Truc japonez pentru eliminarea stresului

1 februarie 2019
Persoanele care se confruntă cu efectele stresului deseori au dificultăți în a-și îndeplini obiectivele zilnice. De asemenea, sunt mai vulnerabile diverselor probleme de sănătate, atât fizice cât și psihice. Din acest motiv, este important să învățăm cum putem controla stresul.

Stresul este o problemă cu care mulți dintre noi ne confruntăm în fiecare zi. Pentru a evita așa ceva, astăzi îți vom prezenta un truc japonez pentru eliminarea stresului, care te va ajuta să ameliorezi durerea fizică și emoțională pe care acesta le provoacă.

Persoanele care se confruntă cu efectele stresului deseori au dificultăți în a-și îndeplini obiectivele zilnice. De asemenea, sunt mai vulnerabile diverselor probleme de sănătate, atât fizice cât și psihice. Din acest motiv, este important să învățăm cum putem controla stresul.

Există mai multe modalități pentru a combate stresul din timp. Dacă nu învățăm să profităm de ele, această problemă ar putea deveni una cronică. Aceasta presupune că va trebui să apelăm la ajutorul psihologilor sau să luăm medicamente.

Truc japonez pentru eliminarea stresului

Înainte să începem, trebuie să te atenționăm că fiecare dintre degetele de la mâini este asociat cu o anumită stare emoțională sau atitudine. Pentru a pune în aplicare metoda de relaxare japoneză, va trebui să-ți folosești una din mâini pentru a aplica presiune asupra degetelor mâinii opuse.

Dacă vrei să combați o anumită emoție, presiunea pe care o aplici trebuie concentrată asupra unui deget anume. Cu fiecare puls de presiune nou, o să simți cum starea de spirit ți se îmbunătățește. Iată ce stări emoționale sunt asociate cu fiecare deget în parte:

  • Degetul mare: ajută la combaterea grijilor și anxietății.
  • Arătătorul: Ajută la combaterea fricii.
  • Degetul mijlociu: Ajută controlarea furiei și indignării.
  • Inelarul: Acest deget este asociat cu tristețea și depresia; aplicând presiune asupra lui, vei deveni mai hotărât.
  • Degetul mic: Ajută la ameliorarea anxietății și îți sporește optimismul.

Acest truc japonez pentru eliminarea stresului este bazat pe concepte ale medicinei tradiționale. Acestea sunt integrate într-un exercițiu foarte simplu, pe care oricine îl poate pune în aplicare chiar la el acasă.

Te-ar putea interesa și:

6 modalități de a gestiona stresul și anxietatea

Dacă vei încerca acest truc japonez pentru eliminarea stresului, o să te echilibrezi la nivel psihic, fizic și chiar spiritual. Metoda de relaxare japoneză este o formă de autocunoaștere, relaxare și armonizare a trupului și minții.

Alte soluții naturiste pentru a combate stresul

Truc japonez pentru eliminarea stresului și alte metode naturiste

Pe lângă metoda de relaxare japoneză pe care tocmai ți-am prezentat-o, există numeroase alte trucuri pe care le poți încerca dacă stresul îți dă de furcă. Iată câteva dintre acestea:

Respiră!

Numeroase studii au demonstrat că atunci când respirăm profund, nivelul de cortizol din organismul nostru scade, ceea ce provoacă și o scădere a nivelului nostru de stres și anxietate.

Încearcă aromaterapia!

Aromaterapia este un alt truc natural excelent pentru a combate stresul și a scăpa de orice emoție negativă care te deranjează. Miresme cum ar fi levănțica, maghiranul, lămâița, portocala sau mușețelul sunt foarte utile în acest sens.

Bea ceai!

Consumul de ceai este o modalitate bună pentru a profita de abilitățile curative ale diverselor plante disponibile pe piață, inclusiv în ceea ce privește combaterea stresului, depresiei și a anxietății.

Te-ar putea interesa și:

Care este legătura dintre stres și hipertiroidism?

Infuziile de levănțică, balsam de lămâie, lămâiță, tei, rădăcină de valeriană, mușețel sau floarea pasiunii sunt remedii excelente pentru a ameliora stresul, depresia, furia, anxietatea, insomnia și alte emoții negative.

Râzi!

Râsul este fără doar și poate unul din cele mai bune remedii pentru stres. Mai multe studii au demonstrat că atunci când râdem, ne scade nivelul de hormoni și compuși care provoacă stresul și anxietatea.

În plus, un studiu recent sugerează că râsul poate avea un efect calmant asemănător aspirinei.

Exersează-ți viziunea!

Stresul ne poate afecta vederea și provoca dureri de cap cumplite. Pentru a evita să ne obosim ochii, este foarte important să ne relaxăm vederea din când în când.

Oprește calculatorul și concentrează-ți ochii asupra unui obiect mai îndepărtat, cum ar fi un copac sau o poză, timp de 30 de secunde, iar apoi clipește de câteva ori. Repetă acest exercițiu de mai multe ori în decursul zilei.

  • Meadows, J. (2017). Stress. In Spirit and Capital in an Age of Inequality. https://doi.org/10.4324/9781315413532
  • Grippo, A. J., & Johnson, A. K. (2009). Stress, depression and cardiovascular dysregulation: A review of neurobiological mechanisms and the integration of research from preclinical disease models. Stress. https://doi.org/10.1080/10253890802046281
  • Chrousos, G. P. (2009). Stress and disorders of the stress system. Nature Reviews Endocrinology. https://doi.org/10.1038/nrendo.2009.106