Logo image
Logo image

4 rețete de lapte vegetal

4 minute
Singurul dezavantaj al laptelui vegetal este faptul că nu ține foarte mult, așa că trebuie consumat în termen de două zile de la preparare. Descoperiți cele mai bune rețete de lapte vegetal!
4 rețete de lapte vegetal
Ultima actualizare: 24 aprilie, 2022

Laptele vegetal este o alternativă sănătoasă la laptele de vacă. Este, fără îndoială, o alegere foarte înțeleaptă, care poate aduce beneficii întregii familii: este digestiv, sărac în grăsimi și hrănitor. Dar, uneori ne este greu să-l găsim în magazine. De aceea, vă propunem o idee excelentă: cele mai bune rețete de lapte vegetal!

Laptele vegetal nu este greu de făcut. Cel mai important lucru, fără îndoială, este să găsiți ingrediente bune, naturale și nemodificate genetic.

Dacă adăugați sau nu zaharuri, depinde de voi. Puteți folosi miere sau stevia. De asemenea, amintiți-vă că trebuie să păstrați laptele vegetal într-o sticlă de sticlă în frigider și să-l consumați în două zile. Mai târziu și își va pierde nutrienții.

Recomandăm: Rețete cu lapte de cocos delicioase și sănătoase

4 rețete de lapte vegetal

  • Rețetă de lapte de ovăz

Some figure

Ingrediente pentru 1 litru de lapte

  • 1 cană de fulgi de ovăz (nu instant)
  • 4 căni de apă, în funcție de cât de gros vreți să fie laptele
  • 6 migdale
  • Scorțișoară măcinată după gust
  • Miere sau stevia

Preparare:

    1. Înmuiați ovăzul și migdalele cu o seară înainte. Lăsați apa să le acopere.
    2. A doua zi, scurgeți bine cele două ingrediente, apoi puneți-le blender.
    3. Adăugați apa. Pentru o consistență medie, puneți 4 căni.
    4. Adăugați scorțișoara și îndulcitorul dorit.
    5. Încercați să faceți toate ingredientele foarte fine și omogene atunci când le procesați în blender, apoi treceți amestecul printr-o strecurătoare. Vă veți bucura de una dintre cele mai bune băuturi vegetale.
    6. Excesul de fulgi de ovăz poate fi folosit pentru a face fursecuri.
  • Rețetă de lapte de soia

Ingrediente pentru 2 litri de lapte

  • 300 g boabe de soia (pe cât posibil fără coajă și nemodificată genetic)
  • 1.5 l de apă

Pregătire

  • Pentru început, spălăm bine soia, aruncând boabele de altă culoare sau cele care sunt sparte.
  • Apoi, punem boabele de soia la macerat timp de 12 ore.
  • O scurgem și o punem în blender (mai întâi fără apă). Trebuie să o procesăm bine, pentru a obține un lapte gros.
  • Adăugăm apa.
  • Apoi, filtram laptele. Avem nevoie de un tifon steril pentru a separa resturile solide de lapte. Este foarte important.
  • Punem laptele într-o cratiță la foc mediu.
  • Când face spumă, luăm vasul de pe foc, apoi îl punem la loc.
  • Trebuie să repetăm această operațiune până când nu mai face spumă (de patru-cinci ori). Odată ce fierbe fără spumă, așteptăm 25 de minute. Soia trebuie gătită bine.
  • La sfârșit, lăsăm laptele să se răcească. Amintiți-vă că laptele vegetal nu poate fi consumat după mai mult de două zile.
  • Rețetă de lapte de orez

Some figure

Ingrediente pentru 2 litri

  • 1 cană de orez
  • 8 căni de apă
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de miere (sau după gust)

Preparare:

  1. Începem prin a fierbe apa. Când clocotește, adăugam orezul. Amestecăm bine.
  2. Reducem focul și lăsăm orezul să fiarbă 2 ore cu oala acoperită. Amestecăm din când în când.
  3. Adăugăm un praf de sare, amestecăm și oprim focul.
  4. După ce se răcește puțin, trecem orezul prin blender. Trebuie să obținem o cremă foarte fină.
  5. Apoi, adăugăm uleiul de floarea soarelui și mierea și continuăm procesarea.
  6. Strecuram amestecul obținut. Tocmai am făcut un lapte cu zero grăsimi!

Citiți mai mult: Diferențele dintre laptele pasteurizat și UHT

  • Rețetă de lapte de nucă

Some figure

Ingrediente pentru 1 litru

  • 1 cană de nuci
  • 4 căni de apă
  • 2 linguri de miere
  • Un praf de scorțișoară pudră

Pregătire

  • Lăsăm nucile să se înmoaie peste noapte.
  • A doua zi dimineața, le scurgem și le punem în blender împreună cu litrul de apă și lingurile de miere și scorțișoara.
  • Amestecăm totul bine până obținem un suc gros și omogen.
  • Apoi, trebuie să-l filtram cu un tifon steril. Presăm amestecul pentru a elibera laptele din nuci. Aceste nuci pot fi folosite ulterior pentru a face fursecuri.
  • Păstrăm laptele de nuci în frigider într-o sticlă de sticlă. Amintiți-vă că trebuie să îl consumați în două zile pentru a nu-și pierde nutrienții.
  • Nutriționiștii îl consideră foarte benefic datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Pregătiți și încercați aceste alternative la laptele de vacă. Proprietățile produsului rezultat depind de ingredientele folosite. Valoarea nutritivă a băuturii depinde de „produsul stors” pentru a o obține și de procentul de apă și zahăr.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.