6 materiale moderne pentru decorațiuni interioare
 

6 materiale moderne pentru decorațiuni interioare

Lemnul, fibrele și țesăturile naturale sunt câteva dintre materialele la modă pentru decorarea interioară a casei. Acestea sunt tendințele predominante la ora actuală.
6 materiale moderne pentru decorațiuni interioare

Ultima actualizare: 25 martie, 2023

V-ați hotărât: vreți să renovați casa pentru a arăta modern. Pentru a realiza acest lucru, evitați podelele din lemn de culoare închisă și draperiile grele. În schimb, folosiți materiale moderne pentru decorațiuni interioare.

Decorul ecologic este o mișcare în plină expansiune. Prin urmare, mulți oameni doresc să-l încorporeze în toate aspectele vieții lor. Printre acestea se numără și decorarea casei. Lemnul, bambusul, iuta, răchita și chiar sticla reciclată sunt foarte populare. Descoperiți ce materiale moderne pentru decorațiuni interioare ar trebuie să folosiți!

6 materiale moderne pentru decorațiuni interioare

1. Lemn

Lemnul a încetat vreodată să fie la modă? Aceasta este o întrebare bună. Este un material clasic care este mereu în vogă și, având în vedere versatilitatea sa, poate fi prezent în tot ceea ce vă puteți imagina.

Deși îl folosim adesea la mobilier, este ideal și pentru elemente decorative precum grinzile, lămpile și chiar suporturile pentru plante de interior. Puteți opta atât pentru lemn în tonuri naturale, cât și pentru lemn vopsit în culori neutre.

2. Răchită și iută

La fel ca lemnul, răchita și iuta fac din locuință un loc mai primitor. Răchita este adesea materialul vedetă pentru coșuri și suporturi pentru reviste. Iuta se folosește la covoare, lămpi sau felinare. În ciuda faptului că sunt cunoscute ca materiale de exterior, veți găsi multe colțuri din living, dormitor și chiar baie în care se vor încadra foarte bine.

Materiale moderne pentru decorațiuni de baie
Coșurile din răchită sunt clasice. Ele oferă o notă naturală camerelor.

3. In și bumbac

Materialele reci, moi și durabile sunt la modă. Țesăturile naturale, cum ar fi inul și bumbacul, sunt foarte apreciate.

Sunt perfecte pentru așternuturi, perdele și pături pentru canapele. Inul iese în evidență din mai multe motive: pe lângă faptul ca arată bine, este ecologic, biodegradabil și un bun conductor de căldură. Este rezistent, dar mai scump decât bumbacul.

4. Metal

Metalele sunt incluse pe această listă de materiale moderne pentru decorațiuni interioare. Dacă aveți îndoieli cu privire la cât de ecologice sunt, puteți opta pentru metale reciclate.

In bucătărie, baie și aproape orice colț al casei, puteți adăuga elemente decorative metalice. Deși aurul roz a fost foarte popular pentru o lungă perioadă de timp, astăzi este la modă aurul clasic.

5. Ratan

Originar din Asia, ratanul este un material natural perfect pentru a crea un decor specific acestui continent. De asemenea, este asociat cu stilul vintage.

Ratanul merge foarte bine alături de plante, motiv pentru care câștigă tot mai mult teren pe mese, scaune, scări și nu numai.

6. Bambus

Bambusul este un material la modă pentru mobilier și accesorii decorative. În plus, se combină perfect cu alte materiale populare, precum lemnul, răchita și iuta. Bambusul nu este doar pentru exterior!

Nu ați văzut frumoasele scări din bambus fac furori în dormitoare? Sunt ideale pentru păstrarea brățărilor, colierelor, eșarfelor, pălăriilor și a oricărui alt accesoriu. Să nu mai vorbim de vasele din bambus: puternice, flexibile, rezistente la apă, prietenoase cu tigăile și foarte frumoase. Chiar și un tocător din bambus arată perfect în bucătărie!

Tulpini de bambus
Bambusul este un material care ne duce cu gândul la continentul asiatic.

Care sunt cele mai bune combinații de moderne pentru decorațiuni?

Nu trebuie să alegeți un singur material. Puteți folosi mai multe. Iată câteva dintre cele mai bune combinații:

  • Lemnul și fibrele naturale precum răchită, iuta sau ratanul sunt o combinație care nu se demodează niciodată. Se adaptează la o mare varietate de stiluri de decorare.
  • Metalele cu finisaje aurii se combină excelent cu lemnul. Deși cea mai populară combinație este cu lemnul închis la culoare, nuanțele deschise sunt o altă opțiune de luat în considerare.
  • Marmura și lemnul sunt printre cele mai echilibrate asocieri. Sunt ideale în bucătării și băi.

Pentru decorațiuni interioare, optați pentru materiale la modă!

Casa nu trebuie să rămână în trecut. Spuneți adio tendințelor care o fac să pară învechită și alegeți materiale moderne! Lemnul, fibrele și țesăturile naturale sunt câteva dintre opțiunile disponibile. Casa nu mai trebuie să arate ca un muzeu de antichități.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.