Cum să prepari un sandviș Monte Cristo delicios

16 august 2018

Unele preparate clasice pot fi servite în orice moment al zilei și toată lumea le poate savura cu plăcere. În această categorie intră și deliciosul sandviș Monte Cristo.

Nu-ți face griji dacă această denumire nu-ți spune nimic. Sandvișurile sunt populare în toată lumea. Oamenii le consumă din diverse motive, printre care cele mai frecvente sunt comoditatea și valoarea lor nutritivă.

Deseori, fiind presați de timp, suntem nevoiți să servim mese „rapide”. În asemenea momente, cei mai mulți dintre noi recurgem la alimente de timp „fast food”, la gustări sau la dulciuri.

Drept consecință, uităm ceva foarte important: ar trebui să avem o dietă bogată în alimente de calitate superioară. Citește în continuare pentru a descoperi o rețetă simplă și delicioasă. Sandvișul Monte Cristo se prepară rapid, este gustos, iar papilele tale gustative îl vor adora.

Ce este sandvișul Monte Cristo?

Cu siguranță te întrebi care este originea acestui preparat. Sandvișul Monte Cristo a fost inventat în Statele Unite, în orașul Los Angeles și are la bază o rețetă franceză.

Sandviș Monte Cristo așezat pe farfurie

Acum că știi câte ceva despre denumirea și originea sandvișului Monte Cristo, a venit momentul să afli mai multe despre ingredientele sale. În acest scop, va trebui să dai fuga în bucătărie și să-l încerci.

Citește și:

Rețete de supe gustoase de legume

Ca să prepari un sandviș Monte Cristo, ai nevoie de șuncă sau curcan și brânză elvețiană. În cele ce urmează îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru o obține acest sandviș rapid și delicios, care este ideal atunci când ești acasă duminica.

Profită de această ocazie pentru a-ți schimba rutina anostă și a învăța rețete incredibile. Sandvișul Monte Cristo este ușor de preparat și îl poți personaliza oricum dorești.

Cum se prepară un Sandviș Monte Cristo

Nu uita, este foarte important să încerci rețete noi și delicioase. Sperăm că ești dornic să experimentezi și că nu te vei lăsa influențat de niciun mit. Cel mai bine este să-ți variezi dieta, nu să mănânci același lucru în fiecare zi.

Feliile de pâine înmuiate în ou bătut ajută sandvișul Monte Cristo să iasă în evidență. De îndată ce le pui într-o tigaie încinsă, se vor prăji puțin și vor deveni crocante. Acest contrast clasic este specific sandvișului Monte Cristo.

Vrem însă să-ți dăm un ultim sfat. După ce ai preparat un sandviș Monte Cristo, te-ai așezat la masă sau pe canapea și ești pregătit să-l servești, întoarce-te în bucătărie și întinde puțin gem de căpșuni pe acesta. Îți garantăm că vei adora combinația!

Brânzeturi incluse într-un sandviș Monte Cristo

Ingrediente

  • 3 linguri (60 g) de unt
  • 1/2 cană (125 ml) de lapte
  • 4 ouă
  • 4 felii de brânză elvețiană
  • 8 felii de pâine albă
  • 8 felii de șuncă
  • 1 lingură (15 g) de zahăr
  • 2 linguri (40 g) de gem de căpșuni (ingredient opțional)

Nu uita să citești:

3 deserturi delicioase care nu îngrașă

Instrucțiuni

  • Pune toate feliile de pâine pe o farfurie mare. Îți ajung pentru 8 sandvișuri.
  • Pe 4 dintre aceste felii, adaugă câte o felie de brânză și una de șuncă.
  • Bate ouăle într-un castron mic, împreună cu laptele.
  • Apoi, ia celelalte felii și înmoaie-le în amestecul preparat.
  • Pune o tigaie antiaderentă pe foc. Adaugă untul și mișcă tigaia până când acesta s-a topit complet și acoperă suprafața vasului.
  • De îndată ce untul începe să sfârâie, adaugă sandvișurile și lasă-le să se prăjească pe ambele părți timp de 7-10 minute.
  • După ce devin aurii, scoate-le din tigaie și lasă-le să se răcească pentru câteva secunde.
  • Taie sandvișurile pe jumătate și lasă brânza elvețiană să se scurgă puțin. Presară zahăr deasupra și, dacă vrei, întinde puțin gem.
Te-ar mai putea interesa