Semințele de in tratează constipația! - Doza de Sănătate
 

Semințele de in tratează constipația!

Deoarece laxativele pe bază de chimicale pot fi nocive pe termen lung, te sfătuim să profiți de semințele de in pentru a trata constipația.
Semințele de in tratează constipația!
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Iată un mic secret: semințele de in tratează constipația! Majoritatea cazurilor de constipație sunt rezultatul unei diete sărace în fibre. Este foarte important să cunoști care sunt factorii ce îți pot afecta mișcările intestinale. Printre aceștia se pot număra călătoriile, schimbările de program sau de rutină, stresul, etc.

Însă poți îmbunătăți mișcările intestinale într-un mod foarte ușor și perfect natural. Acesta nu îți va afecta organismul așa cum o fac laxativele artificiale.  Nu trebuie decât să reții un lucru: semințele de in tratează constipația.

Motivul pentru care aceste semințe sunt foarte eficace dacă suferi de constipație este faptul că ele conțin mucilagiu. Substanța menționată provine din fibre solubile. Imediat ce o sămânță de in ia contact cu apa, acest mucilagiu este eliberat. Lichidul se îngroașă, devenind vâscos.

Semințele de in tratează constipația acută

Semințele de in tratează constipația. Cum?

Ca să scapi de constipație, poți consuma semințele de in în modul următor: pune o mână de astfel de semințe într-un pahar de apă și lasă-le să elibereze mucilagiul peste noapte. În dimineața următoare, bea apa și semințele, iar problemele tale intestinale se vor rezolva!

Dacă textura apei ți se pare neplăcută, îți recomandăm să amesteci semințele cu lapte, sucuri preparate din diferite fructe sau iaurturi. Poți să le adaugi chiar și în salate. Aceste alimente au un gust destul de bogat, ce va ascunde gustul neplăcut al semințelor de in.

Semințele de in vor elibera mucilagiul imediat ce ajung în zona apoasă a intestinelor tale.

Cum funcționează mucilagiul?

Mucilagiul reprezintă un fel de pastă ce are proprietăți laxative, făcând ca materiile fecale să se miște mai repede prin intestine. Spre deosebire de laxativele artificiale, principalul avantaj al semințelor de in este faptul că acestea nu provoacă  „dependență”. Organismul tău nu se va obișnui să îndeplinească funcția de defecație numai atunci când consumi aceste semințe.

Semințele de in tratează constipația gravă

În plus, fibrele solubile conținute de semințele de in pot reține toxinele aflate în organism. Ele ajută la eliminarea acestora prin fecale mult mai rapid decât dacă acestea ar fi absorbite în intestine, ca de obicei.

Pe lângă toate acestea, semințele de in conțin și numeroase alte componente ce îți pot îmbunătăți sănătatea, cum ar fi acidul alfa-lipoic. Acesta este un acid gras ce aparține grupului de acizi omega-3, ce reduce nivelul de colesterol „rău” din organism. În plus, aceste semințe conțin și luteolină și acid oleic, substanțe cu proprietăți antiinflamatoare.

Semințele de in: anticancerigen natural

Semințele de in tratează constipația și cancerul

Consumul de semințe de in reduce riscul dezvoltării cancerului de sân. Și, dacă alegi să mănânci aceste semințe zilnic, vei scăpa de orice fel de boală inflamatorie (grație cantităților mari de acizi grași omega-3). Sistemul digestiv, cel respirator și cel urinar vor funcționa mult mai bine.

Semințele de in tratează constipația la persoanele alergice

Semințele de in sunt un alimente cu multe proprietăți curative. Așadar, este bine să consumi aceste semințe în mod regulat, nu numai în caz de urgență. Nu uita că organismul tău funcționează asemenea unei mașinării. Niciuna dintre părțile sale nu ar trebui să fie într-o formă proastă dacă vrei ca toate funcțiile sale să fie îndeplinite în mod corespunzător.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • López-Miranda J, Pico C, Rubio MÁ. Consenso sobre las grasas y aceites en la alimentación de la población española adulta. Federación Española de Sociedades de Nutrición Alimentación y Dietética. (2015)
  • Healthline.com What are the Uses and Side Effects of Stimulant Laxatives?
    [Online] Available at: www.healthline.com/health/stimulant-laxatives
  • Healthline.com Top 10 Health Benefits of Flaxseeds [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/benefits-of-flaxseeds
  • Pujiula J, El mucilago de la semilla de Ocimum hasilicum L. Institución Catalana de Historia Natural.
  •  Torregrosa Galera M. Semillas de lino: un aliado en la reducción del riesgo de cáncer de mama. Universitat de les Illes Balears. (2017).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.