7 remedii naturale pentru pielea uscată
 

7 remedii naturale pentru pielea uscată

Vrei să știi cum să-ți hidratezi pielea cu produse complet naturale? În articolul de azi, îți oferim mai multe opțiuni pentru tratarea pielii uscate în mod natural!
7 remedii naturale pentru pielea uscată

Ultima actualizare: 11 octombrie, 2023

Pielea este una dintre cele mai importante părți ale corpului, deoarece oferă protecție. De aceea, este esențial să o protejezi și să o îngrijești. Deshidratarea pielii este una dintre cele mai frecvente probleme și poate provoca mâncărimi și iritații. De aceea, mai jos îți prezentăm cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscată.

Specialiștii numesc această problemă xerodermie. Este o tulburare care se poate dezvolta din cauza schimbărilor din mediu (frig, căldură, umiditate, etc.), bolilor cronice, medicamentelor sau vârstei înaintate. În general, este o afecțiune benignă, deși mâncărimea poate duce la zgârieturi care, la rândul lor, pot duce la infecții.

6 remedii naturale pentru pielea uscată

În general, pielea uscată are doi catalizatori: factori externi și factori endogeni. În primul caz, de vină sunt curățarea excesivă a pielii, schimbările de mediu și interacțiunea cu agenții iritanți.

În a doua situație, cauzele sunt mult mai complexe. Bolile de piele, bolile sistemice, bolile psihice, tiparele alimentare și consumul de medicamente explică multe dintre cazurile de piele uscată.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să consulți un dermatolog pentru a determina cauza pielii uscate. Remediile casnice și naturale pentru pielea uscată sunt doar paliative și nu tratează declanșatorul în sine.

1. Mască pe bază iaurt

S-a demonstrataplicarea topică a probioticelor poate ajuta la tratarea afecțiunilor pielii. Acestea sunt benefice și după ingestia orală, așa că ai la dispoziție două alternative de a le folosi ca parte a remediilor naturale pentru pielea uscată.

Poți folosi o mască pe bază de iaurt pe zona afectată pentru a îmbunătăți hidratarea locală și a combate simptomele asociate (mâncărime, iritație, etc.). Masca trebuie aplicată cu generozitate și lăsată să acționeze cel puțin 10 minute înainte de a o îndepărta. Spală-te cu apă și săpun blând înainte și după utilizarea acestei măști.

2. Miere

Există dovezi ce arată că mierea poate fi utilă în tratarea simptomelor dermatitei atopice. Mierea poate modula sistemul imunitar al pielii, poate accelera recuperarea rănilor și poate controla populația bacteriană a epidermei. Experții îi atribuie proprietăți emoliente, hidratante și calmante.

Cel mai bun mod de a folosi mierea pentru pielea uscată este printr-o mască. Puneți puțină miere pe zona afectată după baie. Mierea nu trebuie folosită la copiii cu vârsta sub 1 an din cauza riscului de botulism. Același lucru este valabil și pentru alte remedii naturale pentru pielea uscată.

3. Lămâie

Lămâia este un alt remediu natural care ne poate ajuta să avem un ten proaspăt și tânăr. Acest fruct, datorită proprietăților sale, are efecte antioxidante și antiinflamatoare importante , ajutând la întârzierea îmbătrânirii pielii. O idee grozavă este să prepari o mască cu suc de lămâie amestecat cu aspirină zdrobită. Masca trebuie aplicată noaptea, înainte de a merge la culcare și îndepărtată cu apă călduță.

4. Mască pe bază de avocado

A amesteca avocado cu câteva picături de ulei de măsline este o altă idee grozavă pentru a combate pielea uscată. Acest amestec poate fi aplicat pe tot corpul, deși cel mai bine este să o faci doar pe față. Masca trebuie să rămână pe piele timp de aproximativ zece minute, apoi să fie îndepărtată cu o dischetă de bumbac și apă caldă.

5. Ulei pentru copii

Uleiul pentru bebeluși este probabil unul dintre cele mai bune produse pentru a combate pielea uscată. Recomandarea este să aplici câteva picături din acest ulei pe tot corpul, de preferat după baie, când pielea este încă umedă.

6. Ulei de migdale

Uleiul de migdale are mari beneficii pentru pielea uscată datorită faptului ca o hidratează. Acest produs poate fi obținut foarte ușor. După o perioadă de timp, vei vedea rezultatele: piele mai sănătoasă și mai hidratată.

7. Apă, printre cele mai bune remedii naturale pentru pielea uscată

Evident, pentru a evita pielea uscată, nu este suficient să aplici remedii sau creme care o hidratează. Este foarte important ca alimentația ta să fie echilibrată și sănătoasă, pentru a-ți menține organismul hidratat. De aceea, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru sănătatea pielii este să bei suficientă apă zilnic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.