puternic? De câte ori nu te-ai plâns că ai burta lăsată?

Să-ți plângi de milă sau chiar să ții cure de slăbire nu rezolvă problema. Exercițiile pentru abdomen ajută la întărirea și tonifierea mușchilor abdominali, fapt care îți îmbunătățește starea fizică.

Există mai multe tipuri de exerciții care se concentrează asupra zonei abdominale:

Există, de asemenea, diverse modalități de a face abdomene. Alege-o pe cea care îți place mai mult și care îți permite să evoluezi treptat, pentru a te bucura de beneficiile oferite.

4. Exerciții pentru brațe

Alte tipuri de exerciții care îți îmbunătățesc viața sunt cele pentru brațe. Acestea întăresc musculatura și oferă un aspect mai plăcut acestei părți a corpului. Dacă ai brațe puternice, fără piele lăsată, te simți mai bine în  propriul tău corp. 

Pentru a-ți întări brațele, poți face exerciții de îndoire sau îți poți cumpăra niște greutăți. Acestea te vor ajuta să îți tonifici partea superioară a brațelor, părțile laterale și tricepșii.

5. Yoga

Yoga pe lista de exerciții care îți îmbunătățesc viața

Yoga nu poate lipsi de pe lista de exerciții care îți îmbunătățesc viața. Aceasta poate duce chiar la schimbarea stilului de viață. Printre altele, yoga îți îmbunătățește flexibilitatea și respirația și îți relaxează mintea

Ședințele de yoga includ de multe ori și tehnici de meditație. Meditația te ajută să devii mai ancorat în prezent, să faci față gândurilor obsesive și să îți gestionezi emoțiile în mod sănătos. Fără îndoială, yoga este o alegere excelentă.

Pe care dintre activitățile de mai sus o practici deja? A provocat vreuna o schimbare în viața ta? Desigur, pe lângă cele menționate mai sus, există și alte exerciții care îți îmbunătățesc viața și pe care ar trebui să le încerci.

Nu uita că mișcarea îți asigură o bunăstare generală. Pentru a te bucura de nenumăratele beneficii ale exercițiilor fizice, începe să le practici chiar azi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.