Simptomele unei infecții la ficat

Pentru a avea un ficat detoxifiat, trebuie să creșteți consumul de lichide, cum ar fi sucurile naturale sau smoothie-urile din legume, care vă oferă vitamine și minerale. În plus, ar trebui să mâncați mai multe fibre și să evitați produsele cu grăsime.

Hepatomegalia sau ficatul inflamat este o boală pe care nu trebuie să o ignorați. Ea apare atunci când acest organ vital suferă de o infecție și crește în dimensiuni, producând simptome pe care ar trebui să le puteți recunoaște. În acest articol, dorim să vă oferim informații pentru a putea avea grijă de ficat. Iată despre ce este vorba:

De ce apare inflamația la ficat?

După cum știți, un ficat sănătos realizează câteva funcții de bază, esențiale pentru organismul nostru. El sintetizează vitaminele, elimină toxinele, filtrează și elimină elementele dăunătoare, reglează nivelul aminoacizilor și al grăsimilor din corp. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru a asigura funcționarea corespunzătoare a organismului, astfel încât să vă puteți bucura de o viață sănătoasă.

Dar, uneori, tocmai din cauza complexității funcțiilor, pot apărea probleme la nivelul ficatului.

Inflamația poate apărea la ficat din cauza contractării unor viruși sau bacterii. Alteori, poate fi provocată de o alimentație proastă cu exces de grăsimi, alcool și alimente procesate sau de un consum exagerat de medicamente. Toate acestea pot provoca hepatomegalie.

Ficat inflamat – simptome

Durere de ficat

1. Simptome de gripă

Așa este, în primele zile în care apare inflamația la ficat, se întâmplă să simțiți aceleași simptome ca atunci când aveți gripă. Extenuare fizică, febră ușoară, dureri musculare, senzație de vomă… Dar, o dată cu trecerea timpului, starea nu se ameliorează, din contră, vă simțiți mai rău.

2. Abdomen mărit

Fiind vorba de o inflamație, se întâmplă să observați că aveți abdomenul mai umflat și mai rigid. Simțiți o durere în zona abdominală și, de fiecare dată când terminați de mâncat, aveți o senzație neplăcută, de preaplin. Este posibil să aveți și senzație de greață și o digestie mai lentă.

3. Probleme intestinale

Puteți verifica un alt indiciu ce apare frecvent în cazul unui ficat inflamat atunci când mergeți la toaletă și observați că scaunul și-a schimbat culoarea, devenind mai deschis la culoare. Acest lucru este provocat de un virus. În ceea ce privește urina, doctorii susțin că este posibil să observați că are o culoare mai închisă.

4. Gust neplăcut în gură

Este posibil să simțiți un gust metalic sau amar în gură. Nu mai puteți percepe gustul natural al mâncărurilor și, dintr-odată, orice mâncați, vă provoacă un gust neplăcut pe cerul gurii. Din această cauză, nu mai aveți poftă de mâncare. Mai mult, veți observa că respirația dumneavoastră este urât mirositoare și aveți gura uscată. Acestea sunt simptomele caracteristice.

5. Durere și disconfort

Pe lângă oboseala de care am mai vorbit, se întâmplă să simțiți o durere supărătoare sub coaste. Este ca și cum ați avea o farfurie fierbinte pe abdomen. Apare senzația de oboseală, vă este somn și nu mai aveți chef să faceți nimic.

6. Culoarea pielii

Unul dintre simptomele ce trebuie să vă alarmeze imediat este culoarea pielii sau a ochilor, ce capătă brusc o nuanță gălbuie. Acesta este icterul și reprezintă un semn clar că ficatul este bolnav. Trebuie să mergeți imediat la doctor.

Ce teste trebuie să faceți pentru a afla dacă aveți ficatul inflamat?

Mergeți la doctir dacă aveți o durere de ficat

Nu vă îngrijorați, majoritatea problemelor la ficat se pot trata și vă puteți vindeca. În mod normal, primul lucru pe care îl va face doctorul este să vă examineze abdomenul pentru a vedea cat de mărit este.

Apoi, vă va recomanda să faceți o radiografie abdominală pentru a vedea dacă aveți ficatul inflamat. Va fi nevoie și de o ecografie, un test care nu produce nici durere, nici disconfort. Ultimul lucru pe care îl puteți face ca să obțineți un diagnostic clar este un RMN la ficat. Pentru acest test vi se va injecta un colorant. Dar, așa cum am mai spus, nu vă faceți griji. În zilele noastre, doctorii cunosc multe tratamente pentru a vă scăpa de infecția la ficat.

Sfaturi pentru tratarea unui ficat inflamat

Păpădie, ideală pentru ficat

În afară de tratamentul pe care vi-l prescriu medicii, puteți urma și aceste sfaturi simple ce vă vor ajuta să aveți din nou un ficat sănătos. Țineți cont de următoarele:

  • Mâncați mai multe fibre, consumați mai multe fructe, sucuri naturale și smoothie-uri de legume. Evitați carnea roșie, grăsimile și mâncărurile ce conțin prea multe condimente sau aditivi.
  • Infuzie de armurariu: puține plante medicinale sunt atât de potrivite pentru ficat așa cum este armurariul. El vindecă, detoxifiază, regenerează celulele și reduce inflamația. Îl puteți cumpăra din magazinele cu produse naturiste, atât sub formă de capsule, cât și ca pliculețe de ceai, pregătite pentru infuzie. Beți în fiecare zi și vă veți simți mai bine.
  • Ceai verde: știți deja că ceaiul verde are proprietăți incredibile pentru organism. El ajută digestia, este diuretic, antiinflamator, bogat în antioxidanți și foarte bun pentru a fi consumat în fiecare după-amiază. Nu ratați această șansă!
  • Păpădie: Nu-i așa că aveți deja acasă? Este una dintre plantele esențiale pentru detoxifierea ficatului; este ca un balsam pe care acest organ va fi recunoscător să-l primească în fiecare zi, după masa de prânz. Nu ezitați, acesta este un remediu ușor de preparat, care vă va face mult bine.
Te-ar mai putea interesa