Rețetă de lichior de ouă delicios

19 Februarie, 2021
Lichiorul de ouă este o băutură tipică din Venezuela, care se consumă de Crăciun. Descoperă trei rețete diferite pentru a-l face acasă!

Ai încercat vreodată lichiorul de ouă? Este pur și simplu o încântare pentru papilele gustative! Și cea mai bună parte? Este foarte, foarte ușor de realizat și perfect pentru a-ți surprinde oaspeții. Așadar, îți prezentăm o rețetă de lichior de ouă delicios!

Lichiorul de ouă este o băutură tipică venezueleană care se prepară, în general, de Crăciun. Aroma sa dulce și cremoasă cucerește, de obicei, inimile oricui îl încearcă. Întrucât este o rețetă tradițională transmisă din generație în generație, există foarte multe variații. Citește mai departe pentru a descoperi recomandările noastre!

Rețetă de lichior de ouă delicios

Cană cu băutură de Crăciun
Lichiorul de ouă este o rețetă tradițională de Crăciun.

Pentru a face această rețetă, vei avea nevoie doar de câteva ingrediente și un blender. Crezi sau nu, în doar 10 minute, deliciosul lichior de ouă va fi gata. Desigur, îți recomandăm să îl pui în frigider, deoarece este și mai bun când este rece!

Ingrediente

  • 5 gălbenușuri
  • ¼ cană de rom alb (poți regla cantitatea de alcool după gust) sau rom condimentat
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 1 lingură de extract de vanilie

Instrucțiuni pas cu pas

  • Mai întâi, separă gălbenușurile de albușuri. Pentru a face acest lucru, poți sparge oul de marginea unui castron. Lasă-l să se scurgă. O altă opțiune este utilizarea celor două bucăți de coajă. Pentru a face acest lucru, trece gălbenușul dintr-o parte a cojii în cealaltă, lăsând albușul să se scurgă. Pune deoparte cele 5 gălbenușuri.
  • Pune gălbenușurile în blender și amestecă timp de trei minute. Acest lucru adaugă aer în compoziție.
  • Apoi, adaugă extractul de vanilie, laptele condensat și romul.
  • Amestecă timp de 5 minute.
  • Pune lichiorul de ouă în frigider cel puțin o jumătate de oră.
  • Servește-l într-un pahar cu gheață.

Încearcă și:

Budincă de afine și cacao: un desert sănătos

Punch cremos cu zahăr

 Prepară această versiune a clasicului lichior de ouă cu cremă și zahăr. Dacă îți place lichiorul mai consistent, aceasta este cea mai bună opțiune!

Ingrediente pentru cremă

  • 250 ml lapte
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 1/2 lingură de zahăr
  • 1/2 lingură de extract de vanilie

Ingrediente pentru lichiorul de ouă

  • Crema de mai sus
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 1 cană de rom alb sau rom condimentat

Pregătirea cremei

  • Mai întâi, pune toate ingredientele în blender și amestecă bine.
  • Pune totul într-o cratiță și fierbe amestecul la foc mediu. Este important să amesteci cu o lingură de lemn pentru a evita lipirea.
  • Când începe să fiarbă, așteaptă 1 minut și ia vasul de pe foc.
  • Apoi, lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei.
  • Pune crema în frigider cel puțin două ore.

Pregătirea lichiorului de ouă

  • Pune toate ingredientele (mai puțin crema) în blender și bate-le timp de două minute.
  • Adaugă crema și bate din nou.
  • Servește băutura cu gheață!

Rețetă de lichior de ouă cu lămâie

Rețetă de lichior de ouă cu lămâie
Lămâia oferă o aromă proaspătă amestecului, acesta fiind perfect după mese grele.

Dacă preferi să folosești oul întreg, aceasta rețetă este pentru tine. În acest caz, vei separa gălbenușurile și albușurile, dar vei folosi ambele părți pentru rețetă. Rezultatul? Un lichior de ouă foarte cremos, cu o notă ușoară de citrice.

Ingrediente

  • 2 cutii de lapte condensat
  • 2 ouă și 2 gălbenușuri
  • 1 litru de lapte
  • 1 litru de rom alb sau rom condimentat
  • 2 linguri de extract de vanilie
  • Coajă de lămâie
  • 1/4 linguriță de nucșoară

Pregătire

  • Mai întâi, separă gălbenușurile de albușuri. Pentru această rețetă, vei avea nevoie de 4 gălbenușuri și 2 albușuri.
  • Apoi, bate albușurile spumă.
  • Pune gălbenușurile în blender și amestecă. Adaugă albușurile și amestecă din nou.
  • Adaugă laptele, laptele condensat și extractul de vanilie și bate din nou.
  • După aceea, adaugă coaja de lămâie și nucșoara.
  • În cele din urmă, adaugă romul. Îți recomandăm să-l adaugi încetul cu încetul și să guști pentru a pregăti lichiorul după bunul plac.
  • Răcește băutura în frigider și servește-o cu gheață.

Încearcă și:

Rețetă de pizza napoletană delicioasă

Recomandări generale

  • Cantitatea de alcool depinde de gusturile tale. Te sfătuim să adaugi treptat romul și să testezi lichiorul până când obții gustul potrivit.
  • Romul poate fi alb sau condimentat, ambele variante funcționând excelent în oricare dintre rețete.
  • Lichiorul de ouă este mult mai bun rece, deci nu grăbi procesul. Ține-l în frigider cel puțin o oră.

Sperăm că vei prepara aceste delicioase rețete de lichior de ouă și că vei uimi toți oaspeții la următoarea întrunire la tine acasă!

  • Fundación Española de Nutrición. Huevos. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/huevos.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Limón. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/limon.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Ron. http://fen.org.es/index.php/alimentacion/alimento/ron