Remedii pentru părul vopsit și deteriorat
 

Remedii pentru părul vopsit și deteriorat

Aloe vera ne ajută să reparăm părul, în timp ce orzul este un ingredient ideal pentru a oferi strălucire părului vopsit și deteriorat.
Remedii pentru părul vopsit și deteriorat

Ultima actualizare: 26 ianuarie, 2022

Femeilor le place să-și schimbe culoarea părului des. Și nu numai atât: uneori, avem tendința de a ne chinui părul prea mult cu placa pentru a-l îndrepta sau cu produse chimice care încetul cu încetul dăunează sănătății naturale. Prin urmare, am descoperit cele mai bune remedii pentru părul vopsit și deteriorat.

Remedii pentru părul vopsit și deteriorat

Când părul este proaspăt vopsit, arată perfect și plin de strălucire. După mai multe spălări, devine uscat și fără volum, având o culoare ternă care ajunge să ne îngrijoreze.

Cum să-i sporim frumusețea? Nu vă faceți griji, există remedii naturale care ne vor ajuta să menținem splendoarea părului sau să-l tratăm dacă este deteriorat.

Mască pe bază de aloe vera și bere

Vă surprinde? Da, ați citit bine: bere. Orzul este ideal pentru reparare și, mai ales, pentru a da strălucire parului deteriorat. Este un remediu simplu.

Proprietățile berii și puterea reparatoare a plantei aloe vera fac din această mască o resursă neprețuită. O puteți folosi de două până la trei ori pe săptămână.

Ce aveți nevoie?

 • O jumătate de pahar de bere (100 ml)
 • Două frunze de aloe vera
 • O lingură de ulei de măsline (15 ml)

Ce trebuie să faceți?

Este foarte ușor. Luați o jumătate de pahar de bere și apoi scoateți pulpa de aloe. Amestecați toate ingredientele împreună cu lingurița de ulei.

Aplicați remediul pe păr, masând-l timp de 15 minute de la rădăcină până la vârfuri. Clătiți apoi cu apă călduță, niciodată fierbinte.

Tratament cu maioneză

Remedii pentru părul vopsit cu ouă

Un remediu clasic, fără îndoială, dar cu adevărat eficient pentru părul vopsit sau deteriorat. Poate fi oarecum costisitor, dar este bine să-l aplicăm o dată pe săptămână.

Proprietățile acestei măști pe bază de ou și oțet sunt perfecte pentru a avea grijă de sănătatea părului. În plus, oferă strălucire, hidratare naturală și rezistență.

Ce trebuie să faceți?

Pentru a beneficia de această mască fabuloasă și simplă, tot ce trebuie să facem este să aplicăm maioneză pe părul umed. Se lasă să acționeze o jumătate de oră și apoi se clătește bine cu apă călduță.

Mască pe bază de avocado

Remedii pentru părul vopsit și deteriorat cu avocado

Avocado este, fără îndoială, unul dintre cele mai de succes remedii, util nu doar pentru repararea și întinerirea pielii. Ajută și la repararea părului vopsit și deteriorat.

În plus, ne va ajuta să tratăm vârfurile despicate și firele rebele. Este o opțiune excelentă ce oferă părului vitamine și frumusețe.

Ce trebuie să faceți?

Pentru a prepara masca, vom zdrobi pulpa unui avocado copt, adăugând o lingură de ulei de germeni de grâu. Folosiți o furculiță pentru a obține acest amestec și apoi aplicați-l pe păr, lăsându-l să acționeze timp de o oră. După aceea, clătiți-vă părul cu apă călduță.

Remediu cu oțet de mere

Sticlă cu oțet de mere

Cunoaștem cu toții virtuțile oțetului de mere. Folosirea sa în înfrumusețare este foarte apreciată. Pentru a îngriji și a reface părul vopsit și deteriorat, putem pregăti o rețetă cu oțet de mere. Vom reechilibra nivelul pH-ului părului, îi dăm strălucire, eliminând și mătreața.

Ce trebuie să faceți?

Este foarte ușor. Luați o jumătate de pahar de oțet de mere și diluați-l cu o jumătate de pahar de apă. Pentru a-l aplica pe păr, puteți folosi un pulverizator. Se lasă să acționeze 15 minute și se clătește cu apă călduță.

Sfaturi generale pentru îngrijirea părului vopsit

Femeie care își îngrijește părul

Părul vopsit are nevoie de îngrijire specială. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă mențineți părul frumos:

 • Încercați să nu vă vopsiți părul mai mult de două ori pe lună. Dacă vreți să-i schimbați tonul, faceți-o puțin câte puțin, evitând coloranții care conțin prea mult amoniac.
 • Utilizați un șampon specific pentru părul vopsit.
 • Evitați să vă clătiți părul cu apă fierbinte. Folosiți apă călduță pentru a nu deteriora parul.
 • Utilizarea plăcilor, a ondulatoarelor și a uscătoarelor de păr afectează foarte mult sănătatea podoabei capilare. Încercați să folosiți o temperatură medie când trebuie să-l uscați.
 • Soarele afectează părul vopsit. Utilizați protectori adecvați când vă expuneți părul la razele UV.

Puneți în practică aceste sfaturi și folosiți câteva dintre remediile naturiste pe care vi le-am prezentat. Părul va fi mult mai sănătos și va arăta mult mai frumos!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Pavan Chaudhary, J. K. and P. D. D. J. S., & Shri. (2015). Avocado: the holistic source as a natural doctor! World Journal of Pharmaceutical Research.

 • Mustapic, M. (2002). Cosmetic preparations for skin and hair care/Cosmetic preparations for skin and hair care comprising zeolite, kuzu root, and ginger. U.S. Pat. Appl. Publ.

 • Galley, E., Gray, D. A., Long, S. P., White, D. A., & Palin, J. (2007). A composition comprsing oil curd and its preparation. PCT Int. Appl.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.