Piatra degresantă magică: ce este și cum o folosești? - Doza de Sănătate
 

Piatra degresantă magică: ce este și cum o folosești?

Produsele convenționale nu sunt cea mai bună opțiune pentru degresare și, de asemenea, îți irită mâinile. Cu toate acestea, există alternative! Îți vom spune tot ce trebuie să știi despre piatra magică de degresare.
Piatra degresantă magică: ce este și cum o folosești?

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai auzit vreodată de piatra degresantă magică?

Folosind detergenții și produsele convenționale, sarcina de a curăța grăsimile de pe diferite obiecte de uz casnic nu a fost niciodată ușoară sau complet satisfăcătoare. Asta până la apariția pietrei magice de degresare… o soluție excelentă pe care o vom prezenta în acest articol!

Piatra degresantă magică este o rocă artificială în stare solidă, realizată din ingrediente ecologice, biodegradabile și naturale. Materialele din compoziția sa sunt fulgi de săpun, lut alb micronizat, grăsimi vegetale, ulei de var, sodiu și glicerină.

Spre deosebire de alte produse de curățare, această piatră nu conține acizi, fosfați și produse toxice de orice fel. De aceea, pe lângă faptul că nu conține alergeni, nu irită pielea și nu este periculoasă pentru copii.

Cum poți folosi piatra degresantă magică?

Când umezești buretele și îl treci peste piatra degresantă magică, acesta produce spumă albă. Această spumă conține un tip de argilă foarte fină, cu care realizează o ușoară eroziune. În acest fel, putem realiza o curățare profundă fără a deteriora niciuna dintre suprafețele casei.

După curățare, specialiștii recomandă ștergerea suprafețelor cu o cârpă umedă și apoi cu o cârpă uscată. Acest lucru va elimina orice reziduu de lut pe care piatra magică de degresare îl poate lăsa în urmă.

Ce suprafețe poate curăța acest produs?

Numărul de obiecte și suprafețe pe care le poți curăța cu piatra magică de degresare este nesfârșit. De exemplu, o poți utiliza pentru a curăța robinete, plăci de faianță, pete de rugină, materiale plastice, sticlă, ceramică și elemente de baie, precum chiuvete, căzi, oglinzi și toalete.

Cu toate acestea, este important să fii conștient de limitările pietrei magice de degresare. Nu ar trebui să cureți lemnul cu această piatră. De asemenea, nu este recomandată pentru curățarea niciunui tip de țesătură.

Coji de portocală

Folosirea cojilor de portocale ca degresant natural

În activitatea sa de la Universitatea Internațională Sek, Andrea Emilia Quiroz Valle propune crearea unui degresant pe bază de coji de portocale. Potrivit autorului, cojile de portocală sunt unul dintre principalele deșeuri organice solide din țara sa.

Quiroz Valle susține că, pe lângă faptul că este un agent degresant potențial eficient, datorită principiilor active ale cojilor de portocală, fabricarea degresanților devine economică.

Chiar și așa, piatra magică de degresare nu este scumpă, ci este o opțiune accesibilă. Nu este disponibilă în orice magazin, dar trebuie să o cauți. Vei folosi puțin de fiecare dată, așadar te vei folosi de ea mult timp.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Universidad Internacional de Sek.  Quiroz Valle, Andrea Emilia. Utilización de residuos de cáscara de naranja para la preparación de un desengrasante doméstico e industrial. Ecuador 2009.
  • Universidad Nacional de La Plata. Estudian propiedades de la arcilla para remover contaminantes del agua. Argentina 2019.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.