Pancreasul – 4 trucuri pentru a-l detoxifia

Pancreasul detoxifiat cu băutură de ghimbir

Pancreasul este un organ în formă de lacrimă localizat în duoden, ce este esențial pentru digestie și producția de enzime. Dacă ai pancreasul intoxicat sau inflamat, digestia ta va fi îngreunată semnificativ, așadar este esențial să știi cum trebuie să-ți îngrijești acest organ și cum să îl cureți de impurități.

O dietă depurativă pentru a-ți curăța pancreasul

Dieta este principalul factor ce influențează sănătatea pancreasului, dar există și factori externi ce pot provoca un dezechilibru hormonal la nivelul acestui organ, ducând la instalarea unor boli ca diabetul. Pentru a-ți menține pancreasul curat, trebuie să-l detoxifiezi periodic. Iată ce trebuie să faci:

1. Scapă de toxine cu ajutorul plantelor medicinale!

Pancreasul detoxifiat cu băutură de lămâie și ghimbir

Primul pas pe care trebuie să-l urmezi atunci când vrei să-ți cureți pancreasul este să elimini alcoolul, tutunul și orice junk food din dieta ta zilnică și să-ți reduci consumul de făină, zahăr și dulciuri. Nu îți va fi fie deloc ușor să te lași de fumat, dar merită să depui acest efort pentru că astfel îți vei prelungi viața!

Există numeroase ceaiuri și infuzii de plante medicinale ce te pot ajuta să-ți cureți pancreasul:

  • Ceaiul de ghimbir: reduce inflamațiile, îți curăță organismul, acționează ca sedativ și este și un antioxidant minunat.
  • Ceaiul verde: bea câte o ceașcă de ceai verde în fiecare zi, în timpul micului dejun sau după-amiaza și îți vei face plinul de antioxidanți necesari pentru a-ți curăța pancreasul.
  • Infuzia de lemn dulce: lemnul dulce este o rădăcină minunată, ce crește producția de bilă și ușurează digestia.

2. Bea apă și sucuri sănătoase!

Pancreasul detoxifiat cu smoothie de kiwi

Ideal este să urmezi o dietă depurativă pentru cel puțin zece zile în fiecare lună. Începe-ți ziua cu un pahar de zeamă de lămâie și apă caldă, un kiwi și o ceașcă de ovăz. Va trebui să bei cel puțin doi litri de apă în fiecare zi și să consumi multe fructe și legume, în special în perioada în care urmezi dieta depurativă.

Crește-ți doza zilnică de legume verzi ce conțin vitamina B și de fructe bogate în antioxidanți și vitamine, cum ar fi papaya, portocalele sau căpșunile. Și sucul de ananas și papaya este recomandat pentru pancreasul tău, dar cel mai benefic fruct în acest sens este kiwi.

3. Profită de beneficiile oferite de un duș sau o baie fierbinte!

Pancreasul detoxifiat cu o baie relaxantă

Un duș sau o baie fierbinte în fiecare zi îți va stimula digestia și va îmbunătăți sănătatea pancreasului. Deci nu ezita să-ți faci un duș înainte de culcare—te vei relaxa și vei adormi mai repede, iar pancreasul tău va funcționa mai bine.

4. Controlează-ți emoțiile și evită stresul!

Pancreasul detoxifiat prin relaxare

Oricât de surprinzător ar părea, află că stresul și anxietatea îți cresc nivelul de cortizol din sânge. Emoțiile negative și grijile îți afectează întreg organismul, dereglându-ți digestia și făcându-te mai predispusă inflamațiilor intestinale, ceea ce nu este deloc benefic pentru pancreas.

Ține seama de toți acești factori și încearcă să te relaxezi, fă-ți timp pentru tine, ieși afară la plimbare și mănâncă ceea ce trebuie—nu e deloc greu să-ți îngrijești pancreasul!