Sfaturi pentru întreținerea canapelelor din piele sintetică
 

Sfaturi pentru întreținerea canapelelor din piele sintetică

Cu o cârpă umedă, puțină apă caldă și sfaturile de mai jos, vă puteți întreține corect canapeaua din piele sintetică!
Sfaturi pentru întreținerea canapelelor din piele sintetică

Ultima actualizare: 25 ianuarie, 2023

Pielea lăcuită este un material sintetic ce simulează pielea naturală. Desigur, nu implică rănirea niciunui animal, deoarece este compusă din fibre sintetice, cum ar fi poliesterul sau clorura de polivinil (PVC). Numeroase obiecte sunt tapițate și acoperite cu acest element. Cu doar câteva sfaturi, întreținerea canapelelor din piele sintetică este floare la ureche!

Pielea sintetică este un material cu multe avantaje, inclusiv întreținerea ușoară. Fie pentru curățarea zilnică, fie pentru pete specifice, întreținerea unei canapele din piele sintetică necesită doar o cârpă și apă caldă. Substanțele chimice și expunerea directă la lumina soarelui trebuie evitate.

Ce este pielea sintetică?

Pielea sintetică sau artificială este un material fabricat din fibre și polimeri. Scopul este de a imita pielea naturală, așa că este utilizată pe scară largă pentru tapițerie și elemente haute couture. Se folosește la scaune auto, îmbrăcăminte și tapițerii.

Printre principalele sale avantaje se numără și costul, deoarece este un material sintetic care nu necesită exploatarea animalelor. Fabricarea sa este mult mai ieftină decât prelucrarea pielii naturale. Prin urmare, mobilierul acoperit cu acest material este mult mai accesibil.

Deși există diferite niveluri de calitate, pielea artificială este o imitație excelentă a pielii naturale. Unele modele sunt greu de distins de pielea originală. Este foarte ușor de îngrijit și are o rezistență bună la abraziune, zgârieturi, și alte daune cauzate de utilizarea de zi cu zi.

Finisaje

Pielea sintetică este o imitație de piele naturală, așa că există diferite variante:

  • Piele elastică: este folosită pentru articole de îmbrăcăminte strâmte, cum ar fi colanții.
  • Animal print: se folosește în modă.
  • Aspect metalizat: este un model care caută să simuleze griul metalic.
Femeie care se ocupă de întreținerea canapelelor din piele sintetică
Tapițeria din piele este mai scumpă și necesită o îngrijire mai amănunțită pentru a nu se deteriora în timp.

Sfaturi pentru întreținerea canapelelor din piele sintetică

Unul dintre domeniile în care pielea sintetică este frecvent utilizată este fabricarea de mobilier. Pielea artificială poate fi găsită în tapițeria scaunelor, a fotoliilor și a canapelelor. Pe lângă faptul că este economică, este ușor de îngrijit.

Calitatea contează

Deși este un material care imită pielea naturală, calitatea pielii artificiale nu trebuie neglijată. Pielea de calitate inferioară tinde să se rupă mai repede, iar durabilitatea ei este redusă.

Acționați rapid

Un aspect fundamental este eliminarea imediată a petelor. Dacă produsele scurse sunt îndepărtate instantaneu, pielea se curăță ușor. Atunci când pătrund mai adânc în material, pot fi dificil de îndepărtat.

Folosiți o cârpă umedă

Cheia pentru întreținerea unei canapele din piele este să folosiți cele mai simple produse: apă caldă și o cârpă moale. Dacă abordați petele rapid, aceste elemente sunt suficiente.

Aveți grijă de strălucire

Cea mai importantă strategie pentru menținerea strălucirii este evitarea aplicării substanțelor chimice pe pielea artificială. Terebentina, alcoolul, degresanții universali și înălbitorul trebuie să stea departe de această tapițerie.

Alt tip de mobilier acoperit cu piele artificială

Procedurile de curățare sunt similare pentru orice tapițerie din piele artificială. Există anumite pete complexe pentru care trebuie folosit puțin alcool. Acestea sunt cele produse de roșii, sucuri, ciocolată și cerneală.

Dacă petele sunt greu de îndepărtat, folosiți un tampon de vată înmuiat în alcool. Nu frecați frecați energic. Uscați imediat cu o cârpă.

Alte produse mai puțin corozive care pot fi aplicate pentru petele complexe sunt demachiantul, săpunul neutru, argila și oțetul alb. Amestecați cu apă caldă și eliminați resturile cu o cârpă uscată.

Ce facem cu canapele din piele naturală?

Canapelele din piele naturală au un proces de curățare similar cu canapelele din piele artificială. Țineți-le departe de razele soarelui, eliminați des praful și îndepărtați petele cu o cârpă umedă.

Menținerea strălucirii pielii necesită aplicarea unor creme speciale, care hrănesc și hidratează suprafața.

Spirt pentru curățare
Alcoolul nu poate intra mult timp în contact cu pielea, deoarece o poate distruge.

Dușmani în întreținerea unei canapele din piele

Există două aspecte fundamentale care trebuie evitate pentru a prelungi durata de viață a unei canapele din piele sintetică. Pe de o parte, trebuie acordată atenție luminii solare, deoarece aceasta distruge materialul. Razele UV usucă fibrele, ceea ce face ca pielea artificială să își piardă elasticitatea.

Celălalt aspect care trebuie evitat este excesul de umiditate, problemă care accelerează deteriorarea pielii. Umiditatea duce la descompunerea materialului și îi conferă un aspect uzat.

Întreținerea unei canapele din piele deteriorate

Există câteva produse eficiente pentru a repara o canapea din piele: de exemplu, plasturii. Plasturii sunt un articol care acoperă găurile sau petele. Pentru rupturi mai mari, există o pastă care poate acoperi zona de piele artificială uzată. De asemenea, există vopsea reparatoare, care redă culoarea și strălucirea.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.