Mirosul neplăcut din pantofi – 7 remedii - Doza de Sănătate
 

Mirosul neplăcut din pantofi – 7 remedii

Atunci când vine vorba de mirosuri neplăcute, este la fel de important să elimini cauza pe cât este să scapi de mirosul propriu-zis.
Mirosul neplăcut din pantofi – 7 remedii

Ultima actualizare: 09 octombrie, 2018

Mirosul neplăcut din pantofi este o problemă foarte supărătoare, dar oare cum o putem remedia? Uneori stratul interior al pantofilor noștri reține transpirație și microbi în mod excesiv, iar eliminarea acestor impurități nu este mereu ușoară.

Dar nu-ți face griji: există mai multe trucuri destul de simple pe care le poți încerca pentru a scăpa de transpirația și mirosul neplăcut din pantofi. Citește mai departe și o să le afli!

7 trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut din pantofi

1. Truc cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonat folosit pentru a elimina mirosul neplacut din pantofi

Într-un articol mai vechi, ți-am prezentat numeroasele beneficii oferite de bicarbonatul de sodiu în ceea ce privește curățenia casei . O substanță chimică naturală, acesta poate absorbi orice pete, mirosuri și umezeală, deci poți fi sigur că te va ajuta să scapi și de mirosul urât din pantofi.

Deci, cum îl poți folosi? E foarte simplu: pur și simplu presară puțin bicarbonat pe talpa interioară a fiecărui pantof. Lasă-l să acționeze pe timp de noapte, iar dimineața următoare pantofii tăi o să fie ca noi.

Mirosul neplăcut nu va avea nicio șansă împotriva acestui remediu!

2. Truc cu pudră de talc

Mirosul neplăcut din pantofi eliminat cu pudră de talc

Asemenea bicarbonatului de sodiu, pudra de talc poate absorbi umezeala și alunga mirosul neplăcut din pantofi.

Ai două opțiuni: fie poți să presari pudră de talc în pantofi și să o lași să acționeze pe timp de noapte, fie să îți dai cu pudră pe tălpi înainte să te încalți pentru a preveni transpirația.

Ambele variante funcționează!

3. Truc cu salvie și levănțică pentru a elimina bacteriile

Mirosul neplăcut din pantofi combătut cu levănțică

Acest truc este foarte eficient și ne demonstrează de ce e bine să avem mereu puțină salvie și levănțică la îndemână. Ele sunt foarte utile pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

Nu trebuie decât să introduci câteva frunze de salvie și niște tulpini de levănțică în pantofi, iar apoi să-i afară pe balcon pe timp de noapte. Aerul proaspăt va ajuta cele două plante să elimine mirosul neplăcut din pantofi, iar dimineața aceștia vor mirosi minunat.

4. Truc cu portocală, lămâie și grepfrut

Mirosul neplăcut din pantofi eliminat cu portocală

Nu arunca niciodată cojile de portocală, lămâie și grepfrut, pentru că acestea îți pot fi de mare folos dacă vrei să elimini mirosul neplăcut din pantofi. Acest remediu este foarte simplu: introdu cojile menționate în pantofi și lasă-le să acționeze pe timp de noapte. E garantat să funcționeze!

5. Truc pe bază de ulei de arbore de ceai

Uleiuri pentru păr folosite pentru a elimina mirosul neplăcut din pantofi

Dintre toate uleiurile esențiale care au proprietăți antibacteriene, uleiul de arbore de ceai este fără doar și poate unul din cele mai eficiente. Îl poți găsi în orice plafar sau farmacie. Nu este deloc scump și-l poți folosi atât ca gel dezinfectant pentru mâini, cât și pentru a elimina mirosul neplăcut din pantofi.

Nu trebuie decât să picuri puțin ulei de arbore de ceai în pantofii tăi de două ori pe săptămână, iar mirosurile și bacteriile ce se acumulează acolo vor dispărea imediat. Nu-i așa că e ușor?

6. Elimină cauzele

Mirosul neplăcut din pantofi cu tocuri înalte

Știm cu toții că mirosul neplăcut din pantofi se datorează în mare parte transpirației. Probabil însă ai observat că anumiți pantofi miros mai urât decât alții. Motivul este că tălpile interioare ale pantofilor absorb multă transpirație, ceea ce contribuie la dezvoltarea bacteriilor.

Dacă se întâmplă ca mirosul urât din pantofi să nu se ducă ușor, încearcă să înlocuiești în mod regulat tălpile interioare ale încălțărilor respective.

Este posibil să nu reușești să găsești tălpi interioare de schimb, dar nu-ți face griji: aplică trucurile pe care ți le-am prezentat mai sus, iar mirosul neplăcut din pantofi nu te va mai deranja mult timp.

Ține seamă de faptul că, pe termen lung, mirosul neplăcut din pantofi poate duce la apariția unor probleme de picioare mai grave. Este foarte important să menții o igienă adecvată!

7. Menține-ți pantofii curați

Mirosul neplăcut din pantofi afectând călcâie
  • Din când în când, încearcă să porți sandale sau alte încălțări care permit picioarelor să respire. Purtate în exces, încălțările care le țin închise pot duce la apariția mirosurilor urâte.
  • Cum ajungi acasă, dă-ți jos pantofii și lasă-i să se aerisească.
  • Pantofii absorb mirosurile și transpirația, indiferent de calitatea lor. Fă un efort suplimentar pentru ca pantofii tăi să fie mereu curați. Perie-ți pantofii pe exterior în fiecare zi și curăță-le interiorul cu o cârpă îmbibată cu puțin detergent. Freacă-i bine pentru a elimina orice pete sau umezeală.
  • Dacă picioarele tale tind să transpire în exces, te sfătuim să folosește pudră de talc, așa cum ți-am descris mai sus. Este un remediu simplu care îți va proteja picioarele de acele mirosuri neplăcute atât de enervante.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.