Scapi de riduri cu castravete și aloe vera - Doza de Sănătate
 

Scapi de riduri cu castravete și aloe vera

Aceste două ingrediente sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice pentru piele. Castravetele luptă împotriva radicalilor liberi, iar aloe vera stimulează regenerarea țesuturilor.
Scapi de riduri cu castravete și aloe vera
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Acum că suntem mult mai conștienți cu privire la factorii ce afectează sănătatea pielii, s-au descoperit multe produse naturale care te pot ajuta să scapi de riduri. Acestea reduc de asemenea semnele îmbătrânirii și stimulează regenerarea celulelor.

Îmbătrânirea pielii este un proces natural care se desfășoară pe măsura trecerii timpului. Din păcate, stilul de viață modern a accelerat acest proces. Astfel multe persoane își pierd fermitatea pielii mult prea devreme, apărându-le riduri.

Două dintre aceste ingrediente cu proprietăți extraordinare sunt castravetele și gelul de aloe vera. De fapt, ambele sunt încorporate în produse cosmetice care elimină ridurile, tonifică și întineresc pielea.

Însă nu este nevoie să investești sume mari de bani în tratamente costisitoare pentru a beneficia de aceste remedii simple. În articolul de azi îți prezentăm o rețetă specială de gel preparat acasă care combate ridurile și oferă fermitate pielii.

Scapi de riduri cu ajutorul castravetelui

Castravetele este compus din 97% apă și este bogat în nutrienți ce protejează sănătatea întregului organism și a pielii.

De ani buni acest ingredient este adăugat în numeroase tratamente de înfrumusețare, datorită proprietăților sale revigorante și tonice. Acestea ajută la tratarea unor probleme precum pungile de sub ochi sau cearcănele.

În plus, grație conținutului ridicat de apă și vitamina E, castravetele repară, hidratează și protejează celulele pielii.

Această legumă conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi ce îți afectează pielea și provoacă îmbătrânirea prematură prin scăderea producției de colagen și elastină.

Mai mult, castravetele are proprietăți astringente ce ajută la curățarea în profunzime a pielii, reducând în același timp excesul de uleiuri și problemele asociate acestuia, cum ar fi acneea.

Aloe vera: beneficii pentru piele

Aloe vera este un bun remediu pentru riduri

Aloe vera este o plantă extrem de valoroasă în industria cosmetică, datorită conținutului său de nutrienți și a proprietăților sale benefice pentru piele.

În primul rând, aloe are proprietăți astringente care curăță în profunzime pielea, eliminând mizeria acumulată și prevenind astuparea porilor.

În plus, este un produs hidratant natural foarte puternic, ajutând la menținerea elasticității pielii și împiedicând uscarea acesteia.

Cât despre rolul său în prevenirea îmbătrânirii premature, putem menționa că aloe vera întărește abilitatea pielii de a regenera țesuturile, stimulând producția de colagen și fibre elastice, fapt ce te ajută și să scapi de riduri.

Mai mult, această plantă este un antibiotic natural care tratează și previne acneea, ajutând la evitarea apariției cicatricilor care rămân adesea în urma acesteia.

Scapi de riduri cu gel cu castravete și aloe vera

Gelul cu castravete și aloe te scapă de riduri

Acest gel pe bază de castravete și aloe este un tratament anti-îmbătrânire natural care îmbină beneficiile celor două ingrediente pentru a regenera celulele pielii și pentru a te ajuta să scapi de riduri.

Este ușor de preparat și poți să-l adaugi rutinei zilnice de înfrumusețare pentru a preveni sau a scăpa de riduri și de alte semne ale îmbătrânirii.

Ingrediente

 • 1/2 cană de apă distilată
 • 1/2 cană de castravete mărunți cu semințele scoase (50 g)
 • 1/2 cană de gel de aloe vera
 • 1 capsulă de vitamina E (opțional)

Mod de preparare

 • Adaugă apa distilată, bucățile de castravete și gelul de aloe vera într-un blender.
 • Procesează toate ingredientele până obții un amestec fin, apoi adaugă, dacă dorești, capsula de vitamina E.
 • La final, toarnă gelul într-un recipient și depozitează-l în frigider pentru a-i mări perioada de valabilitate.

Mod de utilizare

 • Înainte de culcare, spală-te bine pe față cu apă și săpun delicat.
 • Aplică gelul pe piele cu o pensulă moale și lasă-l să acționeze peste noapte pentru a-i permite să pătrundă în profunzimea pielii și să-și facă efectul în orele tale de odihnă.
 • Dimineață, clătește-te pe față cu apă caldă.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Tanaka, M., Misawa, E., Yamauchi, K., Abe, F., & Ishizaki, C. (2015). Effects of plant sterols derived from Aloe vera gel on human dermal fibroblasts in vitro and on skin condition in Japanese women. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 8, 95-104. doi:10.2147/CCID.S75441
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4345938/
 • Cho, S., Lee, S., Lee, M. J., Lee, D. H., Won, C. H., Kim, S. M., & Chung, J. H. (2009). Dietary Aloe Vera Supplementation Improves Facial Wrinkles and Elasticity and It Increases the Type I Procollagen Gene Expression in Human Skin in vivo. Annals of dermatology, 21(1), 6-11.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2883372/
 • Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 1(4), 118–124.
  http://www.phytojournal.com/vol1Issue4/Issue_nov_2012/17.1.pdf
 • Mukherjee PK. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. DOI:
  10.1016/j.fitote.2012.10.003
 • Nema NK, et al. (2011). Cucumis sativus fruit-potential antioxidant, anti-hyaluronidase, and anti-elastase agent. DOI:
  10.1007/s00403-010-1103-y

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.