Infuzie cu păpădie pentru întărirea oaselor - Doza de Sănătate
 

Infuzie cu păpădie pentru întărirea oaselor

Atât rădăcina, cât și floarea păpădiei sunt utile pentru prepararea unei infuzii care purifică organismul și contribuie la întărirea oaselor.
Infuzie cu păpădie pentru întărirea oaselor
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

După o zi lungă de muncă sau de învățat, este posibil să simți un disconfort la nivelul oaselor. Dacă ai un drum lung până ajungi acasă, este posibil ca, după un timp, să te doară genunchii sau alte articulații. Știai că o infuzie cu păpădie ajută la întărirea oaselor?

Atunci când întâmpină anumite simptome, mulți oameni recurg adesea la medicamente împotriva durerii sau creme din farmacie, nefiind conștienți de faptul că medicina naturistă oferă soluții eficiente care pot suplimenta efectele medicamentelor. Păpădia este o plantă din care se poate obține o infuzie puternică ce ajută la întărirea oaselor.

Ce este păpădia?

Păpădia este o plantă cunoscută mai ales de copii, care obișnuiesc să-i sufle floarea. Petalele zboară împrejur. Păpădia este, de fapt, o plantă des întâlnită și aduce o mulțime de beneficii sănătății.

Planta este cunoscută și sub denumirea de cicoare sau lăptucă și aparține familiei Asteraceae. Denumirea științifică a păpădiei este Taraxacum officinale.

Ce proprietăți are păpădia?

Remediu pentru întărirea oaselor cu păpădie

Nu se discută foarte frecvent despre beneficiile și întrebuințările pe care le are păpădia. Principala caracteristică a păpădiei este efectul său depurativ. Planta este indicată în stadiile avansate ale unei detoxifieri. În compoziția plantei intră vitaminele B și C, minerale ca potasiul, precum și acidzii oleic și linoleic.

Păpădia este benefică atât pentru sănătatea ficatului, cât și pentru cea a vezicii biliare. De asemenea, se recomandă utilizarea plantei pentru a ameliora starea de rău dată de consumul excesiv de alcool sau pentru a trata o stare gravă de constipație.

Păpădia se folosește și în restaurante. Există ospătari care, sub supravegherea nutriționiștilor, au început să servească infuzie de păpădie în loc de cafeaua de dimineață. Acest lucru se datorează faptului că rădăcinile păpădiei reprezintă un înlocuitor ideal al cofeinei.

Trebuie menționat și faptul că frunzele păpădiei pot servi drept ingredient într-o salată de primăvară. De asemenea,există o mulțime de alte rețete interesante cu păpădie.

Efectele infuziei de păpădie în tratarea anumitor boli

Datorită numeroaselor sale proprietăți vindecătoare, păpădia poate fi utilizată pentru tratarea diferitelor afecțiuni și boli. Păpădia este benefică, de exemplu, împotriva acneei. Acest lucru se datorează faptului că planta este eficientă în îndepărtarea impurităților pielii.

Păpădia are efecte benefice și asupra rinichilor și a vezicii urinare. Infuzia de păpădie are proprietăți diuretice care stimulează eliminarea urinei, lucru util mai ales atunci când unul dintre aceste organe este afectat de o boală. Zaharurile din plantă pot fi consumate de către pacienții cu diabet zaharat, precum și de cei cu afecțiuni care privesc sistemul digestiv.

Cu toate acestea, una dintre cele mai importante caracteristici ale infuziei de păpădie este beneficiul pe termen lung pe care îl oferă oaselor. Substanțele nutritive ale plantei întăresc oasele și ajută la refacerea acestora după degenerare.

Te-ar putea interesa și:

6 remedii pentru durerile de oase

Infuzie cu păpădie pentru întărirea oaselor

Întărirea oaselor cu un remediu din păpădie
Păpădia se găsește în comerț sub formă mărunțită sau sub formă de pudră, însă infuzia se poate prepara și din frunzele plantei. Acest remediu pentru întărirea oaselor trebuie consumat zilnic sau la fiecare două zile.

Ingrediente

 • O cană de rădăcină de păpădie tocată (100 g)
 • O cană de flori de păpădie măcinate (100 g)
 • 2 căni de apă (500 ml)
 • O lingură de ulei pentru gătit (15 ml)

Mod de preparare și administrare

 • În primul rând, toacă rădăcinile și macină florile. Este esențial ca acestea să fie uscate.
 • Apoi, prăjește-le în ulei timp de câteva minute.
 • Pentru a obține o culoare și aromă specifice, îți recomandăm să nu le prăjești pentru foarte mult timp.
 • Pune apa la încălzit. Când ajunge la punctul de fierbere, adaugă tulpina și florile și lasă-le la infuzat timp de cinci minute.
 • În cele din urmă, când infuzia capătă culoare, ia vasul de pe foc.
 • Strecoară infuzia, îndulcește după gust și savureaz-o.

Această infuzie cu păpădie reprezintă un excelent remediu pentru întărirea oaselor, util mai ales pentru cei care suferă de anumite afecțiuni ale scheletului. Păpădia este un supliment al tratamentului medicamentos al acestor afecțiuni, contribuind la întărirea oaselor.

De asemenea, consumul plantei aduce multe alte beneficii organismului. Nu încape îndoială că pe lângă medicină, tratamentul naturist oferă instrumente eficiente care completează efectele medicamentelor. Nu uita însă de consultarea unui medic specialist atunci când consideri că este necesar.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Mars, B. (2016). Dandelion Medicine: Remedies and Recipes to Detoxify, Nourish, and Stimulate. Storey Publishing.
 • Oh, S. M., Kim, H. R., Park, Y. J., Lee, Y. H., & Chung, K. H. (2015). Ethanolic extract of dandelion (Taraxacum mongolicum) induces estrogenic activity in MCF-7 cells and immature rats. Chinese journal of natural medicines, 13(11), 808-814.
 • Resnick, A. (2015). The Bone Broth Miracle: How an Ancient Remedy Can Improve Health, Fight Aging, and Boost Beauty. Simon and Schuster.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.