Microfibra pentru curățenie: de ce este atât de bună?
 

Microfibra pentru curățenie: de ce este atât de bună?

Aveți nevoie de un instrument care să vă ajute să curățați casa în mod eficient? Microfibra este un mare aliat pentru curățenie!
Microfibra pentru curățenie: de ce este atât de bună?

Ultima actualizare: 03 iunie, 2023

Microfibra este un tip de material sintetic care a devenit foarte popular în ultimii ani pentru curățenie. Microfibra se folosește pentru fabricarea mai multor produse, cum ar fi prosoapele, lenjeria de pat și lavetele. În acest articol, vă vom spune mai multe despre acest material, proprietățile sale, măsurile de îngrijire și cum să profitați la maxim de microfibră pentru curățenie.

Microfibra este compusă din poliester, poliamidă sau nailon. De obicei, aceste materiale sunt combinate.

Caracteristicile microfibrei

Microfibra este un tip de material textil care este alcătuit din fibre foarte fine de 1 dtex în Europa și mai puțin de 1 denier în Statele Unite. Firele sale sunt mult mai subțiri decât părul uman. Din acest motiv, are proprietăți diferite față de alte țesături.

Țesăturile din microfibră au aplicații multiple. Buletinul Intexter al Institutului de Cercetare și Cooperare Industrială Textilă indică faptul că articolele din microfibră sunt flexibile și moi.

Microfibra pentru curățenie: beneficii

După cum am menționat deja, microfibra are fire foarte subțiri care o fac să fie un material foarte moale. De obicei, nu zgârie suprafețele. Poate fi folosită atât umedă, cât și uscată. Captează foarte bine și praful și murdăria, care aderă cu ușurință la fibrele sale.

Fiind compusă din fibre atât de subțiri, este foarte eficientă pentru procesele de dezinfecție, deoarece ajută la captarea bacteriilor. Microfibra captează până la 99% din bacterii, ca și cum ar fi un magnet. Poate fi umezită cu înălbitor sau alcool.

De obicei, microfibra nu se deteriorează repede. În ceea ce privește îngrijirea, se spală foarte ușor și se usucă rapid. Acești factori înseamnă economie de timp și bani.

Bărbat care curăță ochelarii cu microfibră
În mod ideal, ochelarii trebuie curățați cu textile din microfibră care nu zgârie lentilele.

Utilizări ale lavetelor din microfibră

Prosoapele sau lavetele din microfibră au multe utilizări în curățarea casei.

Ecrane curate

Microfibra este cel mai bun material pentru curățarea dispozitivelor electronice, în special ecranele plate ale televizoarelor, telefoanelor mobile și computerelor. Microfibra elimină amprentele și murdăria fără a genera zgârieturi.

Mașină impecabilă

Când vine vorba de mașină, ne gândim mereu să prevenim zgârieturile. În acest sens, lavetele din microfibră sunt o soluție foarte bună, deoarece nu provoacă zgârieturi și nu lasă urme. Folosiți un produs special pentru mașină și curățați tabla cu microfibră.

Sticlă curată

Cei care au acasă ferestre mari sau uși de sticlă știu cât de greu poate fi să le păstreze fără murdărie. Una dintre cele mai mari provocări este uscarea lor după spălarea cu detergent. Prosoapele tradiționale lasă scame și urme. Microfibra permite uscarea rapidă, fără urme pe sticlă.

Curățarea podelelor din lemn

Podelele din lemn au nevoie de o grijă deosebită pentru a rămâne strălucitoare și fără zgârieturi. Aplicarea produselor de îngrijire a lemnului cu o lavetă din microfibră este o idee grozavă, deoarece permite o lustruire ușoară. De asemenea, datorită puterii sale absorbante, microfibra nu lasă în urmă umezeală.

Utilizare polivalentă

Microfibra este un material de bună calitate pentru curățenie. Este utilă în bucătărie, baie, sufragerie și dormitoare.

Lavetele din microfibră sunt excelente pentru îndepărtarea prafului. Cu toate acestea, sunt foarte inflamabile, așa că nu sunt recomandate pentru utilizarea pe aragaz.

Cum se spală lavetele din microfibră?

Am vorbit deja despre beneficiile lavetelor din microfibră pentru curățarea casei. Fiind atât de bune, trebuie să li se acorde îngrijirea adecvată.

În primul rând, trebuie să le scuturați după curățare pentru a îndepărta resturile de murdărie, pete și praf. În plus, pot fi înmuiate în apă caldă pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei.

Totuși, pentru o spălare completă, este indicat să frecați bine lavetele cu detergent. Dacă le folosiți pentru curățarea bucătăriei, este foarte probabil să acumuleze grăsime. Folosiți apă fierbinte și lăsați-le la înmuiat, astfel încât murdăria să se desprindă. Le puteți spăla și în mașina de spălat. Cu toate acestea, evitați utilizarea balsamului, deoarece acesta tinde să deterioreze fibrele.

Prosoape din microfibră
Balsamurile sunt capabile să deterioreze structura textilelor din microfibră, deci nu trebuie folosite.

Sfaturi pentru achiziționarea lavetelor din microfibră

Există multe tipuri de prosoape și cârpe din microfibră. Variațiile sunt date de procentele materialelor care le compun. De exemplu, lavetele pot avea 80% poliester și 20% poliamidă.

Deși poate părea că toate sunt la fel, adevărul este că au proprietăți diferite. De exemplu, cele vândute pentru curățarea dispozitivelor electronice sunt mai moi. De asemenea, sunt mici. Există și modele specifice pentru curățarea mașinii.

Pentru curățenia casnică care nu necesită o mare finețe, puteți alege în funcție de preț, design și dimensiune. Dacă veți folosi laveta pentru a curăța podeaua, cel mai bine este să alegeți o formă ideală pentru mop.

Cel mai mare avantaj al microfibrei este versatilitatea. Există diverse produse, nu doar prosoape și cârpe. De exemplu, există chiar perii din microfibră.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.