7 remedii naturale pentru pielea uscată
 

7 remedii naturale pentru pielea uscată

Vrei să știi cum să-ți hidratezi pielea cu produse complet naturale? În articolul de azi, îți oferim mai multe opțiuni pentru tratarea pielii uscate în mod natural!
7 remedii naturale pentru pielea uscată

Ultima actualizare: 07 decembrie, 2022

Pielea este una dintre cele mai importante părți ale corpului, deoarece oferă protecție. De aceea, este esențial să o protejezi și să o îngrijești. Deshidratarea pielii este una dintre cele mai frecvente probleme și poate provoca mâncărimi și iritații. De aceea, mai jos îți prezentăm cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscată.

Specialiștii numesc această problemă xerodermie. Este o tulburare care se poate dezvolta din cauza schimbărilor din mediu (frig, căldură, umiditate, etc.), bolilor cronice, medicamentelor sau vârstei înaintate. În general, este o afecțiune benignă, deși mâncărimea poate duce la zgârieturi care, la rândul lor, pot duce la infecții.

7 remedii naturale pentru pielea uscată

În general, pielea uscată are doi catalizatori: factori externi și factori endogeni. În primul caz, de vină sunt curățarea excesivă a pielii, schimbările de mediu și interacțiunea cu agenții iritanți.

În a doua situație, cauzele sunt mult mai complexe. Bolile de piele, bolile sistemice, bolile psihice, tiparele alimentare și consumul de medicamente explică multe dintre cazurile de piele uscată.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să consulți un dermatolog pentru a determina cauza pielii uscate. Remediile casnice și naturale pentru pielea uscată sunt doar paliative și nu tratează declanșatorul în sine.

1. Mască pe bază iaurt

S-a demonstrataplicarea topică a probioticelor poate ajuta la tratarea afecțiunilor pielii. Acestea sunt benefice și după ingestia orală, așa că ai la dispoziție două alternative de a le folosi ca parte a remediilor naturale pentru pielea uscată.

Poți folosi o mască pe bază de iaurt pe zona afectată pentru a îmbunătăți hidratarea locală și a combate simptomele asociate (mâncărime, iritație, etc.). Masca trebuie aplicată cu generozitate și lăsată să acționeze cel puțin 10 minute înainte de a o îndepărta. Spală-te cu apă și săpun blând înainte și după utilizarea acestei măști.

2. Lămâie

Lămâia este un alt remediu natural care ne poate ajuta să avem un ten proaspăt și tânăr. Acest fruct, datorită proprietăților sale, are efecte antioxidante și antiinflamatoare importante , ajutând la întârzierea îmbătrânirii pielii. O idee grozavă este să prepari o mască cu suc de lămâie amestecat cu aspirină zdrobită. Masca trebuie aplicată noaptea, înainte de a merge la culcare și îndepărtată cu apă călduță.

3. Mască pe bază de avocado

A amesteca avocado cu câteva picături de ulei de măsline este o altă idee grozavă pentru a combate pielea uscată. Acest amestec poate fi aplicat pe tot corpul, deși cel mai bine este să o faci doar pe față. Masca trebuie să rămână pe piele timp de aproximativ zece minute, apoi să fie îndepărtată cu o dischetă de bumbac și apă caldă.

4. Ulei pentru copii

Uleiul pentru bebeluși este probabil unul dintre cele mai bune produse pentru a combate pielea uscată. Recomandarea este să aplici câteva picături din acest ulei pe tot corpul, de preferat după baie, când pielea este încă umedă.

5. Ulei de migdale

Uleiul de migdale are mari beneficii pentru pielea uscată datorită faptului ca o hidratează. Acest produs poate fi obținut foarte ușor. După o perioadă de timp, vei vedea rezultatele: piele mai sănătoasă și mai hidratată.

6. Apă

Evident, pentru a evita pielea uscată, nu este suficient să aplici remedii sau creme care o hidratează. Este foarte important ca alimentația ta să fie echilibrată și sănătoasă, pentru a-ți menține organismul hidratat. De aceea, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru sănătatea pielii este să bei suficientă apă zilnic.

S-ar putea să te intereseze...
Care este diferența dintre o cremă sigilantă și una hidratantă pentru piele?
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Care este diferența dintre o cremă sigilantă și una hidratantă pentru piele?

Diferența dintre o cremă sigilantă și una hidratantă nu este semnificativă, dar există. Ingredientele sunt cel mai important aspect.
Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.