Pietrele la rinichi: 5 sucuri medicinale utile - Doza de Sănătate
 

Pietrele la rinichi: 5 sucuri medicinale utile

Sucurile sunt băuturi naturale care ajută organismul să se curețe de toxine, să lupte împotriva infecțiilor și să elimine pietrele la rinichi.
Pietrele la rinichi: 5 sucuri medicinale utile
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pietrele la rinichi pot apărea din mai multe motive și sunt deseori asociate cu o alimentație deficitară sau cu anumite probleme de sănătate. În general, acestea se dezvoltă în urma unei funcționări defectuoase a rinichilor, ce împiedică organismul să elimine toxinele acumulate.

Rinichii joacă un rol important în organism, facilitând curățarea sângelui și eliminarea deșeurilor prin urină. Aceste două organe au un impact major asupra celorlalte componente ale organismului, funcționarea lor corespunzătoare fiind esențială.

Dacă nu sunt eliminate cu succes, aceste toxine se cristalizează și devin calculi renali. Dacă ajung să obstrucționeze circulația urinei, pietrele la rinichi încep să provoace durere.

Există mai multe medicamente disponibile pe piață care facilitează eliminarea pietrelor la rinichi. Din păcate, acestea tind să producă efecte secundare nedorite și uneori nu reușesc să ofere rezultatele promise.

Vestea bună este că avem la dispoziție diverse alternative naturiste ale acestor medicamente, ce stimulează descompunerea și eliminarea pietrelor la rinichi și previn formarea acestora.

5 sucuri pentru a elimina pietrele la rinichi

Suc de grepfrut și aloe vera

Aloe Vera este util pentru a descompune pietrele la rinichi

Următorul remediu a fost menționat în cartea Medical Herbalism: The Scientific Principles and Practices of Herbal Medicine (Plante medicinale: principiile și practicile științifice ale medicinei naturiste). Acesta ajută la eliminarea calculilor renali, este util pentru a trata diverse afecțiuni renale și are abilitatea de a purifica sângele.

Ingrediente

 • Gel de aloe vera
 • ½ cană (100 ml) de suc de grepfrut
 • 2 linguri (50 g) de miere

Cum se prepară?

Amestecă gelul de aloe vera și sucul de grepfrut cu ajutorul unui robot de bucătărie. După un minut sau două adaugă mierea.

Suc de mango, pepene galben, portocale și grepfrut

Poți elimina pietrele la rinichi cu diverse smoothie-uri din plante

Cele patru fructe folosite pentru a prepara această băutură puternică sunt bogate în antioxidanți. Din acest motiv, următorul suc este un remediu puternic împotriva pietrelor la rinichi și a toxinelor care se acumulează în organism.

Ingrediente

 • ½ mango
 • 1 portocală
 • 1 grepfrut
 • ¼ pepene galben

Cum se prepară?

Decojește fiecare fruct în parte și îndepărtează sâmburii. Cojile pot da un gust prea puternic sucului. Spală fructele, pune-le într-un robot de bucătărie și pasează-le bine. Bea câte două pahare de suc în fiecare zi și vei scăpa de pietrele la rinichi!

Suc de morcovi, mere, portocale și castravete

Morcovii te pot ajuta să elimini pietrele la rinichi

Această combinație de ingrediente ajută la detoxifierea organismului, eliminarea substanțelor toxice și dizolvarea pietrelor la rinichi.

Ingrediente

 • 4 morcovi
 • 2 mere
 • 2 căței de usturoi
 • 1 castravete
 • 1 portocală

Cum se prepară?

Decojește și spală toate ingredientele, apoi introdu-le într-un robot de bucătărie. Pasează-le timp de câteva minute. Dacă este nevoie, poți adăuga și puțină apă. Pentru a elimina pietrele la rinichi, te sfătuim să bei acest suc dimineața.

Suc de merișoare

Următorul suc delicios este bogat în antioxidanți și compuși cum ar fi taninii, toate aceste componente împiedicând bacteriile să se lipească de pereții rinichilor. Consumul regulat de suc de merișoare este indicat pentru a preveni infecțiile de tract urinar și problemele cronice precum pietrele la rinichi.

Ingrediente

 • 1 cană (250 ml) de suc de merișoare
 • ½ cană (125 ml) de apă
 • 1 lingură (15 ml) de zeamă de lămâie

Cum se prepară?

Amestecă toate ingredientele și bea sucul obținut în fiecare zi. Pentru cele mai bune rezultate, ai grijă să consumi o cantitate suficientă de apă.

Suc de ananas

Bea suc de ananas pentru a elimina pietrele la rinichi

Ananasul este un agent diuretic și depurativ foarte puternic, ce favorizează eliminarea deșeurilor acumulate în organism. Sucul de ananas are abilitatea de a curăța rinichii și preveni depunerea calculilor în aceste organe. Deși sucul de ananas simplu îți oferă toate aceste beneficii, următoarea rețetă îți poate oferi rezultate și mai bune.

Ingrediente

 • 1 ananas tăiat în bucățele
 • 1 cană (250 ml) de lapte de orez

Cum se prepară?

Introdu cele două ingrediente într-un robot de bucătărie și pasează-le până obții consistența dorită. Dacă vrei ca amestecul să fie mai lichid, poți să adaugi puțină apă.

Consumând zilnic oricare din aceste cinci sucuri, vei elimina pietrele la rinichi. În plus, îți vei curăța organismul de toxinele ce provoacă diverse alte probleme de sănătate. Așadar, include aceste cinci băuturi în dieta ta zilnică și începe să profiți de beneficiile lor chiar acum.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.