Sfaturi pentru mersul prima dată la spa - Doza de Sănătate
 

Sfaturi pentru mersul prima dată la spa

Prima dată la spa poate fi un motiv de stres, chiar dacă ar trebui să fie un loc de relaxare. Cu toate acestea, experiența îți va îmbunătăți sănătatea fizică și emoțională.
Sfaturi pentru mersul prima dată la spa

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Articolul de astăzi îți va explica ce ar trebui să iei în considerare când mergi pentru prima dată la spa. Aceste locuri oferă tratamente, terapii și diverse activități, iar scopul este de a te ajuta să te relaxezi. Sunt destul de populare datorită efectelor pozitive pe care le au asupra vieții de zi cu zi pline de stres.

Cuvântul „spa” provine de la numele unui oraș belgian cunoscut pentru apele sale termale încă din epoca romană.

Vei merge pentru prima dată la spa? Atunci citește acest articol! Conține câteva sfaturi pentru a face această experiență plăcută, îndeplinindu-ți toate așteptările. În primul rând, există multe motive pentru o evadare la cel mai apropiat centru spa local. Cel mai important este să te simți mai bine atât fizic, cât și mintal. Hai să aruncăm o privire!

Motive pentru a merge prima dată la spa

Ai deja un motiv valid pentru a merge la spa dacă stresul îți afectează sănătatea. Cu toate acestea, este posibil să nu știi multe lucruri despre aceste locuri și beneficiile lor. Următoarele rânduri te pot convinge să programezi o ședință chiar acum. Timpul petrecut pentru tine nu este niciodată irosit!

Îmbunătățește sănătatea mintală

Stresul este una dintre bolile care afectează cel mai mult oamenii din cauza agitației constante a vieții de zi cu zi. Consecințele fatale ale nivelurilor ridicate de anxietate nu sunt un secret. Petrece ceva timp uitând de tot ceea ce te înconjoară, în timp ce te relaxezi la spa. Concentrează-ți energiile asupra corpului și vei vedea schimbările pozitive.

Optimizează sănătatea fizică

Diferitele terapii și tratamente oferite în aceste locuri îți permit să optimizezi relaxarea musculară. Acest lucru reduce durerile de spate, gât și membre.

Ajută în problemele pielii

De parcă nu ai avea suficiente motive pentru a merge la un centru spa, acest lucru îți va îmbunătăți și aspectul fizic. Toate tehnicile utilizate în aceste locuri îți îmbunătățesc interiorul, dar ajută și la îmbunătățirea aspectului pielii. Acest lucru se datorează faptului că poți alege tratamente precum:

 • Exfoliere profundă
 • Curățarea feței
 • Hidratarea mâinilor și a picioarelor
 • Carboxiterapie
 • Radiofrecvență
 • Ozonoterapie
 • Ultra-cavitație

Pe lângă relaxare, vei realiza curând că vrei să te întorci la spa. De fapt, acest tip de răsfăț îți va îmbunătăți stima de sine.

Persoanp care se află prima dată la spa
Unele spa-uri oferă tratamente de cavitație și ultra-cavitație coroborate cu alte abordări estetice.

Sfaturi pentru mersul prima dată la spa

Este prima dată când mergi la spa și nu știi ce ar trebui să faci. Nu-ți face griji, urmează sfaturile experților în domeniu! De exemplu, Janet Brice, directorul de conținut al The Spa Traveller, ne recomandă să examinăm întotdeauna tratamentele oferite și să le selectăm pe cel care se potrivesc nevoilor noastre.

Sarcină sau boli

Nu trebuie să mergi la spa dacă ești gravidă. Discută în prealabil cu un ginecolog. În mod similar, bolile cronice, cum ar fi problemele cardiovasculare sau febra, prezintă un risc ridicat. În oricare dintre aceste cazuri, îți recomandăm să întrebi centrul spa despre orice contraindicație a tratamentelor pe care le oferă.

Deconectare totală

Ești dispusă să te deconectezi de la lume când te afli la spa? Nu vei obține efectul relaxant al tehnicilor sau al tratamentelor oferite acolo dacă nu faci acest lucru. Acesta este motivul pentru care trebuie să-ți închizi telefonul, să uiți de ceas și să te concentrezi asupra experienței. A te bucura de timp liber doar pentru tine îți va îmbunătăți atât sănătatea fizică, cât și sănătatea emoțională.

Nu purta bijuterii

Lasă acasă orice bijuterii sau accesorii precum colierele, brățările sau cerceii. Dacă uiți să-ți lași obiectele acasă, întreabă la recepție unde le poți depozita. Îți recomandăm să-ți prinzi părul dacă este lung, deoarece acest lucru va facilita aplicarea tehnicii corecte a tratamentelor. Ca sfat suplimentar, nu merge la spa imediat după ce ai mâncat.

Poartă haine confortabile

Ok, deci cum să te îmbraci la un centru spa pentru prima dată? Ei bine, răspunsul corect este îmbrăcămintea confortabilă. Este posibil să trebuiască să te dezbraci complet. Este o cerință obligatorie pentru unele tipuri de tratamente, deci depinde de ceea ce ai ales. După cum poți vedea, trebuie să te îmbraci confortabil; nu numai pentru tine, ci și pentru persoana care urmează să te asiste. Poartă sandale sau papuci de cauciuc.

Punctualitate

Trebuie să ajungi la timp la programare, deoarece orice întârziere dă peste cap agenda angajaților. Încearcă să ajungi cu 15 minute înainte de programare. Poți face un duș rapid înainte dacă vrei.

Lucruri pe care să le iei cu tine prima dată la spa

Majoritatea spa-urilor oferă prosoape, geluri dezinfectante și șampon, dar este posibil să vrei să ai la îndemână propria geantă de toaletă. Unele spa-uri recomandă aducerea de articole care te vor ajuta să atingi nivelul maxim de relaxare, cum ar fi cartea preferată. Ia cu tine tot ceea ce ai nevoie pentru îngrijire. Iată o listă de lucruri pe care trebuie să le ai în geanta de toaletă:

 • Un prosop din microfibră. Acest material se usucă mult mai repede și nu se udă prea mult.
 • Costumele de baie nu sunt obligatorii, dar le poți purta la spa dacă vrei.
 • O cască de duș sau un elastic de păr dacă nu vrei să-ți uzi sau deteriorezi podoaba capilară. Unele spa-uri oferă protecții de unică folosință, dar le poți aduce pe ale tale dacă te simți mai confortabil.
 • Ia cu tine papuci, dar asigură-te că sunt fabricați dintr-un material antiderapant care nu absoarbe apa.
 • Un schimb de haine te va ajuta să eviți purtatul hainelor umede.
 • Obiecte personale, cum ar fi deodorantul, șamponul, produsele cosmetice, machiajul și loțiunile.
Trusă cu produse de toaletă
Ia cu tine la spa o geantă de toaletă cu elementele de bază.

Prima dată la spa trebuie să fie o experiență plăcută

Fii respectuoasă cu ceilalți vizitatori, cu personalul și cu facilitățile. Adoptă un ton adecvat, fă duș înainte de a intra în zonele comune și fii discretă în zona de vestiare. Toate acestea sunt reguli esențiale pentru o experiență satisfăcătoare.

Așteaptă indicațiile terapeuților cu privire la fiecare tratament și menționează orice leziune a pielii sau zonă sensibilă. Cel mai important, relaxează-te și profită la maxim de avantajele pe care le oferă acest tip de loc.

În cele din urmă, nu fi timidă sau rușinată – ești în mâinile unor profesioniști instruiți obișnuiți și dispuși să lucreze cu tot felul de oameni și să aibă grijă de ei. Bucură-te de experiență!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.