5 trucuri pentru a ondula părul scurt și a-i da un efect de volum
 

5 trucuri pentru a ondula părul scurt și a-i da un efect de volum

Ondularea părului scurt este o modalitate de a-i oferi mai mult volum. Cum puteți face acest lucru? Vă împărtășim mai multe metode!
5 trucuri pentru a ondula părul scurt și a-i da un efect de volum

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vă întrebați cum puteți ondula părul scurt? Este adevărat că purtarea părului scurt este sinonimă cu confortul, deoarece nu necesită multe trucuri pentru întreținere. Când doriți să îi schimbați puțin aspectul, îi puteți oferi un efect de volum cu bucle sau onduleuri.

La început, această idee pare dificilă. Din fericire, există mai multe tehnici care vă permit să obțineți rezultate interesante. Le prezentăm mai jos!

5 trucuri pentru a ondula părul scurt și a-i da volum

Obținerea unei podoabe capilare rebele și sexy, fără ajutorul unui expert, poate fi o realitate. Dacă nu știți cum să o faceți, puneți în practică următoarele recomandări pentru a ondula părul scurt!

1. Bigudiuri

Crearea de bucle în păr poate fi foarte rapidă. Pentru a avea succes cu bigudiurile, părul trebuie să fie umed, nu ud. Încercați să utilizați un spray cu pulverizator. Apoi, treceți la împărțirea părului în secțiuni.

Pieptănați șuvița și întindeți-o. Luați bigudiul și începeți să rulați părul până ajunge la scalp. Puneți capacul sau, în caz contrar, folosiți o clemă pentru fixarea bigudiului. Repetați până când tot părul este rulat pe bigudiuri. Lăsați părul să se usuce și, după un timp, îndepărtați rolele și coafați ușor buclele.

Fată cu bigudiuri pentru a ondula părul scurt

2. Ondulator de păr

Pentru această tehnică, este necesar să aveți părul curat și uscat. Secționați părul și țineți-l cu mâna. Luați o primă șuviță, rotiți-o pe ondulator (care trebuie să fie fierbinte) și trageți-o în exterior.

Trebuie să vă concentrați în timpul execuției. Rețineți că, în funcție de forța pe care o exercitați, bucla va fi mai strânsă sau mai amplă. Procesul este unul destul de lent.

3. Placă de păr

Dacă doriți să folosiți placa de păr, aceasta trebuie să fie îngustă. Tehnica este similară cu cea explicată mai sus, doar rezultatul final poate varia puțin. Buclele vor fi mai ample. Este necesară împărțirea părului în șuvițe.

4. Cleme și benzi

Metoda bunicii este eficientă. Trebuie doar să umeziți părul (nu-l udați complet) și să îl răsuciți până ajunge la scalp. Împărțirea părului în șuvițe ca prim pas este foarte utilă. Pentru a prinde părul rulat, utilizați cleme, agrafe de păr negre sau panglici.

Părul trebuie să stea așa până când se usucă. Pentru a accelera procesul, puteți utiliza un uscător, care va contribui la întărirea efectului.

5. Perie rotundă

Veți avea nevoie doar de o perie rotundă și de un uscător de păr, de preferință cu difuzor. Secționați părul în șuvițe. Unghiul la care țineți peria va influența rezultatul. De exemplu, o perie așezată orizontal va crea mai multe bucle.

De asemenea, căldura de la uscător ar trebui să cadă pe firele periei și nu direct pe păr. În acest fel, veți evita arderea acestuia. Aplicați un protector termic, uscați șuvița, lăsați-o și treceți mai departe.

Instrumente pntru a ondula părul scurt

Trucuri pentru a ondula părul scurt și a-i da un efect de volum

Părul bine îngrijit îmbunătățește, fără îndoială, aspectul oricărei femei. Deși opțiunile sunt limitate la coafarea părului scurt, adevărul este că vă puteți schimba look-ul cu câteva trucuri simple. De ce să nu aveți volum și bucle pe părul scurt?!

Nu uitați că rezultatele depind de textura părului. Deci, încercați tehnica care funcționează cel mai bine în cazul vostru. În mod similar, utilizați forma feței ca ghid pentru a accentua sau a nu accentua volumul părului.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.