Remediu pentru balonare și flatulență - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru balonare și flatulență

Proprietățile laxative ale plantei de aloe și cele carminative ale fructului de papaya ajută la crearea unui remediu excelent pentru combaterea gazelor intestinale și a altor probleme digestive. 
Remediu pentru balonare și flatulență
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Mesele copiase pot cauza dificultăți la nivel digestiv. Citește în continuare pentru a descoperi un remediu pentru balonare și flatulență cu aloe vera și papaya.

Problemele intestinale îți pot tulbura activitățile zilnice. Chiar dacă nu sunt afecțiuni grave, balonarea și flatulența provoacă multe probleme în lipsa unui tratament. Printre altele, aceste simptome indică un dezechilibru la nivelul bacteriilor intestinale, dar și al pH-ului din sistemul digestiv.

Din fericire, poți ține sub control aceste probleme în mod natural. Anumite tratamente alternative facilitează procesul digestiv și refac flora intestinală. 

În articolul de astăzi îți prezentăm un remediu pentru balonare și flatulență cu aloe vera și papaya. Încearcă-l și tu!

Remediu pentru balonare și flatulență cu aloe vera și papaya

Atât gelul de aloe vera, cât și papaya conțin numeroase proprietăți care ajută la îmbunătățirea funcțiilor gastrice. Bogat în fibre naturale și enzime digestive, acest remediu pentru balonare și flatulență este extrem de eficient.

Beneficiile plantei de aloe vera

Remediu pentru balonare și flatulență cu aloe vera

Gelul din frunzele de aloe vera este folosit de sute de ani pentru ameliorarea problemelor gastrointestinale. Acest ingredient are un conținut bogat de vitamina B, un nutrient care stimulează absorbția altor nutrienți, dar și digestia.

În plus, aloe vera conține vitamina A, aminoacizi esențiali și enzime care îmbunătățesc procesul digestiv. Această plantă are în compoziția sa substanțe precum aloe emodin și alomitină, care ajută la vindecarea țesuturilor în cazul în care suferi de gastrită, ulcer și hiperaciditate gastrică.

Totodată, aloe vera are proprietăți laxative care stimulează peristaltismul, ajutând la combaterea constipației. Această plantă are, de asemenea, proprietăți antivirale și antibacteriene, reducând riscul de infecții intestinale. Efectele sale antiinflamatoare combat indigestia și senzația de greutate la stomac.

Printre beneficiile plantei de aloe vera se numără și faptul că reface flora intestinală și scade producția de gaze intestinale.

Beneficiile fructului de papaya

Remediu pentru balonare și flatulență cu papaya

Papaya este un fruct tropical cu o textură moale care, datorită gustului delicios, face parte din alimentația a milioane de oameni din întreaga lume.

 • Papaya are un conținut bogat de nutrienți esențiali, printre care vitaminele A, B și C, potasiu și fibre.
 • Acest fruct conține o enzimă numită papaină, care acționează ca un agent antiinflamator, antioxidant și detoxifiant. Această substanță ajută la ameliorarea problemelor digestive, deoarece accelerează digestia și asimilarea proteinelor.
 • Papaya este un remediu eficient pentru senzația de greutate la nivelul intestinelor, deoarece previne acumularea deșeurilor în acest organ.
 • Componentele sale ajută la vindecarea țesuturilor gastrice, mai ales dacă suferi de ulcer și gastrită.
 • Previne și combate refluxul acid.
 • În plus, papaya combate balonarea.
 • Totodată, acest fruct combate infecțiile cauzate de paraziții intestinali și ajută la întărirea sistemului imunitar.

Cum se prepară acest remediu pentru balonare și flatulență cu aloe vera și papaya?

Remediu pentru balonare și flatulență sub formă de băutură cu papaya

Acest remediu pentru balonare și flatulență este o băutură sănătoasă care facilitează digestia și îmbunătățește sănătatea pielii și a părului. Nutrienții săi se absorb ușor în organism și, prin reglarea pH-ului din sânge, ajută la eliminarea toxinelor.

Ingrediente

 • 5 linguri de gel proaspăt de aloe vera (75 g)
 • 3 felii de papaya
 • 2 linguri de miere de albine (50 g)
 • 1 cană de apă (200 ml)

Mod de preparare

 • Taie frunza de aloe vera și extrage echivalentul a 5 linguri de gel.
 • Taie feliile de papaya în cubulețe și pune-le în blender, împreună cu gelul de aloe vera, mierea de albine și apa.
 • Procesează toate ingredientele timp de două minute sau până obții un lichid omogen.
 • Servește amestecul imediat, fără să îl strecori.

Mod de consum

 • Pentru a-ți detoxifica organismul, consumă această băutură pe stomacul gol timp de 7 – 10 zile.
 • Dacă suferi de balonare sau gaze intestinale, bea până la două căni pe zi.
 • Bea lichidul pe stomacul gol cel puțin de 3 ori pe săptămână dacă ai ulcer sau gastrită.

Vrei să prepari și tu acest remediu pentru balonare și flatulență? Dacă ai o digestie lentă sau o greutate la stomac deoarece ai mâncat prea mult, combină aceste ingrediente incredibile și profită de proprietățile lor extraordinare. Consumă băutura de mai sus în mod regulat dacă ai probleme intestinale recurente.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Parle, Milind & , Gurditta. (2011). Basketful benefits of papaya. International Research Journal of Pharmacy. 2. 6-12.
 • Sharma, Priyanka & Kharkwal, Amit & Kharkwal, Harsha & Abdin, M & Varma, Ajit. (2014). A Review on Pharmacological Properties of Aloe vera. International Journal of Pharmaceutical Sciences Review and Research. 29. 31-37.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.