Sfecla roșie și melasa: un remediu pentru chisturile ovariene
 

Sfecla roșie și melasa: un remediu pentru chisturile ovariene

Datorită proprietăților ingredientelor sale, acest remediu cu sfeclă și melasă poate fi de mare ajutor pentru combaterea chisturilor ovariene, precum și pentru prevenirea apariției acestora.
Sfecla roșie și melasa: un remediu pentru chisturile ovariene
Maricela Jiménez López

Scris și verificat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 15 decembrie, 2021

Multe femei suferă de chisturi ovariene. Este important să le eliminați pentru a preveni alte probleme de sănătate. Prin urmare, la cea mai mică suspiciune, nu trebuie să ezitați să mergeți la un specialist. Descoperiți mai jos cum un remediu simplu pe bază de sfeclă și melasă vă poate ajuta să tratați chisturile ovariene pentru totdeauna.

Ce sunt chisturile ovariene?

Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie afirmă că atât femeile tinere, cât și cele în vârstă pot avea chisturi ovariene. Deși în unele cazuri nu este o problemă serioasă, adevărul este că trebuie întotdeauna să le tratăm corespunzător.

Acestea sunt unele dintre cele mai comune simptome ale acestor tipuri de chisturilor ovariene:

 • Nereguli în ciclul menstrual, mai ales când este prea lung
 • Senzație de presiune în pelvis
 • Durere în abdomenul inferior

În unele cazuri, aceste simptome principale pot fi însoțite de probleme la urinare, creștere în greutate sau sensibilitate a sânilor. Dacă aveți dubii, vă recomandăm o vizită la ginecolog.

Medic care prescrie un remediu pentru chisturile ovariene

Alimente benefice

Există două alimente foarte sănătoase și benefice pentru prevenirea și tratarea chisturilor ovariene. Ambele au proprietăți foarte puternice pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi și la reducerea proceselor inflamatorii.

În plus, aceste două alimente sunt esențiale datorită cantității mari de nutrienți. În acest fel, putem evita deficitele nutriționale și putem întări sistemul imunitar pentru a preveni apariția chisturilor.

Sfeclă

Sfecla este o legumă cu o culoare violet caracteristică și un gust dulce. Este un aliment medicinal care ne poate ajuta să tratăm multe dezechilibre în mod natural. Potrivit revistei Prevention, este foarte potrivită pentru toate acele boli care afectează sângele. De exemplu: anemie, colesterol ridicat, hipertensiune arterială sau circulație deficitară.

Sfecla roșie poate fi eficienta în prevenirea și tratarea chisturilor ovariene datorita proprietăților pigmenților săi. Aceștia au virtuți antioxidante, antiinflamatorii și chimiopreventive.

Melasă

Melasa este un lichid închis la culoare, gros și dulce, care se obține din procesul de fabricare a zahărului din trestie. Datorită conținutului său de nutrienți, se crede că acest aliment este mult mai sănătos decât zahărul alb sau îndulcitorii chimici. În plus, are o aromă foarte intensă și deosebită, asemănătoare lemnului dulce.

La nivel medicinal, revista Prevention explica că nutrienții săi, precum și conținutul ridicat de aminoacizi și acid linoleic, au o puternică putere antitumorală. Din acest motiv, melasa este un remediu tradițional pentru prevenirea chisturilor ovariene și una dintre cele mai bune modalități de a ne îndulci mâncărurile.

Remediu pentru chisturile ovariene cu sfeclă roșie și melasă

Ingrediente

 • 7 sfecle medii
 • 2 pahare de melasă (480 g)
Suc de sfeclă și morcovi

 

Ce ar trebui să faceți?

Pentru a pregăti acest remediu pentru chisturile ovariene, veți urma acești pași:

 • Mai întâi, spălați bine sfecla și curățați-o de coajă.
 • Apoi, extrageți sucul și strecurați fibrele.
 • Puteți adăuga 3 sau 4 frunze de sfeclă.
 • Amestecați sucul cu melasa și păstrați totul într-un borcan.
 • Agitați bine înainte de consum.
 • Păstrați în frigider.

Cum se consumă?

Vom consuma o cană mică (100 ml) din acest remediu după cum urmează:

 • Cu cel puțin o jumătate de oră înainte de micul dejun
 • Cu o jumătate de oră înainte de prânz
 • Cu jumătate de oră înainte de cină

Se recomandă menținerea acestui tratament pentru chisturile ovariene timp de 2 luni. Este un remediu foarte eficient, dar trebuie să avem răbdare. Înainte de a începe acest tratament, consultați medicul pentru mai multe informații și sfaturile importante.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Alfredo Entrala Bueno. Vitaminas: aspectos prácticos en medicina. Ediciones Díaz de Santos, 1995.
 • Prevention Magazine Health Books. Prevention’s Healing with Vitamins: The Most Effective Vitamin and Mineral Treatments for Everyday Health Problems and Serious Disease. Rodale, 1999.
 • Mario R. Garcia Palmieri. Lo Que Debes Saber Sobre Tu Salud. La Editorial, UPR, 2000.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.