Trucuri pentru întinerirea ochilor - Doza de Sănătate
 

Trucuri pentru întinerirea ochilor

Multe femei își doresc ca ochii lor să aibă un aspect tânăr. Din fericire, există metode naturale de a îndeplini acest obiectiv. 
Trucuri pentru întinerirea ochilor

Ultima actualizare: 01 februarie, 2019

Ochii reprezintă o marcă a identității tale. Această parte a corpului este oglinda sufletului, dar și o fereastră a sănătății. În zona ochilor se fac vizibile urmele de oboseală, nopțile nedormite și trecerea timpului. Iată câteva mici trucuri pentru întinerirea ochilor.

Ochii tăi sunt expuși nu numai trăirilor tale interioare, ci și mediului înconjurător, motiv pentru care ar trebui să fii atent, de exemplu, la cât timp petreci în fața calculatorului sau utilizând telefonul mobil.

Lumina artificială este foarte dăunătoare pentru ochi. În cele ce urmează îți vom oferi câteva sfaturi pentru întinerirea ochilor.  

Cu ce probleme se confruntă ochii tăi?

Întinerirea ochilor cu remedii naturale
  • Pleoape moi sau lăsate. Multe lucruri se pot întâmpla. Te poți trezi într-o dimineață cu pleoapele ușor umflate. O noapte în care nu te-ai putut odihni sau hidratarea necorespunzătoare poate duce la acumularea de lichide în pleoape. Trecerea timpului poate accentua, de asemenea, aceste semne.
  • Riduri. De fiecare dată când zâmbești sau ai o expresie facială, se formează câteva riduri mici în colțurile externe ale ochilor. Acestea apar odată ce pielea și-a pierdut elasticitatea. Ereditatea și expunerea la soare joacă și ele un rol important, dar din fericire, aceste riduri pot fi tratate.
  • Cearcăne. Toată lumea se confruntă cu ele. Cearcănele apar sub ochi și sunt închise la culoare sau vineții. Acestea apar ca urmare a oboselii, a somnului insuficient, a anumitor boli sau a unor probleme de natură emoțională.
  • Pungi sub ochi. Cine nu urăște pungile inestetice de sub ochi? Acestea apar ca urmare a unor schimbări hormonale sau a retenției de apă din organism. Pungile de sub ochi oferă chipului un aspect neplăcut și o puternică impresie de oboseală.
  • Ochi lipsiți de strălucire. Oboseala, o problemă oculară, trecerea timpului, faptul că nu clipești suficient… toate acestea sunt cauze ale ochilor întunecați, lipsiți de strălucire. Dar, din fericire, este o problemă ce poate fi combătută.

Remedii pentru ridurile din jurul ochilor

Albușul de ou ajută la întinerirea ochilor

Albușul de ou

Deși poate părea surprinzător, albușul de ou este recunoscut pentru capacitatea sa de a hidrata și de a întinde pielea lăsată. Acest remediu este eficient și pentru eliminarea ridurilor de expresie.

Pentru a te bucura de beneficiile sale, aplică un albuș de ou în jurul ochilor, masând ușor. Repetă procedeul în fiecare dimineață și vei observa cum ridurile dispar, iar pielea devine mai fermă.

Avocado

o sursă importantă de vitamina E și de acizi grași, fructul de avocado hidratează pielea și luptă împotriva radicalilor liberi.

Ia miezul unei jumătăți de avocado și pasează-l bine cu ajutorul unei linguri până obții un piure. Aplică amestecul seara și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Clătește cu apă proaspătă.

Castravete

Acesta este remediul cel mai cunoscut și mai eficient. Castravetele este bogat în vitamina C și în acid cafeic. Acesta stimulează producția de țesuturi sănătoase și hidratează pielea.

Aplică o felie de castravete pe fiecare ochi sau amestecă într-un blender jumătate de castravete și aplică pasta pe ochi, lăsând-o să acționeze pentru 15 minute. Vei observa că ochii tăi arată mai înviorați și mai sănătoși.

Remedii pentru cearcăne și pungi sub ochi

Remediu pentru întinerirea ochilor cu petale de trandafir

Mușețel

Acesta este un remediu foarte popular. Mușețelul este un antiinflamator și un calmant excelent care stimulează circulația sanguină la nivel ocular, prevenind retenția de apă.

Prepară o infuzie din două pliculețe de mușețel. După ce s-a răcit ceaiul, înmoaie în el două bucățele de vată sau două dischete demachiante și aplică-le pe ochi, lăsându-le să stea timp de 15 minute. Vei observa o îmbunătățire în întinerirea ochilor.

Castravete și lapte

Acest amestec este excelent pentru reactivarea circulației și eliminarea pungilor și a cearcănelor de sub ochi. Pune un pahar cu lapte la răcit în frigider pentru 15 minute.

Înmoaie două felii de castravete în laptele rece. Aplică-le pe ochi. Rezultatele se vor vedea imediat.

Petale de trandafiri

Ia 8 sau 9 petale de trandafiri și pune-le într-un borcan împreună cu 4 linguri de ulei de migdale. Lasă-le la înmuiat o zi întreagă într-un colț întunecat, unde nu pătrunde lumina soarelui.

A doua zi, ia o bucată de vată sau un disc demachiant și masează-ți ochii cu amestecul rezultat. Este un remediu plăcut și eficient.

Masaj pentru combaterea oboselii și întinerirea ochilor

Masaj facial pentru întinerirea ochilor

Acest masaj ajută la întinerirea ochilor, oferindu-le acestora un aspect mai sănătos. Este o tehnică ce pune sângele în mișcare și îți tonifică pielea și ochii, făcându-i mai expresivi și mai plini de viață.

Pentru început, spală-te bine pe mâini și aplică una din cremele menționate anterior. Poți folosi și albuș de ou, avocado sau cremă de castravete. Începe prin a-ți masa zona de sub ochi cu o mișcare circulară, până ajungi la pleoape și apoi la sprâncene.

  • Strânge ușor între degetul mare și cel arătător partea superioară a nasului. Plasează degetele între cele două canale lacrimale și masează în cercuri mici. Acest lucru va duce la reactivarea circulației.
  • Ciupește apoi pleoapele și trage ușor de ele. Tot cu mișcări circulare masează fiecare pleoapă. 
  • Tapotează cu degetul mijlociu zona din jurul pungilor de sub ochi.
  • La final, pentru un moment de relaxare, acoperă-ți ochii cu palmele timp de un minut.

Repetă întregul procedeu de trei ori.

Sursa fotografiilor: Polly Mcarthy, Eduardo Medina.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.