Obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor - Doza de Sănătate
 

Obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor

Pentru a scăpa de grăsimea corporală, este esențial să ardem mai multe calorii decât consumăm. O cură de slăbire este eficientă doar dacă este asociată cu activitatea fizică.
Obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Arderea grăsimilor de pe corp este un obiectiv des întâlnit. Cu toate acestea, nu este o sarcină foarte ușoară, deoarece există tot felul de obstacole care îngreunează procesul. Lipsa de mișcare, metabolismul lent și moștenirea genetică reprezintă elemente care duc la apariția excesului de greutate și a obezității. Însă există multe obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor de care merită să ținem cont.

Ai decis să începi o dietă, dar ești deja descurajat, fiindcă nu obții rezultatele pe care le dorești? Nu-ți face griji, folosind trucuri potrivite, poți să-ți atingi obiectivul fără prea multe complicații. În cele ce urmează, îți vom oferi câteva sfaturi despre cele mai bune obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor, astfel încât să obții silueta la care visezi.

Obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor

Consumă mere

Mere vezi tăiate bucăți

Câteva studii recente au demonstrat faptul că merele au proprietăți care ajută la pierderea în greutate. Au fost observate rezultate surprinzătoare la persoanele cu un grad ridicat de obezitate.

Merele te ajută să scapi de grăsimea corporală, deoarece sunt bogate în fibre, carotenoide și polifenoli. Cei din urmă combat obezitatea, te protejează de radicalii liberi și de distrugerea celulelor și a țesuturilor. La rândul lor, fibrele ajută la buna funcționare a tranzitului intestinal, oferind senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Din aceste motive, merele nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Îți recomandăm să consumi mere cel puțin o dată pe zi. Poți să le consumi ca gustare la mijlocul dimineții, alături de un aliment bogat în proteine (de exemplu, cu iaurt sau cașcaval) sau sub formă de smoothie la micul dejun.

Elimină zahărul din dietă

Pentru o alimentație echilibrată, trebuie să consumăm zaharuri naturale, precum cele din fructe. Însă de cele mai multe ori, consumăm zahăr procesat, una dintre principalele cauze ale obezității, ale excesului de greutate, precum și ale bolilor degenerative precum diabetul.

Dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta și, în același timp, să arzi grăsimile de corp, trebuie să-ți iei adio de la zahărul procesat. La început este foarte dificil, dar treptat, poți încerca să înlocuiești zahărul cu variante naturale.

Ideal ar fi să elimini toate alimentele din bucătărie care conțin zahăr procesat. De exemplu, gemuri, arome, pâine, biscuiți, glazuri, etc. Începe să le înlocuiești cu fructe, miere și stevia.

Consumă ceai verde

Ceaiul verde este un diuretic utilizat frecvent pentru slăbit. Consumul acestuia se află pe lista de obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor de care trebuie să ții cont. Ceaiul verde este bogat în antioxidantul numit catehină, care te ajută să scapi de grăsimea corporală.

Pentru a profita la maxim de componentele sale diuretice, cel mai bine este să îl consumi pe stomacul gol. Poți să adaugi zeamă de lămâie pentru un plus de proprietăți benefice.

Îți recomandăm să incluzi ceaiul verde în alimentația ta zilnică. Ceaiul verde poate fi amestecat cu diferite fructe sau plante aromatice, obținând astfel un ceai și mai gustos.

Bea multă apă

Printre recomandările de obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor întâlnim și consumul ridicat de lichide. De cele mai multe ori însă, oamenii consumă mai puțin de 2 litri de apă pe zi. Apa ajută la buna funcționare a tranzitului intestinal și este remediul principal împotriva constipației.

Pentru a arde grăsimile de pe corp, încearcă să bei un pahar cu apă înainte de fiecare masă. Aceasta te va ajuta să te simți sătul mai repede.

Apa trebuie să fie însă naturală, fără adaosuri. Dacă vrei să-i dai un pic de gust, poți prepara infuzii cu fructe. Evită însă să le amesteci în blender, deoarece părțile cu fibre din fructe se pot pierde, menținându-se numai zaharurile.

Include ouăle în alimentație

Obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor cu ouă

Ouăle sunt foarte bogate în proteine, însă conțin doar 5 g de grăsime. De asemenea, nu conțin colesterol rău (LDL), motiv pentru care putem să le consumăm fără griji.

Putem să preparăm un ou întreg sau să consumăm doar albușurile, în funcție de tipul de dietă pe care îl urmăm. Timp de mulți ani, s-a crezut că ouăle sunt alimente care nu pot fi incluse într-o cură de slăbire, însă acestea te pot ajuta să elimini grăsimile nedorite datorită faptului că îți oferă grăsimi sănătoase.

Nu uita de exercițiile fizice

După ce ai descoperit obiceiurile alimentare pentru arderea grăsimilor de care trebuie să ții cont, trebuie să reții că rezultatele depind foarte mult de activitatea fizică. Pentru arderea grăsimilor de pe corp, trebuie să ardem mai multe calorii decât consumăm. Activitatea fizică trebuie să fie un obicei zilnic.

Îți recomandăm să faci exerciții la orele dimineții, deoarece atunci avem mai multă energie. Dacă ai servit o masă consistentă, cel mai bine este să faci mișcare între mese pentru a arde excesul de calorii.

Îți recomandăm să urmezi aceste obiceiuri alimentare pentru arderea grăsimilor pentru a observa rapid rezultatele. Reține însă faptul că, într-o dietă, trebuie să fii consecvent și să nu cedezi în fața tentațiilor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Asgary S., Rastqar A., Keshvari M., Weight loss associated with consumption of apples: a review. J Am Coll Nutr, 2018. 37 (7): 627-639.
  • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.
  • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidizied tea polyphenols. Molecules, 2018.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.