Uimitor! Descoperiți cum să vă întindeți coloana vertebrală în 2 minute
 

Uimitor! Descoperiți cum să vă întindeți coloana vertebrală în doar 2 minute

Pentru a evita problemele pe termen lung, încercați să vă întindeți frecvent coloana vertebrală. Veți obține o mai mare flexibilitate și o performanță mai bună.
Uimitor! Descoperiți cum să vă întindeți coloana vertebrală în doar 2 minute
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Aveți nevoie de doar 2 minute… doar 120 de secunde ca să vă întindeți coloana vertebrală și să ameliorați durerile de spate. Este atât de ușor!

Dacă faceți acest exercițiu simplu în fiecare zi, veți avea o postură mai bună, care vă va influența în mod direct calitatea vieții. Nu este magie sau un remediu definitiv. Este acel tip de fizioterapie simplă și ușoară la care putem apela cu toții.

Corpul vă vorbește, dar nu-l ascultați

Tânără cu durere de șold

 

Suntem siguri că, de multe ori, ați simțit ceva „înfipt” în spate. Înclinați capul, vă mișcați umerii și disconfortul pare să scadă puțin. Ne culcăm și a doua zi ne trezim odihniți, totul este în regulă cel puțin, deocamdată. Evităm suprasolicitarea timp de o lună, două sau trei.

Cu toate acestea, dacă munca ne obligă să menținem aceeași poziție timp de câteva ore, mai devreme sau mai târziu, durerile de spate sau chiar durerile de cap vor apărea.

 • Corpul nostru vorbește și o face în fiecare zi. Crampele, gâtul rigid, durerea de cap, furnicăturile în mâini, căldura în spatele inferior… Toate acestea sunt simptome date de coloana vertebrală, de care nu avem grijă cum merită.
 • De asemenea, nu putem uita un aspect esențial. Emoțiile noastre au un impact direct asupra coloanei vertebrale.
 • Factori precum stresul, anxietatea, nervii sau îngrijorările tensionează toate acele zone dintre regiunea cervicală și coccis.

Întinderile ne pot ajuta

Întinderea coloanei vertebrale timp de două minute în fiecare zi vă poate ajuta să vă simțiți mult mai bine. Poate părea prea simplu, prea elementar pentru a ne oferi o asemenea bunăstare.

Cu toate acestea, secretul se află în aceste explicații:

 • La o postură deficitară, articulațiile sunt mai puțin irigate, până când, încetul cu încetul, devin mai rigide.
 • Atunci când ne întindem, îmbunătățim fluxul sanguin general pentru a stimula mușchii și a restabili flexibilitatea articulațiilor.
 • Întinderea în fiecare zi vă va ajuta să reduceți tensiunea musculară și să îmbunătățiți coordonarea. Acest lucru este sugerat de un studiu de la Universitatea din Malaga.
 • Pentru a îmbunătăți sănătatea mușchilor și a articulațiilor, trebuie să avem grijă de sentimentul propriocepției. Propriocepția ne ajută la conștientizarea adecvată a corpului. Îmbunătățește acea capacitate naturală a corpului de a detecta mișcarea și poziția naturală a articulațiilor.
Cum să vă întindeți coloana vertebrală făcând yoga

Cum să vă întindeți coloana vertebrală în 2 minute

Pentru a vă întinde coloana vertebrală, veți avea nevoie de un spațiu liber în casă. Alegeți o suprafață confortabilă pe care spatele este drept și întins.

 • Vom concentra exercițiul pe mușchii spatelui.
 • Aceasta este una dintre cele mai frecvente întinderi în sport și, datorită ușurinței de execuție și eficacității sale, este foarte utilă.

Ce aveți nevoie

Cum întindeți coloana vertebrală

 • Purtați haine confortabile.
 • Așezați-vă pe saltea, astfel încât întregul spate să fie drept și în contact cu podeaua.
 • Puneți mingea de tenis sub partea inferioară a spatelui.
 • Folosiți banda: puneți-o pe talpa piciorului, spre degete.
 • Luați banda în mâini și încordați piciorul timp de aproximativ douăzeci de secunde sau cât vă permite corpul.
 • Respirați adânc, încet.
 • În continuare, veți repeta același exercițiu cu celălalt picior.
 • În mod ideal, faceți acest exercițiu de întindere pentru spate timp de două minute.

Mingea vă va permite să vă conștientizați spatele în timp ce faceți întinderi; cu toate acestea, dacă preferați, o puteți omite.

Este important să practicați acest exercițiu în fiecare zi. Este o modalitate simplă și spectaculoasă de a vă întinde spatele pentru a preveni accidentările și suprasolicitarea.

Totuși, nu uitați să nu vă suprasolicitați spatele!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Williams, K., Abildso, C., Steinberg, L., Doyle, E., Epstein, B., Smith, D., … Cooper, L. (2009). Evaluation of the effectiveness and efficacy of iyengar yoga therapy on chronic low back pain. Spine. https://doi.org/10.1097/BRS.0b013e3181b315cc

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.