Remediu pe bază de curcuma pentru slăbit - Doza de Sănătate
 

Remediu pe bază de curcuma pentru slăbit

Există numeroase suplimente alimentare naturale care pot stimula activitatea metabolică. Cu ajutorul lor, putem arde grăsimea în exces. Următorul remediu pe bază de curcuma este foarte eficient în acest scop.
Remediu pe bază de curcuma pentru slăbit
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Vrei să descoperi un remediu pe bază de curcuma pentru slăbit?

Deși multe persoane au renunțat la așa-zisele „diete-minune”, avem la dispoziție diverse opțiuni sănătoase care susțin pierderea în greutate. Nu este nevoie să ne expunem organismul la efecte secundare nedorite. Trebuie însă să urmăm o dietă adecvată și să facem mișcare suficientă.

În articolul de azi vom vorbi despre curcuma, o mirodenie bogată în nutrienți. Pe lângă faptul că te poate ajuta să slăbești, aceasta susține sănătatea organismului.

Nu ezita să încerci următorul remediu la tine acasă!

De ce este bine să folosești curcuma pentru a scăpa de kilogramele în plus?

Remediu pe bază de curcuma preparat acasă

Curcuma (Curcuma longa) este una dintre mirodeniile medicinale folosite încă din Antichitate de către oameni pentru a-și proteja sănătatea.

Aceasta face parte din aceeași familie ca ghimbirul, familie numită Zingiberaceae. Curcuma este bogată în nutrienți care pot susțin bunăstarea mentală și fizică.

Mulți dintre noi apreciem numeroasele utilizări gastronomice ale curcumei. Gustul său ușor picant și culoarea sa portocalie vor face orice preparat să pară mai interesant.

Dar curcuma se remarcă și în domeniul medicinei alternative și al dietelor. Din acest motiv, ea stă la baza multor remedii care pot îmbunătăți funcțiile organismului uman.

De pildă, consumul moderat de curcuma este de mare ajutor persoanelor care încearcă să piardă în greutate într-un mod sănătos.

Beneficiile oferite de curcuma

 • Principalul său component activ, curcuminul, are un efect detoxifiant, precum și proprietăți antioxidante și antiinflamatoare cu abilitatea de a îmbunătăți sănătatea metabolică.
 • Totodată, curcuma susține reglarea mișcărilor intestinale, ajutând la eliminarea deșeurilor care tind să se acumuleze în intestine.
 • Nutrienții săi fortifică sănătatea hepatică și mențin un nivel echilibrat de fiere, un factor esențial în ceea ce privește digestia grăsimilor.
 • Curcuma este bogată în vitamine, minerale și proteine care ajută organismul să fie plin de energie.
 • În plus, curcuma oferă protecție împotriva degradării celulare. Antioxidanții săi pot stopa acțiunea negativă a radicalilor liberi.
 • Nu în ultimul rând, curcuma ține sub control nivelul colesterolului și protejează sănătatea cardiovasculară.

Un remediu pe bază de curcuma pentru slăbit

Remediu pe bază de curcuma sub formă de pulbere

Unul dintre principalele avantaje ale mirodeniei curcuma este faptul că o poți combina cu alte ingrediente fără nicio problemă. Când faci acest lucru, îi amplifici proprietățile medicinale.

În cele ce urmează îți arătăm cum să prepari o băutură cu lămâie, scorțișoară și, desigur, curcuma. Primele două ingrediente menționate au un efect interesant în ceea ce privește pierderea în greutate.

Infuzia de mai jos este săracă în calorii și 100% naturală. Cu ajutorul ei, îți poți mări ritmul metabolic, ținând sub control anxietatea.

Ingrediente

 • 1/4 linguriță de curcuma
 • 1 cană de apă caldă
 • Zeama a 1/2 lămâie
 • 1 vârf de cuțit de scorțișoară
 • 1/2 linguriță de miere

Mod de preparare

 • Adaugă curcuma într-o cană de apă fierbinte.
 • Las-o să se dizolve complet, apoi combin-o cu zeama de lămâie și scorțișoara.
 • După ce ai amestecat bine, îndulcește cu miere.

Mod de consum

 • Bea această infuzie înainte și după micul dejun.
 • Dacă vrei, o poți consuma și la o oră după prânz.
 • Consum-o timp de două săptămâni, fă o pauză de încă două săptămâni, apoi ia-o de la capăt.

Contraindicații

 • Pacienții cu probleme hepatice sau calculi biliari ar trebui să evite acest remediu pe bază de curcuma.
 • Dacă urmezi un tratament medicamentos, cel mai bine este să întrebi medicul înainte de a încerca băutura prezentată anterior. Asigură-te că remediul nu va afecta eficiența medicamentelor pe care le iei.
 • Nu consuma acest remediu pe bază de curcuma dacă iei anticoagulante.

Alte aspecte importante

Remediu pe bază de curcuma sub formă de cremă

Curcuma, asemenea oricărui alt ingredient natural, te poate ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea în mai multe moduri. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că rezultatele dorite nu apar imediat.

Însă curcuma va începe să-ți îmbunătățească funcția metabolică încă de la început. Efectele sale se resimt la câteva săptămâni după începerea tratamentului.

Așadar, dacă obiectivul tău este să pierzi în greutate, nu-ți închipui că vei arde toate kilogramele în plus în câteva zile. Cu alte cuvinte, ca să obții efectul scontat, trebuie să ai răbdare.

Nu-i așa că abia aștepți să incluzi curcuma în dieta ta zilnică? Prepară remediul pe bază de curcuma descris anterior și, în curând, te vei convinge că această mirodenie te poate ajuta să slăbești.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Chin KY., The spice for joint inflammation: anti inflammatory role of curcumin in treating osteoarthritis. Drug Des Devel Ther, 2016. 10: 3029-3042.
 • Tang M., Taghibiglou C., The mechanisms of action of curcumin in Alzheimer’s disease. J Alzheimers Dis, 2017. 58 (4): 1003-1016.
 • Rupansinghe HPV., Sekhon Loodu S., Mantso T., Panayiotidis MI., Phytochemicals in regulation fatty acid b oxidation potential underlying mechanisms and their involvement in obesity and weight loss. Pharmacol Ther, 2016. 165: 153-63.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.