Produse naturale pentru albirea dinților - Doza de Sănătate
 

Produse naturale pentru albirea dinților

Există produse naturale pentru albirea dinților care te pot ajuta să-ți înfrumusețezi zâmbetul. Citește mai departe pentru a afla câteva exemple grozave la care poți apela cu încredere!
Produse naturale pentru albirea dinților

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Tratamentele dentare pentru albirea dinților sunt foarte populare în zilele noastre. Cu toate acestea, ele conțin adesea ingrediente dure care, de fapt, ajung să deterioreze dinții pe termen lung. De obicei, efectele sunt ireversibile. Dacă ești în căutarea unor produse naturale pentru albirea dinților, ai ajuns în locul potrivit.

Nu este nevoie să ajungi în extreme sau să cheltuiești o avere pe tehnici de albire a dinților. Continuă să citești pentru a afla cum poți să-ți albești dinții în mod natural!

Cum se pătează dinții?

Fată care are un zâmbet frumos

Smalțul de pe dinți este ușor poros și se îmbibă cu ceea ce mănânci. Dacă bei vin sau mănânci afine, acesta devine violet. Nu este o problemă, deoarece te speli pe dinți și culoarea dispare.

Cu toate acestea, există alimente și băuturi care pătează dinții pentru mai mult timp, lăsându-i galbeni sau maronii. Băuturile colorate, precum cafeaua, ceaiul și băuturile răcoritoare, sunt unele dintre aceste alimente. De asemenea, tutunul și igiena orală deficitară pot provoca îngălbenirea dinților.

În plus, acidul din anumite alimente deteriorează dinții. Consumul de carne, produse lactate, citrice, zahăr rafinat, bere, îndulcitori artificiali, băuturi răcoritoare sau uleiuri vegetale afectează smalțul. În această categorie sunt incluse și dulciurile, dar depinde cât de des le consumi.

O greșeală obișnuită este să te speli pe dinți imediat ce ai terminat de mâncat. Deși împiedică formarea cariilor, acest obicei nu oferă smalțului timpul necesar pentru a se reface.

Alimente benefice

Femeie ce folosește produse naturale pentru albirea dinților

Unele alimente ne ajută să ne păstrăm dinții albi. Fructele și legumele (precum perele, merele, morcovii, castraveții, conopida, salata, broccoli și spanacul) sunt exemple excelente. Unele dintre acestea au fibre, iar altele creează o peliculă de protecție pe smalțul dinților, care împiedică apariția petelor.

De fapt, și brânzeturile sunt grozave, deoarece au proteine și grăsimi pentru a neutraliza acizii din alte alimente. De asemenea, acestea stimulează producția de salivă, care conține fosfor și calciu, ceea ce ajută la întărirea smalțului.

Produse naturale pentru albirea dinților

Iată câteva remedii care te vor ajuta să-ți albești dinții în mod simplu și natural:

Portocale

Freacă-ți dinții timp de 45 de secunde cu interiorul unei coji de portocală – partea albă. Aceasta conține substanțe care îți fac dinții mai albi. Apoi, spală-te pe dinți o jumătate de oră mai târziu.

Căpșuni și bicarbonat de sodiu

Fă o pastă de căpșuni și bicarbonat de sodiu. De fapt, căpșunile sunt agenți naturali de înălbire. Zdrobește fructele și amestecă-le cu bicarbonat de sodiu. Apoi, aplică pasta pe dinți și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Așteaptă 30 de minute, apoi spală-te pe dinți ca de obicei. Nu utiliza acest remediu mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână.

Cărbune activ

Pune cărbune activ pe periuța de dinți și spală-te. Deși senzația este ciudată, acesta este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru albirea dinților.

Bicarbonat de sodiu

Produse naturale pentru abirea dinților cu bicarbonat de sodiu

Toate căile de atac menționate sunt foarte eficiente dacă ești în căutarea unor produse naturale de albire a dinților. Însă toată lumea este de acord că nu există un tratament mai bun decât bicarbonatul de sodiu.

Este o alternativă mai ieftină și mai sănătoasă. Pur și simplu pune 1/4 lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană și umezește periuța de dinți cu apă de la robinet. Apoi, trece-o prin bicarbonat de sodiu, astfel încât acesta să se lipească de periuță.

Dacă folosești prea mult, poți avea un gust sărat sau acid în gură. Nu-ți face griji, gustul va dispărea imediat ce te clătești cu apă. Fă acest lucru doar de câteva ori pe lună, deoarece bicarbonatul de sodiu poate deteriora smalțul dinților dacă este folosit în exces.

Alte remedii naturale de albire a dinților

 • Mănâncă o felie de papaya sau un măr în fiecare zi. Aceste fructe îți mențin gingiile puternice, lăsând dinții albi.
 • Pune două linguri de frunze de salvie într-o cană cu apă clocotită. Lasă amestecul să se răcească și fă gargară cu el. De asemenea, poți mesteca o frunză de salvie după ce ai mâncat.
 • Amestecă două linguri de peroxid de hidrogen cu o lingură de apă. Freacă amestecul ușor pe dinții pătați. Apoi, clătește-te cu multă apă.
 • Fă o pastă dintr-o lingură de drojdie de bere, 2 lingurițe de sare și apă. Spală-te pe dinți cu aceasta.
 • Amestecă o jumătate de cană de drojdie de bere și două lingurițe de sare pentru a forma o pastă. Spală-te pe dinți cu aceasta.

Sfaturi pentru dinți mai albi

 • Păstrează-ți întotdeauna gura curată.
 • Nu-ți peria dinții prea tare.
 • Folosește ața dentară în fiecare zi.
 • Renunță la fumat.
 • Redu consumul de cafea, ceai sau sifon.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • MedlinePlus. Dientes de colores anormales. https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/003065.htm
  • Ilustre Colegio Oficial de Odontólogos y Estomatólogos de Valencia. ¿Qué alimentos y bebidas manchan tus dientes y cuáles los benefician? http://www.icoev.es/blogicoev/alimentos-bebidas-manchan-tus-dientes-cuales-los-benefician
  • Nutr J. 2013; 12: 61. Published online 2013 May 16. doi: 10.1186/1475-2891-12-61. Intakes of calcium, vitamin D, and dairy servings and dental plaque in older Danish adults.
  • Biosci Microbiota Food Health. 2015; 34(2): 29–36. Published online 2015 Jan 30. doi: 10.12938/bmfh.2014-015. Oral lactic acid bacteria related to the occurrence and/or progression of dental caries in Japanese preschool children
  • F Pratiwi et al 2017 J. Phys.: Conf. Ser.824 012071. Journal of Physics: Conference SeriesPAPER. Citric acid compounds of tangerines peel extract(Citrus reticulata) as potential materials teethwhitening.
 • Original Contributions| Volume 148, ISSUE 11, SUPPLEMENT , S20-S26, November 01, 2017. Stain removal and whitening by baking soda dentifrice. A review of literature. DOI:https://doi.org/10.1016/j.adaj.2017.09.006

 • Van B. Haywood, DMD, and Erin Boyleston, RDH, MS. Does “Activated Charcoal”Effectively Whiten Teeth? http://www.vanhaywood.com/uploads/articlespage/2017ActivatedCharcoal.pdf
 • Pramesti, Annisya & Jasrin, Tadeus & Hidayat, Taofik. (2018). Teeth re-whitening effect of strawberry juice on coffee stained teeth. Padjadjaran Journal of Dentistry. 25. 10.24198/pjd.vol25no1.15427.
 • J Evid Based Dent Pract. Author manuscript; available in PMC 2015 Jun 1. Published in final edited form as: J Evid Based Dent Pract. 2014 Jun; 14 Suppl: 70–76.. Published online 2014 Feb 13. doi: 10.1016/j.jebdp.2014.02.006. Tooth Whitening: What We Now Know
 • Front Microbiol. 2012; 3: 421. Published online 2012 Dec 19. doi: 10.3389/fmicb.2012.00421. Antimicrobial and Probiotic Properties of Yeasts: From Fundamental to Novel Applications
 • Sebastian G. Ciancio, DDS. Commentaries Introduction| Volume 148, ISSUE 11, SUPPLEMENT , S1-S3, November 01, 2017. Baking soda dentifrices and oral health. DOI:https://doi.org/10.1016/j.adaj.2017.09.009

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.