Rețetă de macarons Bilbao

29 iulie 2019
Cu toate că se creează adesea confuzie, macarons Bilbao sunt un desert uimitor diferit de clasicele macarons franțuzești sau italiene, deși au în comun anumite ingrediente.

Această rețetă de macarons Bilbao atrage atenția multor persoane deoarece, în ciuda concepției generale, este complet diferită de clasicele macarons pe care le cunoaștem și adorăm cu toții. De fapt, macarons Bilbao sunt un desert foarte celebru în Spania. Descoperă-le și învață să le prepari cu ajutorul următoarei rețete!

Macarons Bilbao sunt un desert dulce consumat de obicei în ziua Sfântului Blasiu de Sebastia. Acestea sunt acompaniate, de obicei, de bomboane din bezea moale pufoasă.

Pe acea dată, în biserica din Bilbao, acolo unde se află moaștele sfântului, sunt sfințite coliere cu chipul acestuia. Legenda spune că, dacă mănânci aceste macarons timp de 9 zile consecutive și porți colierul cu Sfântul Blasiu, vei scăpa de problemele cu gâtul toată iarna.

Rețeta de macarons Bilbao include albușuri de ou, migdale măcinate, scorțișoară și zahăr pudră. Însă nu vei obține clasicele macarons franțuzești sau italiene, ci ceva cu totul diferit!

Dar nu-ți face griji, îți vom prezenta în cele ce urmează și rețeta de macarons clasice franțuzești, astfel încât să le poți prepara pe amândouă și să vezi care îți place mai mult. Citește în continuare pentru a descoperi aceste dulciuri minunate!

Rețetă de macarons Bilbao

Migdale decojite

Nu trebuie să fii neapărat din Spania pentru a prepara și a iubi acest desert. Macarons Bilbao sunt ideale pentru a fi consumate după orice masă de prânz sau cină.

Ingrediente

  • 1 cană de migdale măcinate (150 g)
  • 4 linguri de zahăr (60 g)
  • 1 cană de zahăr pudră (120 g)
  • 3 albușuri de ou
  • 1/2 lingură de scorțișoară măcinată (8 g)
  • 1/2 lingură de suc de lămâie proaspăt stors (8 ml)
  • 1 lingură de unt (20 g)
  • 1 lingură de făină de grâu (15 g)

Mod de preparare

  • Pune migdalele măcinate, scorțișoara și zahărul pudră într-un bol de mărime medie și amestecă.
  • Apoi, adaugă ușor câte un albuș de ou și sucul de lămâie. După ce încorporezi aceste ingrediente, amestecă totul cu un mixer de mână. Aluatul obținut trebuie să fie lipicios, dar să aibă o textură compactă.
  • Ia o tavă și așază pe ea o hârtie de copt unsă cu unt și tapetată cu făină, astfel încât preparatul să nu se lipească în cuptor.
  • Formează bile mici din aluatul obținut.
  • Presară zahărul pe o farfurie și trece fiecare macaron prin acesta. Nu le face prea mari, astfel încât să se poată coace uniform.
  • Înainte de a pune tava în cuptor, turtește puțin bilele. Nu-ți face griji, vor crește din nou în timp ce se coc.
  • Coace macarons la 200°C timp de 10 minute sau până când cresc și devin aurii.
  • La final, scoate macarons din cuptor și lasă-le să se răcească. Servește-le alături de o cafea sau de ceaiul de după-amiază.

Vezi și:

Cum să prepari prăjitura cu iaurt și afine

Rețetă de macarons franțuzești

Rețetă de macarons

Macarons franțuzești sunt prăjiturele colorate ce au în compoziție albușuri de ou, zahăr pudră și migdale măcinate. Sunt confundate ușor cu macarons Bilbao deoarece conțin aceleași ingrediente. Diferența este faptul că macarons franțuzești au și umplutură.

Ingrediente pentru macarons franțuzești

  • 4 albușuri de ou
  • 2 căni de zahăr pudră (240 g)
  • 1 1/2 cană de migdale măcinate (225 g)
  • un praf de sare
  • 2 picături de colorant alimentar

Ingrediente pentru umplutură

  • 2 căni de zahăr pudră (240 g)
  • 1 cană de unt (200 g)
  • 1 lingură de extract de vanilie (15 ml)
  • 2 linguri de frișcă (30 ml)
  • 1 lingură de coajă de lămâie (15 g)
  • 1 lingură de pudră de cacao (15 g)

Cum să faci macarons franțuzești

  • Pentru început, bate bine albușurile, sarea și zahărul pudră într-un bol de dimensiune medie, până obții o spumă fermă.
  • Apoi, adaugă migdalele măcinate și colorantul alimentar preferat (poți sări peste acest pas). Pune aluatul obținut într-o pungă pentru patiserie.
  • Pune hârtie de copt pe o tavă și formează macarons cu ajutorul pungii de patiserie (poș). Lasă suficient spațiu între ele pentru a nu se lipi atunci când se coc.
  • La final, pune-le în cuptor la 200°C timp de 10 minute sau până când devin aurii.
  • Scoate-le din cuptor și lasă-le la răcit în timp ce prepari umplutura.

Îți recomandăm:

Prăjitură preparată la cuptorul cu microunde

Cum să faci umplutura pentru macarons

Cremă pentru rețeta de macarons

  • Mai întâi, bate untul până devine cremos și adaugă zahărul pudră, vanilia și frișca.
  • Apoi, încorporează coaja de lămâie și pudra de cacao.
  • La final, asamblează macarons de parcă ar fi sandvișuri și servește alături de cei dragi.

Încearcă chiar azi aceste delicioase rețete de macarons!