Rețetă de ouă umplute cu puține ingrediente

· 7 mai 2019
Ouăle umplute reprezintă o gustare delicioasă, simplu și rapid de preparat. În plus, acestea pot fi făcute din ingrediente foarte sănătoase și bogate în nutrienți.

Toată lumea are ouă în bucătărie. Acest ingredient are o aromă și o textură minunate, este bogat în proteine și deloc scump. Ouăle sunt versatile, așadar poți prepara o rețetă de ouă umplute oricând, din numai câteva ingrediente pe care le ai la îndemână.

O rețetă de ouă umplute este ideală ca aperitiv, gustare sau chiar cină. Folosind numai câteva ingrediente, poți învăța să prepari ouă umplute delicioase, ce pot fi servite calde sau reci. Acest aliment sănătos este pe placul multora și satisface nevoile nutritive ale tuturor invitaților prezenți la masă.

Să vedem cum se prepară!

Rețetă de ouă umplute

1. Ouă umplute cu roșii coapte și ton

Ouă spălate

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 2 conserve de ton în ulei sau suc propriu
  • 3 linguri de roșii coapte (45 g)
  • 2 linguri de măsline fără sâmburi (30 g)
  • 3 linguri de ardei copți (45 g)
  • Sare și piper (după gust)

Maioneză

  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri de suc de lămâie (30 ml)
  • 1 cană de ulei de floarea soarelui (350 ml)
  • Sare
  • Usturoi pisat

Instrucțiuni

  • Fierbe ouăle într-o oală timp de 10 minute. Apoi, pune-le în apă rece timp de 10 minute și decojește-le.
  • Pune gălbenușul într-un blender sau folosește un mixer. Apoi, adaugă jumătate de cană de ulei, suc de lămâie și sare.
  • Începe să mixezi și adaugă treptat restul de ulei. Când este gata, pune maioneza obținută în frigider.
  • Taie ouăle decojite în jumătate. Separă gălbenușurile și pune-le deoparte.
  • Pune tonul, roșiile coapte, gălbenușurile și măslinele într-un bol și amestecă-le cu un mixer. Scopul este de a crea o pastă, căreia îi poți adăuga și sare și piper (după gust).
  • Umple albușurile fierte cu această pastă.
  • Acoperă pasta cu maioneză și, dacă vrei, adaugă puțin usturoi pisat.
  • Decorează ouăle umplute cu ardei și măsline tăiate fin.

Vezi și:

6 remedii naturiste cu cojile de ouă

2. Ouă umplute gratinate cu șuncă

Rețetă de ouă umplute gratinate

Ingrediente

  • 4 ouă
  • Șuncă (250 g)
  • 1 lingură de muștar (15 ml)
  • 1 lingură de maioneză (15 ml)
  • 3/4 cană de mozzarella (100 g)
  • 1 ceașcă de măsline fără sâmburi (50 g)
  • Oțet
  • Sare
  • Piper

Instrucțiuni

  • Fierbe ouăle într-o oală în care adaugi puțin oțet pentru a le decoji mai ușor. Lasă-le la fiert timp de 12 minute.
  • Pentru umplutură, amestecă într-un bol gălbenușurile fierte, maioneza, muștarul și șunca tăiată fâșii scurte și fine.
  • Amestecă până obții o cremă, căreia îi poți adăuga puțină sare și piper măcinat.
  • Umple albușurile de ou cu acest amestec și acoperă ouăle umplute cu mozzarella rasă.
  • Pune ouăle în cuptor la 180°C timp de 10 minute sau până când se topește brânza. Ai grijă ca aceasta să nu se ardă.
  • Servește această rețetă de ouă umplute gratinate alături de câteva măsline.

3. Ouă umplute cu legume și sos bechamel

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 1/2 ceapă
  • 1 roșie
  • 1/2 vânătă
  • 1/2 ardei roșu
  • 2 borcane de sos bechamel (400 ml)
  • 1/2 cană de brânză rasă (circa 50 g)
  • 3 linguri de ulei de măsline (45 ml)
  • Sare
  • Piper

Instrucțiuni

  • Mai întâi, pornește cuptorul la 190 °C.
  • Taie ceapa, vânăta și ardeiul roșu în bucăți mici.
  • Sotează ceapa și ardeiul într-o tigaie la foc mic, timp de 10 minute. Apoi, adaugă vânăta și gătește totul timp de 5 minute.
  • Adaugă roșia, preferabil dată prin răzătoare. Adaugă sare și piper și gătește încă 20 de minute.
  • Fierbe ouăle timp de 10 minute. Ia-le de pe foc, lasă-le să se răcească și decojește-le.
  • Taie ouăle pe jumătate și amestecă gălbenușurile fierte cu legumele sotate. Apoi, umple albușurile cu amestecul tocmai preparat. Pune-le într-o tavă de copt, acoperă-le cu sos bechamel și presară deasupra brânză din plin.
  • Pune-le la copt timp de 10 minute. Apoi, setează cuptorul pe programul de gratinare și lasă-le încă 5 minute.
  • Servește această rețetă de ouă umplute cu pâine prăjită.

Descoperă mai mult:

7 motive pentru a consuma ouă

4. Rețetă de ouă umplute cu guacamole

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 2 avocado bine copți
  • Sucul a două lămâi
  • 2 roșii coapte
  • 2 cepe mici
  • 1 cățel de usturoi (5 g)
  • 1 lingură de cilantro (15 g)
  • Sare și piper negru

Instrucțiuni

  • Fierbe ouăle în suficientă apă timp de 10 minute.
  • Taie avocado și îndepărtează sâmburii. Cu ajutorul unei linguri, scobește pulpa coaptă și pune-o într-un bol.
  • Adaugă sucul de lămâie pentru a preveni oxidarea pulpei de avocado.
  • Adaugă gălbenușurile și ceapa, usturoiul și roșia tocate mărunt.
  • Amestecă bine ingredientele.
  • Adaugă sare și piper negru după gust.
  • Apoi, umple albușurile fierte cu pasta de guacamole tocmai preparată.
  • Servește preparatul cu nachos și smântână fermentată.

Olsson, V., Håkansson, A., Purhagen, J., & Wendin, K. (2018). The Effect of Emulsion Intensity on Selected Sensory and Instrumental Texture Properties of Full-Fat Mayonnaise. Foods. https://doi.org/10.3390/foods7010009