Mască cu avocado și banane pentru păr mătăsos și strălucitor
 

Mască cu avocado și banane pentru păr mătăsos și strălucitor

Datorită nutrienților din avocado și banane, ne putem hrăni în profunzime părul cu o mască naturală preparată acasă.
Mască cu avocado și banane pentru păr mătăsos și strălucitor
Mariel Mendoza

Verificat și aprobat de medicul Mariel Mendoza.

Ultima actualizare: 11 octombrie, 2023

Vrem să ne menținem părul puternic, strălucitor și fără tot felul de modificări. Din păcate, în zilele noastre, toxinele din mediu și obiceiurile alimentare greșite ne creează tot felul probleme legate de podoaba capilară. Din acest motiv, astăzi vom vorbi despre o mască cu banane și avocado pentru păr mătăsos și strălucitor.

Deși opțiunile de pe piață sunt eficiente în redarea strălucirii părului, există alternative naturale, precum această mască, cu efecte minunate și fără substanțe chimice. Vă arătăm cum să o pregătiți pas cu pas!

Mască cu avocado și banane pentru păr mătăsos și strălucitor

Tratamentul cu banane și avocado este un produs alternativ pentru revitalizarea și regenerarea părului deteriorat. Conține acizi grași esențiali și aminoacizi puternici care îmbunătățesc sănătatea scalpului pentru a promova creșterea părului.

Atât banana, cât și avocado au o valoare nutritivă ridicată care este folosită în producția de produse cosmetice. De data aceasta, le folosim în stare naturală pentru a obține o mască ieftină, potrivită pentru toate tipurile de păr.

Beneficiile bananei pentru păr

Banana conține cantități mari de vitamina A, B, C și E care acționează împotriva radicalilor liberi din mediu pentru a preveni deteriorarea părului.

Este o sursă importantă de minerale precum calciul, magneziul și fierul, care ajută la prevenirea căderii și deteriorării părului. Multe probleme ale părului sunt provocate de lipsa acestor minerale din alimentație.

Experții au descoperit că extractul de banane poate stimula ușor creșterea părului și are proprietăți care previn stresul oxidativ general. Îmbătrânirea foliculilor de păr ai scalpului poate fi încurajată de acest ultim proces.

Beneficiile fructului avocado pentru păr

Avocado felii

Avocado este unul dintre fructele apreciate de industria cosmetică datorită proprietăților sale benefice. Este o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega 3 și vitamine precum E, A, C, D, K și B, care refac fibrele deteriorate și scalpul uscat.

Uleiul de avocado pătrunde în fibra capilară. Așadar, avocado conține grăsimi vegetale sănătoase care rețin umiditatea și promovează creșterea părului. În plus, antioxidanții săi reprezintă o barieră protectoare împotriva agresiunilor din mediu și toxinelor.

Avocado este o sursă valoroasă de vitamina E, un nutrient care întărește părul și stimulează creșterea acestuia, oferindu-i un aspect mai voluminos. Extractului său i se atribuie proprietăți antiinflamatoare.

Cum se prepară o mască cu avocado și banane pentru păr mătăsos și strălucitor?

Pentru a pregăti această mască, puteți folosi banane și avocado prea coapte pentru consum. Puteți adăuga miere, lapte de cocos sau puțin ulei de măsline (dacă aveți părul uscat).

Ingrediente

 • 1 avocado copt
 • 1 banană
 • 2 linguri de miere (50 grame) (sau ingredientul dorit)

Pregătire

 • Tăiați avocado copt, îndepărtați sâmburele și extrageți pulpa cu ajutorul unei linguri.
 • Curățați banana, tocați-o și zdrobiți-o cu o furculiță până obțineți un piure gros.
 • Amestecați-o cu pulpa de avocado și adăugați mierea sau ingredientul suplimentar la alegere.
 • După ce obțineți o pastă groasă, treceți la aplicarea acesteia.

Cum se utilizează

 • Umeziți-vă părul, împărțiți-l în șase șuvițe și aplicați tratamentul printr-un masaj blând.
 • Asigurați-vă că acoperiți tot părul și scalpul.
 • Acoperiți-vă capul cu o cască de duș și așteptați 40-45 de minute.
 • Clătiți ca de obicei și lăsați părul să se usuce natural.
 • Repetați aplicarea o dată sau de două ori pe săptămână pentru a obține rapid rezultatele dorite.

Introduceți masca în rutina de înfrumusețare pentru a obține un păr mătăsos și puternic. Desigur, rețineți că rezultatele depind și de celelalte tratamente pe care le aplicați pe păr, precum și de alimentație și consumul de apă.

Vă recomandăm să nu folosiți excesiv măștile de păr. Dacă faceți acest lucru, puteți elimina uleiul natural al acestuia, care este responsabil de medierea sănătății părului. Optați pentru măști ocazional și evitați utilizarea lor dacă observați modificări negative în structura și forma firului de păr.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Flores M, Saravia C, Vergara CE, Avila F, Valdés H, Ortiz-Viedma J. Avocado Oil: Characteristics, Properties, and Applications. Molecules. 2019 Jun 10;24(11):2172.
 • Gavazzoni Dias MF. Hair cosmetics: an overview. Int J Trichology. 2015 Jan-Mar;7(1):2-15.
 • Savali, A., Bhinge, S., & Chitapurkar, H. Evaluation of hair growth promoting activity of Musa paradisiaca unripe fruit extract. Journal of Natural Pharmaceuticals. 2011; 2(3): 120-120.
 • Singh B, Singh JP, Kaur A, Singh N. Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chem. 2016 Sep 1;206:1-11.
 • Trüeb RM. Oxidative stress in ageing of hair. Int J Trichology. 2009 Jan;1(1):6-14.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.