Trei remedii naturiste pentru varice - Doza de Sănătate
 

Trei remedii naturiste pentru varice

Venele varicoase pot cauza o mulțime de probleme dacă sunt lăsate netratate, de la un aspect neplăcut al pielii, până la crampe şi vânătăi.
Trei remedii naturiste pentru varice
Alejandro Duarte

Verificat și aprobat de biotehnologul Alejandro Duarte.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Cât de des te gândeşti la picioarele tale? Nu este ceva neobişnuit să te trezeşti într-o bună zi cu vene varicoase. Pot apărea chiar şi în partea din faţă a picioarelor. Dacă ai observat că venele varicoase încep să devină o problemă, este timpul să folosești aceste remedii naturiste pentru varice.

Ce sunt venele varicoase?

Medic care vorbește despre remedii naturiste pentru varice

Înainte să discutăm despre remedii naturiste împotriva varicelor, este important să cunoaştem natura lor. Venele varicoase sunt vase de sânge dilatate, care au culoare roşie sau albastră. Pot apărea pe zone foarte mici, dar şi pe zone mai întinse.

Din cauza modului în care arată, venele varicoase sunt cunoscute şi ca vene în pânză de păianjen. Apar adesea de-a lungul lateralelor picioarelor şi gambelor. Pot apărea chiar şi pe faţă.

În mod normal, varicele nu sunt însoţite de niciun simptom şi nu afectează sănătatea. Dar, dacă sunt foarte mari sau numeroase, poți experimenta o senzaţie de mâncărime şi arsură.

Din ce cauză apar varicele?

Apariţia venelor varicoase depinde foarte mult de predispoziţia genetică, dar poţi lua anumite măsuri pentru a reduce riscul apariției acestora.

Factorii de care trebuie să ții cont sunt:

 • Greutatea peste medie şi lipsa efectuării de exerciţii fizice
 • Obezitatea
 • Administrarea de contraceptive orale
 • Problemele de  coagulare a sângelui
 • Purtatul hainelor prea strâmte
 • Problemele de circulaţie a sângelui

Ținând cont de aceste aspecte, îți vom prezenta câteva remedii naturiste pentru varice.

Remedii naturiste pentru varice

1. Practică exerciţii fizice care să îmbunătăţească circulaţia la nivelul picioarelor

Sport și remedii naturiste pentru varice

Menţinerea unei circulaţii adecvate a sângelui la nivelul picioarelor prin intermediul exerciţiilor fizice uşoare este primul şi cel mai simplu remediu naturist pentru tratarea varicelor şi a vânătăilor. Practică exerciţii fizice de intensitate scăzută.

Dacă nu ştii cu ce să începi, încearcă următoarele:

 • Scoate-ţi câinele la plimbare dimineaţa şi seara.
 • Pedalează 25 de minute.
 • Fă curat în casă sau în curte.
 • Urcă şi coboară scările dimineaţa şi după-amiaza.

Aceste exerciţii te vor ajuta să scapi de varice și să ai o stare de sănătate mai bună.

Îţi recomandăm să citesti:

8 exercitii pentru a trata varicele

2. Poartă dresuri de compresie

Femeie care poartă tocuri

Dacă varicele sunt foarte vizibile, încearcă acest truc.

Dresurile de compresie îmbunătăţesc circulaţia sângelui deoarece păstrează forma naturală a picioarelor şi le oferă susţinere. Le găseşti în orice supermarket mare, pe trei nivele de compresie: ridicat, mediu şi scăzut. Ia în considerare următoarele aspecte atunci când alegi perechea potrivită:

 • Compresie scăzută: Dresurile cu compresie scăzută sunt perfecte dacă venele varicoase sunt subțiri şi puţine. Sunt similare cu dresurile obişnuite. Le poţi purta pentru câteva ore sau pe toată durata zilei, în funcţie de preferinţe.
 • Compresie medie: Aceasta este alegerea ideală dacă venele varicoase nu sunt foarte mari, dar sunt vizibile. Poartă-le pentru măcar 6 ore, în special atunci când stai foarte mult în picioare sau când nu faci deloc efort fizic.
 • Compresie ridicată: Dresurile cu compresie ridicată sunt recomandate atunci când venele varicoase sunt foarte vizibile şi apar vânătăi. Trebuie purtate cât se poate de mult de-a lungul zilei.

Este posibil ca în primele zile să te simţi incomod, mai ales dacă optezi pentru dresurile cu compresie ridicată. Pentru început, poţi încerca să le foloseşti doar pentru câteva ore, apoi să măreşti treptat perioada de timp în care le porţi, până ajungi să te simţi comfortabil.

Nu ai nevoie de prescripție ca să cumperi aceste dresuri de compresie şi le poţi spăla ca pe orice altă pereche. Cel mai bine este să le speli manual, cu săpun delicat. Sunt puţin mai scumpe decât dresurile simple, dar sunt rezistente și eficiente.

Dacă nu vrei să cumperi dresuri compresive, dar vrei să experimentezi un efect asemănător, încearcă să îţi împachetezi picioarele. Această metodă nu este la fel de practică sau confortabilă, dar este mai ieftină.

3. Ridică picioarele

Ridicarea picioarelor pe perete

O altă cale de a stimula circulaţia la nivelul picioarelor este ridicarea acestora pentru câteva minute. Pentru a le ridica:

 • Stai întinsă în pat şi sprijină-ți picioarele pe un perete sau ridică-le pe două, trei perne.
 • Întinde-te pe spate într-un fotoliu rabatabil şi sprijină-ţi picioarele pe braţele sale.
 • Stai jos pe podea şi pune-ţi picioarele pe un scaun.

Ține picioarele ridicate pentru maxim 20 de minute, apoi coboară-le încet. Nu dormi niciodată în această poziţie deoarece, atunci când laşi picioarele jos, poți experimenta un anumit grad de durere din cauza sângelui care circulă în jos, către picioare.

Încercă acest exercițiu simplu măcar o dată pe zi. Dacă ai vene varicoase mari, ridică picioarele de cel puțin trei ori pe zi.

Ce părere ai despre aceste remedii naturiste pentru varice? Pune-le în practică, iar picioarele tale îşi vor recăpăta aspectul plăcut fără prea multe bătăi de cap.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.