7 informații utile despre menstruație - Doza de Sănătate
 

7 informații utile despre menstruație

Menstruația îți poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare dușman. Poate când erai mai tânără ți-ar fi plăcut să știi anumite lucruri importante despre ea. 
7 informații utile despre menstruație

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Deși multe femei se enervează atunci când menstruația le strică planurile, mai îngrijorător ar fi ca aceasta să nu își facă apariția la momentul potrivit. Există câteva informații utile despre menstruație pe care nu ți le transmite nimeni, dar pe care ți-ar fi plăcut poate să le știi de mai demult. Iată care sunt ele!

După cum știi deja, acest „musafir” lunar prezintă anumite deosebiri la fiecare persoană în parte. În plus, experiența în sine este diferită pentru fiecare dintre noi. Pentru unele femei, acest proces este foarte dificil.

1. Informații utile și esențiale despre menstruație

Informații utile despre menstruație și sfaturi despre cum să-i faci față

Faptul că nu „ți-a venit” poate fi un semn rău. Imaginează-ți următoarele situații:

  • Ai băut cam multe pahare într-o seară. În dimineața următoare, te trezești în casa unui bărbat cu care ai făcut sex, dar nu îți amintești dacă v-ați protejat.
  • Ai descoperit că partenerul tău are o aventură cu o fată de mai bine de un an. În același timp, îți dai seama că ai o întârziere de câteva săptămâni.

După cum poți vedea, în aceste circumstanțe, faptul că menstruația îți vine la timp poate fi cel mai bun lucru din lume!

Recomandarea noastră este să fii mereu atentă atunci când întreții relații sexuale. Chiar și așa, ne dăm seama că mai apar și situații neprevăzute.

2. Menstruația îți poate fi și cel mai mare dușman

Atunci când tu și partenerul tău vă hotărâți să aveți un copil, menstruația poate fi cel mai neplăcut eveniment. Asta pentru că îți transmite clar un mesaj dezamăgitor: „Nu ești însărcinată.”

Acum va trebui să aștepți încă 28 de zile interminabile cu speranța că luna viitoare acest musafir nepoftit te va ocoli.

3. Informații utile despre menstruație și cum vine întotdeauna în cel mai nepotrivit moment

De ce vine mereu la momentul nepotrivit și alte Informații utile despre menstruație

Când te pregătești pentru petrecerea în pijamale organizată cu ocazia zilei de naștere a celei mai bune prietene. Când mergi în vacanță cu toți colegii de clasă sau de serviciu. Sau când îmbraci rochia de mireasă și ești pregătită să pășești spre altar.

„Prietena ta dragă” te poate face să îți anulezi toate planurile, însă cu siguranță nu va ezita să își facă apariția la orice eveniment din viața ta, chiar dacă nu a fost invitată.

În realitate, nu este necesar ca menstruația să îți dea viața peste cap. Nu ai de ce să îți faci griji, decât dacă ai anumite probleme medicale care îți provoacă menstruații severe și dureroase.

4. La un moment dat, va trebui să împrumuți și tu un absorbant sau tampon

Mai devreme sau mai târziu, fiecare fată se confruntă cu această situație: îi vine menstruația atunci când nu se aștepta.

I se poate întâmpla oricui. Este posibil să porți altă geantă în ziua respectivă, să uiți să îți cumperi absorbantele preferate de la magazin sau să îl fi dat pe ultimul unei prietene care avea nevoie.

Menstruația nu ține cont de aceste incoveniente și își face apariția oricum. Astfel, vei putea fi nevoită să cauți o persoană care să te ajute cu un mic „împrumut.”

5. Relaționarea cu alte femei poate fi de ajutor

Informații utile despre menstruație și relaționarea cu alte femei

Le poți povesti fetelor că menstruația ți-a provocat probleme când erai la un curs. Puteți uita de durere și disconfort cu o pizza și o băutură bună în timp ce vă uitați la serialul vostru preferat.

Poți, de asemenea, să-i ștergi lacrimile unei prietene care încearcă să rămână însărcinată. Oricum ar fi, menstruația unește femeile în multe feluri. 

Ciclul menstrual este un lucru pe care numai femeile îl împart și îl înțeleg. Și, de bine, de rău, menstruația le reunește pe femei din când în când, făcându-le să râdă sau să plângă împreună.

6. Menstruația nu este așa cum este prezentată în reclame

Ne îndoim că femeile, în timpul menstruației, sar pe trambulină, escaladează munți sau dansează în jurul focului de tabără. Nici nu credem că stau în pat ca niște mumii.

S-au făcut numeroase progrese din perioada Romei Antice când femeile purtau „absorbante” de lână. Chiar și așa, este posibil să te pătezi în anumite momente nepotrivite. 

Totodată, se mai întâmplă și alte accidente jenante, precum faptul că îți atârnă tamponul între picioare când ești în costum de baie. Însă toate ne confruntăm ocazional cu astfel de neplăceri, așa că înțelegem despre ce e vorba!

7. Informații utile despre menstruație și sfârșitul ei

Informații utile despre menstruație și menopauză

Acesta este cel mai important lucru de reținut, dintre toate acele informații utile despre menstruație: într-o zi, va înceta pentru totdeauna, fără niciun avertisment.

Când stai în pat învelită cu o pătură electrică, cu o cutie de pastile într-o parte și cu una de bomboane în cealaltă, probabil că menopauza ți se pare cea mai bună veste. S-ar putea să îți schimbi părerea când vei avea 40 de ani și te vei confrunta cu simptome precum bufeuri sau pierderea apetitului sexual.

Totuși, ne place să privim partea bună a lucrurilor: într-o zi, menstruația va fi doar o amintire.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.