Codițele africane: cum se îngrijesc ca să arate perfect?
 

Codițele africane: cum se îngrijesc ca să arate perfect?

Codițele africane scot în evidență personalitatea și se potrivesc indiferent de context. Cum se îngrijesc pentru a arăta perfect și a rezista mai mult timp?
Codițele africane: cum se îngrijesc ca să arate perfect?

Ultima actualizare: 12 noiembrie, 2022

O coafură deosebită, atemporală și unisex? Așa sunt codițele africane și oricine are părul lung le poate folosi. Sunt cunoscute și sub denumirea de box braids. Deși sunt folosite din cele mai vechi timpuri în Africa, astăzi sunt la modă pretutindeni, fiind ideale pentru situațiile casual și evenimentele formale.

Originalitatea împletiturii conferă un farmec aparte. Este o coafură funcțională, deoarece durează mai multe  zile, reduce senzația de căldură și contribuie la creșterea părului.

Pentru a obține aceste beneficii, este esențial să realizați și să îngrijiți corespunzător codițele africane. Vă arătăm cum!

Codițele africane

Împletitura africană tradițională este strânsă, dar puteți împleti părul mai lejer. Cu cât părul este mai lung, cu atât aspectul final este mai impresionant. Coafura se potrivește atât părului creț, cât și părului drept.

Este necesar ca părul să fie curat, descurcat și, de preferință, texturat cu șampon uscat:

  1. Împărțirea șuvițelor: Împărțiți părul în 4 șuvițe mari. Prindeți 3 dintre ele cu agrafe și începeți să lucrați la cea care rămâne liberă. Creați pătrate egale.
  2. Împletirea simetrică: Separați pătratele în 3 șuvițe proporționale și împletiți părul cât mai aproape de scalp. Terminați o secțiune și repetați procesul.
  3. Setați coafura: Pentru împletituri strânse, setați coafura cu un spray special.
Codițele africane pe păr vopsit
Împletiturile tradiționale africane sunt realizate aproape de scalp.

Codițele africane: cum se îngrijesc ca să arate perfect?

Există experți dedicați exclusiv codițelor africane; există multe saloane ce oferă acest serviciu, iar rezultatele sunt mai bune. Pentru a prelungi rezistența codițelor africane, cheia este întreținerea acestora.

Nu vă spălați părul în fiecare zi

Programați spălarea părului săptămânal. Desigur, această sugestie depinde și de tipul de păr. În orice caz, nu trebuie spălat zilnic deoarece firele se pot rupe.

Șamponul uscat este de mare ajutor. Pulverizați și cu vârful degetelor masați împletiturile. Nu frecați agresiv.

Folosiți multă apă

Nu aplicați șamponul și balsamul direct pe împletituri. Diluați fiecare substanță în dozatoare care conțin 90% apă. Mai întâi, turnați o parte din amestecul de șampon pe cap, acoperind scalpul și împletiturile. Masați ușor până când iese spumă, clătiți cu apă și treceți la balsam. Clătiți din nou. Acest proces elimină grăsimea și previne descuamarea.

Hidratați scalpul

Împletiturile africane pun presiune pe scalp. Alinați posibilul disconfort folosind puțin ulei esențial la baza codițelor.

Clătiți părul folosind un recipient

Folosiți un recipient pentru a clăti codițele africane, pentru a controla presiunea aplicată.

Uscați cu un prosop

Dacă vă grăbiți, puteți folosi uscătorul la o temperatură foarte scăzută; cel mai bine este să folosiți un prosop din microfibră. Acest sfat este esențial pentru ca împletiturile să nu fie grele din cauza apei.

Purtați o cască peste noapte

Casca servește drept scut împotriva părului indisciplinat. Eșarfele sau bandanele care nu sunt confecționate din țesături absorbante sunt și ele utile în această misiune, deoarece împletiturile își păstrează umiditatea naturală.

Folosiți un spray special

Cu un spray de strălucire, codițele africane vor arăta și mai bine. În plus, componentele produsului oferă părului vitalitate și nutriție.

Hidratați părul

Uleiurile sau produsele pentru păr cu ingrediente naturale hidratează împletiturile. Le puteți aplica direct sau le puteți combina cu apă de trandafiri, masând scalpul.

Puteți folosi produse ce conțin următoarele:

  • Miere
  • Nucă de cocos
  • Jojoba
  • Shea
  • Avocado
  • Aloe vera
  • Arbore de ceai
Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este un ingredient optim pentru hidratarea părului cu împletituri africane.
O modalitate suplimentară de a hidrata părul împletit este pulverizarea cu apă atunci când este uscat.

Ce se întâmplă dacă părul cu împletituri africane nu primește îngrijirea corespunzătoare?

Primul lucru care se întâmplă este desfacerea firelor din codițe. Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie subliniază că, dincolo de aspectul estetic, este esențial să eliminați periodic de grăsimea și murdăria care se acumulează pe scalp pentru a nu dezvolta infecții. Neîngrijirea duce și la uscăciune, care compromite sănătatea părului.

Ce ar trebui să aveți în vedere când vine vorba de codițele africane

Luați în considerare faptul că împletiturile prea strânse afectează pielea scalpului, ceea ce poate duce la alopecie de tracțiune sau iritație. O analiză publicată de jurnalul Actas Dermo-Sifiliografías a evidențiat cazuri de foliculită mecanică neinfecțioasă și ușor dureroasă la femeile cu codițe excesiv de strânse.

Dacă în timpul împletirii percepeți disconfort sau durere, spuneți acest lucru stilistului. Acest tip de coafură poate fi menținut maxim 1 lună. Apoi, trebuie să lăsați părul liber pentru ca acesta să-și revină. Folosiți măști și vitamine.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.